Battlefield V Tanıtım Fragmanından Heyecan Dolu 10 An

24.05.2018 00:54 Gazali Çetinkaya

 
1. Ayrıntılı Manga Oyunu

Tanıtım videosunun başında, şiddetli bir çatışmanın içinde Fransız kırsalındaki bir eve baskın yapan mangayı izliyoruz. İşler planlandığı gibi gitmiyor, ancak Battlefield V’teki vurulan manga arkadaşını güvenli bir yere sürükleme ve diriltme gibi takım oyunu özellikleri sayesinde işler tersine çevrilebiliyor. Takım oyunu artık takımınızı zafere taşımanıza yardımcı olan manga puanları kazandırdığı için çok daha önemli. Ayrıntılar daha sonra!

2. Savaş meydanının etkisini hissetme

Yukarıda bahsettiğimiz ev, mermilerin ve tankların ortasında kaldığı için yerle bir olmak üzere. Battlefield V’te çok daha geniş çaplı bir savaş meydanında yer almanızı istiyoruz. Baştan aşağı yenilenen animasyon sistemimiz sayesinde dış dünyanın size, sizin de ona olan etkisini hissedeceksiniz. Bunu, yerde geriye doğru hareket eden askerler ve etrafı etkileyen patlayıcı şok dalgaları gibi çeşitli durumlarla tecrübe edeceksiniz.

3. Sabit Silahların Yerini Değiştirme

Videonun birinci dakikasına yaklaşırken, Flak-38 sabit silahını başka bir stratejik konuma çeken İngiliz Valentine tankını görebilirsiniz. Evet, Flak-38 çekildiği sırada bile tüm işlevleriyle çalışabiliyor. Bulduğunuz tüm teçhizatları kullanarak savaş meydanında üstünlüğü ele geçirebilmenizi istiyoruz. Bu sayede karşılaşmalar ve haritalar, her oynayışınızda daha farklı bir atmosfere sahip olacak. Sabit silahların yerini değiştirerek klasik Battlefield anlarına imza atmanızı sabırsızlıkla bekliyoruz (vasıtalardan ateş açmada olduğu gibi).
 
4. Savaş Meydanında Birbirinden Tamamen Farklı Görünen ve Oynayan Askerler

Videodaki manga, sıradan bir görünüşe ve teçhizatlara sahip değil. Bu askerler, birçok savaşta yer alarak üst düzey özelleştirme ögeleri kazanan ve 2. Dünya Savaşı’nın bilinmeyen hikayelerinden esinlenilen bir Bölüğün mensupları. Tanıtım videosunu tekrar izleyin; birbirine benzeyen iki asker bulmanız pek mümkün değil. Özelleştirme sadece gösterişten ibaret değil. Özelleştirilmiş keskin nişancı tüfeklerinden tanksavar donanımına kadar çok çeşitli ekipmanlara sahip askerler göreceksiniz. Bu askerler, savaş meydanında seçtikleri oyun tarzlarına uygun görevleri üstleniyor.

5. Tahkimatlar ve Tamir

Bir süre sonra yere düşen bir silahı alıyoruz. Acaba arka planda neler yapıldığını fark ettiniz mi? Takım arkadaşları, bulundukları konumda tahkimat yaparak kum torbalarından duvar örüyor ve bir sabit silah kuruyor. Artık yapıları tamir ederek ve tahkimat yaparak, saldıranlara karşı üstünlük kurabileceksiniz.

6. Yıkım Taktiği

Battlefield V’teki yeni yıkım sistemi, açık alandaki evler gibi büyük nesneleri yıkarak yeni taktiksel seçenekler yaratmanızı sağlıyor. Yıkım sırasında eskisinden daha fazla parçalanma olacak ve farklı kalibreli silahların duvarlarda farklı boyutta mermi delikleri açacağını fark edeceksiniz.
 
7. Bombaları Geriye Doğru ve Havada Fırlatma

Geliştirilmiş bomba sistemi sayesinde, 01:30’da görebileceğiniz türden, tüyleri diken diken yapan hareketler gerçekleştirebileceksiniz. Bombalar geriye doğru fırlatılabilmenin yanı sıra havadayken de fırlatılabiliyor. Örneğin bir düşman uçağı yanlış zamanda yanlış yerde olduğunda unutulmaz Battlefield anları yaşayabilirsiniz. 
 
8. Özelleştirilmiş Vasıtalar ve Silahlar

Battlefield V’te her savaş farklı. Her hikaye yeni ve her asker özel. Gerekli ekipmanları kendi kişisel ekipmanlarınızmış gibi kullanabilmenizi istiyoruz. Videoda çok sayıda kişiselleştirilmiş silah ve vasıta göreceksiniz; savaş meydanında konuşlandığınızda sizin nelerle karşılaşacağınızı görmek için sabırsızlanıyoruz.

9. Yeni Yerlerle 2. Dünya Savaşı’na Özel Bir Bakış

Bu haritayı oluşturmak ve 2. Dünya Savaşı’nın bu dönemini seçmek, Battlefield V’deki temel amacımızı, yani az bilinen savaş meydanlarında yar almanızı sağlamayı, ortaya koymuş oldu. Etrafta yaşananlar, Alman tank gücünün zirveye ulaştığı dönemde Dunkirk’ün tahliyesine neden olan olayları temel alıyor. İşte hiç görmediğiniz yönüyle 2. Dünya Savaşı. Aynı zamanda piyade, tank ve uçakların çarpıştığı klasik ve topyekün bir Battlefield deneyimi. Bataklıklarda ve hasarlı Escaut Köprüsü’nün bulunduğu merkezin etrafını saran yoğun bitki örtüsünde yapılan savaş her oyun tarzına uygun olacak. Acaba yakın menzilli taarruz tarzında oynayarak köprü yolunu mu keseceksiniz? Yoksa bir Spitfire pilotu olarak gökyüzüne hükmedip hareket eden her şeyi vuracak mısınız? Karar sizin.

10. Yıkıcı Takviyeleri Çağırın

Videonun son bölümünde bir V1 Füzesi ateşleniyor. V1 ve diğer güçlü Takviyeler, yeterince manga puanı kazanan Manga Lideri tarafından çağrılabiliyor. Unutmayın, takım oyunu çok önemli! Geliştirilmiş manga oyunu, Takviyeler ve diğer çok oyunculu mod yeniliklerine 9 Haziran’daki EA Play’de değinilecek.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Battlefield 1 Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: Dice Dağıtıcısı: Electronic Arts Tür: FPS Çıkış Tarihi: 21 Ekim 2016
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 12 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
610 TL'lik Oyun Steam'de Kısa Süreliğine Oynaması Ücretsiz Oldu 1 Saat önce Dragon’s Dogma 2 İçin İlk Güncelleme Yayınlandı 1 Saat önce Konami, İki Klasik Felix the Cat Oyunundan Oluşan Retro Dijital Paketi Yayınladı! 2 Saat önce Diablo IV Artık Xbox Game Pass'te! 3 Saat önce PGL CS2 Major Copenhagen 2024'te İlk Yarı Final Karşılaşması Belli Oldu! 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler