Bazı Oyun Geliştiricileri, Xbox Game Pass Tarzı Abonelik Sistemlerinden Korkuyor

03.03.2020 15:22 Özgür Eroğlu

 
 
Bildiğiniz gibi aylık belirli bir ücret ödeyerek geniş bir kütüphaneye sahip olduğunuz Xbox Game Pass, Origin Access ve Uplay Plus sistemlerinin yayınlanması ile birlikte, bu tarz abonelik sistemleri tüm dünyada popüler oldu. Daha öncesinde film ve dizi tarafında Netflix ile gördüğümüz bu sistem, Xbox'ın sistemi ile de oyun dünyası için de popüler ve kullanışlı bir hale geldi.
 
Özellikle bizim gibi oyunların pahalı olduğu ülkelerde "çok mantıklı" olarak görülen bu sistemden, bazı oyun geliştiricileri korkuyor. Oyuncular için çok güzel bir sistem olsa da bazı geliştiriciler bu sistemi pek de seviyor gibi durmuyor.
 
Business Insider'ın birkaç anonim geliştirici ile yaptığı röportajda geliştiriciler, bu sistemlerin uzun vadede özellikle bağımsız oyun geliştiriciler için zararlı olabileceğini düşünüyorlar. Geliştiriciler şu an için çok şikayetçi olmasa da önümüzdeki süreçte, pazarın tamamen bu tarafa evrilmesi durumunda büyük zarar edeceklerini düşünüyorlar. 
 
Pazar, abonelik sistemine evrildiği zaman çoğu geliştirici, oyunlarını mecbur bir şekilde bu tarz sistemlere ekleyecekler ve kazançları belirtilene göre oldukça düşecek. Geliştiriciler, Steam ve Epic Games arasında gidip gelirken bir de bu tarz sistemlerin çıkıyor oluşu onları kötü etkilemiş gibi duruyor. 
 
Sizlerin bu konudaki fikirleri neler? Oyuncu olarak bu tarz sistemlerin yararlı olduğunu düşünüyor musunuz? 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Xbox Game Pass Platformlar: PC XBOX ONE Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Servis Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 14 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
EMEA Masters Spring 2024 Şampiyonu Eintracht Spandau Oldu! 4 Dk önce Dead Island 2 İçin Fan Yapımı DLSS 3 Modu Yayınlandı 12 Dk önce Platform Oyunu The Smurfs: Dreams Duyuruldu 33 Dk önce Kıdemli LucasArts Lideri Matthew Shell Hayatını Kaybetti 1 Saat önce Tekken 8'in Yeni DLC Karakteri Belli Oldu 1 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler