Bilim Adamları: Oyunlar Gözlerinize İyi Gelir

Oyunda her an saldırı beklemek gözleri de daha hassas yapıyor olsa gerek
19.02.2012 08:39 Alkan Adakaner


     Çok oyun oynamanın gözlerimizi bozacağı yıllardır bize söyleniyor. Özellikle ailelerimiz "yeter artık gözlerin kıpkırmızı oldu" gibi sözlerle bizi oyunların başından kaldırmaya kalktılar, ama çoğunlukla bu konuda başarısız oldular.  Gerçi haksız da değillerdi, kişisel olarak günde 5-10 saat oyun oynamanın yararlı veya doğru bir yanının olduğunu düşünmüyorum.
 
      Bilim adamlarına göre oyun oynamak gözlerimize iyi geliyor. Tabi bunun anlamı ne kadar çok oyun oynarsak gözlerimiz o kadar iyi olacak değil; bazı önemli noktalar var. Kanada'daki McMaster Universitesi'nden Daphne Maurer, katarakt sorunları için 6 deneğe ayda 40 saat Medal of Honor oynatmış. Haftada 5 gün, günde 2 saat oyun oynayan deneklerin oyun bağımlısı olmaması için fazlasına izin verilmemiş.
 
     Bir ay sonra 6 denekten 5 tanesinin insan yüzlerini daha kolayca tanıdığı, ayrıca küçük yazılar ve noktaları daha iyi takip ettikleri gözlemlenmiş. Bu araştırmadan sonra Electronic Arts, Medal of Honor kutularına bizim fındık reklamlarındakine benzer şekilde "Her gün 2 Saat Medal of Honor Gözlerinize İyi Gelir" yazabilir.
 
     Daphne Maurer'in ekibi şiddet içermeyen ve gözleri geliştiren kusursuz bir video oyunu yaratmak için de harekete geçirmiş. Sanırım Portal veya Portal 2 gibi oyunlar onlara bu konuda fazlasıyla yardımcı olabilir.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Medal of Honor Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Danger Close Dağıtıcısı: EA Games Tür: FPS Çıkış Tarihi: 15 Ekim 2010
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 30 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PGL CS2 Major Copenhagen 2024'te İlk Yarı Final Karşılaşması Belli Oldu! 1 Saat önce Stellar Blade Neler Sunuyor? Ön inceleme 1 Saat önce Monster Hunter Wilds Oyunundan Yeni Detaylar Ortaya Çıktı 14 Saat önce Beyaz Renkli Xbox Series X Konsol Görüntüleri Sızdırıldı! 28 Mart Diablo 4 İçin Resmi Ray Tracing Güncellemesi Yayınlandı 28 Mart
Forumdan Konular
DH'den Haberler