Corona Virüsü Yeni Nesil Konsolların Çıkışını Erteleyebilir

07.02.2020 17:58 Gazali Çetinkaya

 
Çin'de Wuhan şehrinde ilk olarak ortaya çıkan ve birçok kişinin ölümüne yol açan corona virüsü video oyun sektörüne de etkisini gösteriyor.
 
Dün Nintendo, resmi websitesi üzerinden yaptığı açıklamada, corona virüsünün Çin'de Nintendo Switch konsolu üretimini yavaşlattığı ve sevkiyatların gecikeceğini belirterek oyunculardan özür diledi. Ardından The Outer Worlds'ün yayıncı Private Division, corona virüsünün geliştirici ekibi etkilemesinden dolayı oyunun Switch portunu belirsiz bir tarihe erteledi.
 
Virüs yeni nesil konsollar PlayStation 5 ve Xbox Series X'in de çıkışını etkileyebilir veya dağıtım miktarını azaltabilir.
 
Business Insider'a konuşan Amerikan çok uluslu bağımsız yatırım bankası ve finansal hizmetler şirketi Jefferies Group konu ile ilgili olarak "Video oyun sektörü şu anda 2020 tatil sezonu için hazırlanıyor. Eğer fabrikaların kapanma süreleri bir ayı bulur veya aşarsa planlanan program ertelenebilir. Yeni konsolların tedariki zora girebilir veya doğrudan gecikebilir." dedi.

"Batılı oyunların üretiminin %30 - 50'si Çin'de yapılsa da donanım tarafına baktığımızda üretiminin neredeyse %100'ü Çin'de gerçekleşiyor."

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation 5 Platformlar: Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 12 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
EA Oyunlarına Devasa Zamlar Geldi: FC 24 2.900 TL Oldu! 1 Saat önce Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunları Erişime Açıldı 1 Saat önce Beşiktaş Esports'un EMEA Masters Spring 2024 Yarı Final Karşılaşması Bugün! 2 Saat önce Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi Çıktı! Neler Sunuyor? 2 Saat önce Gothic Remake Collector’s Edition Duyuruldu: Fiyatı ve İçerikleri 2 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler