Cyberpunk 2077 PS5 ve Xbox Series'te Ücretsiz Deneme Sürümüne Kavuşuyor

26.03.2024 16:02 Mehmet Tandoğan

 
 
CD Projekt Red tarafından biz oyun severlere sunulan bilim kurgu temalı açık dünya aksiyon macera oyunu Cyberpunk 2077 için yeni sürümler ortaya çıkmaya devam ediyor. Şimdi ise oyun, PS5 ve Xbox Series X/S konsollarında ücretsiz bir deneme sürümüne kavuşuyor. Bu sayede oyuncular oyunu satın almadan önce deneyimleyebilecek ve nasıl bir yapıya sahip olduğunu bizzat görebilecek.
 
Cyberpunk 2077'nin deneme sürümü 5 saatlik bir süreyi kapsayacak 
 
 
 
Ücretsiz deneme sürümü 28 Mart tarihinde başlayacak ve 31 Mart/1 Nisan tarihine kadar sürecek. Bu sürüm sayesinde oyunu 5 saatlik bir süreyle beraber deneyebileceksiniz. Herhangi bir ek ücret veya abonelik olmadan erişebileceğiniz bu sürüm sayesinde oyunu satın alıp almayacağınızı da karar verebileceksiniz. Aynı zamanda elde ettiğiniz ilerleme durumu ana oyuna da aktarılabilecek.
 
Öte yandan geçtiğimiz günlerde CD Projekt Red, Cyberpunk 2077'nin devam projesine yeni geliştiricilerin atandığını duyurdu. Kod adı Project Orion olarak karşımıza çıkan bu proje, Boston ve Vancouver stüdyoları tarafından bizlere sunulmayı bekliyor. Bunun dışında Cyberpunk 2077'nin ve Phantom Liberty genişletmesinin arkasındaki çekirdek ekip üyeleri bu proje üzerinde yer alıyor.
 

 
Cyberpunk 2077 neler sunuyor? 
 
 
Dikkat çekici gelecek teması ile bizlere sunulan, aynı zamanda açık dünyayı keşfedebildiğimiz bu yapımda aksiyon rol yapma deneyimi yaşayabiliyoruz. Bu deneyimi kendimize göre özelleştirip kişiselleştirebiliyoruz. Bilim kurgu temalarından çıkıp karakterimizi geliştirdiğimiz bu yapımda güç gösterişi ve vücut modifikasyonları ile ilgi çekici ortamlara adım atabiliyor ve kendimizi geniş bir maceranın içinde bulabiliyoruz.
 
Oyunda açık bir dünya bulunuyor. Bu açık dünya içerisinde çeşitli görevleri yapmaya koyuluyor, hem ana görevlerden hem de yan görevlerden ilerlemeye başlıyoruz. Yapacağımız hamlelere göre değişkenlik gösteren bir hikaye kurgusunun olduğundan da bahsedebiliyoruz. Oyunda bazı noktalarda verdiğimiz seçimler ve eylemlerle gidişatına yön verebiliyor ve buna bağlı olarak farklı hikaye unsurlarıyla karşılaşabiliyoruz. Oyuna başlamadan önce 3 farklı karakter arasından seçim yapabiliyoruz.
 
Bu karakterlerle istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor ve başlangıç kısımları farklı olsa da ilerleyen süreçte yapacağımız eylemler ve yaşayacağımız maceralar bir noktada birleşiyor. Kendini has mekanikleri, ilgi çekici ortamları ve daha fazla içeriğiyle beraber oyun, geniş bir içeriği bizlere sunuyor. Bu içerik aynı zamanda yeni bir ek pakette beraber taçlandırılıyor. Yeni eklenen güncellemeler ve ek paketle beraber oyunun mekanikleri tamamen yenileniyor ve oyunu daha önceden oynadıysanız ve yeniden bir giriş yapmak istiyorsanız şu anda göz atmanızda fayda var.

Cyberpunk 2077, açık bir dünyada geçen aksiyon ve macera unsurlarını bünyesinde barındıran, aynı zamanda rol yapma türünü bizlere sunan bir yapıya sahip. Oyunda ek içeriklerle beraber görevlere çıkabiliyor, şöhret puanı kazanıp çeşitli geliştirmeleri açabiliyor ve kendi karakterimizi özelleştirip kişiselleştirebiliyoruz. Karakterimizin ön plana çıkan özelleştirme sistemleri bulunuyor. Bu sistemlerle elinize farklı silahlar alabiliyor, vücut modifikasyonları yapabiliyor, çeşitli implantlar takabiliyor, görüntünüzü değiştirebiliyor ve istediğiniz şekilde karakterinizi özelleştirebiliyorsunuz.
 
 
 
Aynı zamanda karakterinizin görünümünden her türlü vücut kısmına kadar tek tek uğraşabiliyor ve karakter oluşturma ekranı içerisinde kendinize özgü bir karakter yaratabiliyorsunuz. Standart karakterler ve daha önceden oluşturulmuş karakterlerle beraber de oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Dolayısıyla buradaki seçim tamamen size ait oluyor ve uğraşmak isterseniz de karakterinize istediğiniz gibi ulaşabiliyorsunuz. İlgi çekici özelleştirme sistemlerinin yanı sıra, oyunda kullanabileceğimiz yakın ve uzak dövüş silahları bulunuyor. Bu silahları istediğiniz şekilde kullanabilir ve hangisi üzerinde usta olmak istiyorsanız ona göre kendi seçimlerinizi yapabiliyorsunuz.
 
 Oyunda kullanabileceğiniz uzak mesafeli silahlar arasında tabancalar, makineli tüfekler ve daha fazlası yer alırken, yakın dövüş silahları içerisinde katanalar, bıçaklar ve daha fazlası bulunuyor. Dolayısıyla bunların seçimi tamamen size ait. İstediğiniz şekilde yakın dövüş silahları ile düşmanlarınızın üzerine doğru gidebilir, onları alt edebilir, silahlarını yere düşürebilir ve elinizdeki katana'yı sağa sola doğru savurarak düşmanları kesip biçebilirsiniz. Aynı zamanda uzuvlarını kopararak da ortalığı kahramanca bir şekilde gösterebiliyorsunuz.

Bunun yanı sıra, silahlarınızı kullanarak düşmanlarınızın üstesinden gelebilir ve elinizde bulunan tekli silahları daha da geliştirebilir veya modifikasyon yapabilirsiniz. Böylece daha farklı şekillerde düşmanların üzerine gidebilir ve daha güçlü silahlarla da karşılaşabilirsiniz. Aynı zamanda oyunda farklı enderliklere sahip silahlar bulunuyor. Efsanevi enderlikle beraber elbette oyunda daha hızlı bir şekilde gelişebiliyor ve daha güçlü bir şekilde yer alabiliyorsunuz.
Bu şekilde oyunda açık dünya içerisinde bir yandan görevlerinizi yaparken diğer yandan ise etrafı keşfetmek oldukça önem arz eder. Çünkü etrafı keşfederek oyundaki ender rastlanan silahları bulabiliyor ve böylece kendinizi daha güçlü bir konuma getirebiliyorsunuz. Elbette efsanevi enderlikle bulduğumuz silahların daha çok özelliği bulunuyor ve bu özelliklerle beraber çeşitli bonuslar bizlere sunuluyor. Örneğin, hasar bonusu veya savunma bonusu veren farklı silahlar bizlere sunuluyor ve bu silahları elinize alarak daha güçlü bir şekilde düşmanların üstesinden gelebiliyoruz.
 
 

Elbette burada bulunan düşmanlar oldukça ilgi çekici bir yapıyla geliyor ve düşmanların gerçekten de zorlu bir yapıyı bünyesinde barındırdığını aktaralım. Çünkü genel olarak oyunun ilk başında kolay, daha sonrasında ise gerçekten de zorlu düşmanların bizlere sunulduğunu ve bunlarla beraber de bir yandan karakterimizi güçlendirmek durumunda kalacağımızı aktarabiliriz. Bu noktada oyunda yer alan zorlu unsurlardan bir tanesi diyebiliriz.

Oyunun bildiğiniz üzere en son iki güncellemesi yayınlandı ve bu güncelleme ile beraber kendinizi kaybedebileceğiniz gerçekten ilgi çekici olayların bizlere sunulduğunu aktarabiliriz. Burada öncelikle içerisinde bulunduğunuz şehir bütünüyle işlevsel bir metroya kavuştu. Bu metro sistemi ile beraber hızlı seyahat sistemi, aslında bir nevi taksi diyebiliriz. Metro ile beraber farklı bölgelere doğru ilerleyebilir, istediğiniz şekilde bu metroyu seyahat aracı olarak kullanabilir ve böylece şehir içerisinde aslında bir gezintiye çıkabilirsiniz. Gerçekten de güzel bir yapıyı bünyesinde barındıran metrolarda bu şekilde gerçek hayatta olduğu gibi biz de bu oyunu metro olarak kullanabilir ve kendimizi burada oluşturabiliriz.

Diğer taraftan şehri keşfederken elbette müzik dinleme zevkini burada yaşayabilir ve yeni güncelleme ile beraber bu müzik zevki daha da üst sıralara çıkabilir. Dolayısıyla oyunda yer aldığı süre boyunca ana karakterimizle beraber aynı zamanda müzik dinleyebilir, kendi dairemizde istediğimiz şekilde takılabilir, tekrar tekrar oynanabilir yarışlarda kendimiz yarışabilir ve daha fazlasını gerçekleştirebiliriz. Bunun yanı sıra gelişmiş oyun sistemiyle beraber farklı mekaniklerin bizlere sunulduğunu aktarabiliriz. Çünkü bu mekaniklerle beraber elbette oyunun gidişatı gerçekten de değişkenlik gösterebiliyor ve yeni güncelleme ile beraberinde farklı aksiyon sistemlerine dalış yapabiliyoruz. Bu şekilde hem çatışmalarımızı hem de ilerlememizi farklı yollara doğru sürükleyebiliyor ve ilgi çekici bir sürüş deneyiminin tadını çıkarmaya hazırlanıyoruz.
 
Etrafı keşfedebileceğimiz, sırları açığa çıkarabileceğimiz ve çok daha fazlasını yapabileceğimiz bu yapımda ilerlerken yapacaklarımız oldukça değişkenlik gösterebiliyor. Her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor. Çünkü oyunun kapsamı geniş olduğundan dolayı istediğiniz şekilde karakterinizi özelleştirebilir, hangi silahı kullanmak istiyorsanız ona göre geçiş yapabilir, görevleri bakış açınıza göre değiştirebilir ve daha fazlasını gerçekleştirebilirsiniz.

Oyunda araba kullanma sistemi bulunuyor ve hangi aracı kullanmak isterseniz ona göre geçiş yapabilir, yeni araçlar da satın alabilirsiniz. Elbette her bir aracın burada farklı sürüş dinamikleri bulunuyor. Bu sürüş dinamikleriyle beraber her bir aracı kullanmak oldukça zevkli bir şekilde karşımıza çıkıyor.
 
 

Dolayısıyla hem şehir içinde hem de şehir dışında hızlanabileceğimizi, ancak hız limitleri olabileceğini de aktarıyoruz. Geliştirilmiş işlevsel motorlu çatışmalarla beraber de oyunda gerçekten güzel aksiyon sahneleri ortaya çıkabiliyor. 2.1 güncellemesi işte motor üzerinde çatışmaları bizlere sunuyor ve bu çatışmalar daha önce oyunun orijinal sürümünde yer almıyordu. Yani aracınızda veya motor üzerinde herhangi bir şekilde silahınızı çıkaramıyor ve böyle bir şeyin mümkün olmadığını aktarabiliyorduk. Ancak şimdi bu sisteme gerçekten güzel bir ekleme yapılmış ve bekleme ile beraber artık motorların üzerinde ve daha farklı makinelerin üzerinde kendimizi savaşa hazırlayabiliyoruz.

Diğer taraftan oyunda kendi Siber haydutumuzu yaratabiliyor ve bu oluşturma esnasında elbette karakterinizin her bir bölgesine dokunabiliyorsunuz. Oyunda implantlarla beraber donanmış kanun kaçağı olarak oynayabiliyor ve kendinize göre özelleştirebileceğiniz bir karakterle oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz.

Night City sokaklarında istediğiniz şekilde dolaşabileceğiniz ve bu sokakları arşınlayabileceğiniz yapımda etrafı keşfetmek de aynı zamanda oldukça önem arz ediyor. Çünkü oyunda rastgele olayların ve kurtarma görevlerinin de bizlere sunulduğunu aktarıyoruz ve böylece ilgi çekici görevlerle beraber kendimizi bulabiliyoruz.

Oyunda yukarıda bahsettiğimiz gibi hem ana görevler hem de yan görevler bulunuyor. Ana görev serisi ile beraber elbette dikkat çekici ortamlarda kendimizi bulurken ve bu görevleri yaparak aksiyona dalış yaparken yan görevlerin de burada bir hayli önemli olduğunu aktarabiliyoruz. Çünkü burada yer aldığımız süre boyunca yan görevler bir nevi ana göreve bağlı olarak karşımıza gelebiliyor ve ana görevin hikayesi aslında yan görevlerde güzel bir şekilde işlenebiliyor. Dolayısıyla burada ilgi çekici yan görevlerde kendimizi bulabiliyor ve bu yan görevleri yapmanızda oldukça önemli diyebiliriz.
 
 

Oyundaki yan görevleri tamamlayarak ilgi çekici ortamlara geçiş yapabilir, farklı karakterlerin hayatlarına dokunabilir ve onların neler yaşadığını anlayabiliyoruz. Aynı zamanda ana göreve yansıyan bu görüntülerin de bizlere ilgi çekici olduğunu aktarabiliyoruz. Nitekim oyundaki yan görevleri tamamlayarak ana göreve bağlanan karakterler hakkında da dikkat çekici bilgilere ulaşabiliyoruz.

Kendi geleceğimizi keşfedebileceğimiz ve aynı zamanda şehri alt üst edebileceğimiz bu yapımda oldukça fazla yapılacak unsur bulunuyor ve farklı etkinliklere katılabiliyoruz. Oyunda şehir içerisinde gezip tozarken eğlenebileceğimiz, barlarda lokantalarda yiyip içebileceğimiz, görüşebilecek, anlaşabilecek veya daha farklı unsurlarla beraber yer alabileceğimiz bu yapımda ne zaman nereye gideceğimize tamamen biz karar veriyoruz. Dolayısıyla oyun gerçekten geniş bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Oyun kapsamı nedeniyle oldukça büyük diyebiliriz. Bu kapsamı sebebiyle de yapacağınız hamlelerin değişkenlik göstereceği elbette oldukça normal. Dolayısıyla burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor, kendi deneyiminizi burada ortaya çıkarabiliyor ve özelleştirebiliyorsunuz.
 
 Oyunda ilgi çekici karakterlerle tanıştıktan sonra elbette onların neler yaşadığını öğrenebilirsiniz. Bir karaktere yakınlaşmak için elbette onların görev serisini tamamlamanız gerekiyor. Daha sonrasında ise ne zaman nereye gideceğinize tamamen siz karar verebiliyorsunuz. Efsanenizi oluşturabileceğiniz ve aynı zamanda farklı maceralara atılabileceğiniz bu yapımda su altına doğru ilerleyebilir, dikkat çekici görevlerde aksiyona dalabilir, kendinizi siber altına alabilirsiniz ve tehlikeli maceralarda yüzebilirsiniz.
 
 
 
Alacağınız kararlarla beraber kendi kaderinizi belirleyebileceğiniz bu yapımda öncelikle ana karakterimizi kurtarmak temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor. Ana karakter serisi boyunca karakterimizi burada kurtarmak durumunda kalıyor ve yapacağımız hamlelerle beraber de hızlı bir şekilde ilerlemeye başlıyoruz.

Cyberpunk 2077 kısacası oynanması gereken ve muhakkak yer verilmesi gereken bir yapıya bünyesinde barındırıyor. Oyun her ne kadar ilk çıkış yaptığında oldukça sorunlu bir yapıya sahip olsa da şimdi mükemmel bir oyun deneyimi sunuyor diyebiliriz. Hem oynanış açısından hem de diğer unsurlar açısından ve açık dünyası bakımından oldukça güzel ve eşsiz bir deneyimi bizlere aktarıyor diyebiliriz. Oyunda yapabilecekleriniz oldukça değişkenlik gösterebiliyor ve açık dünyada oldukça fazla etkinlikle karşılaşabiliyorsunuz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Cyberpunk 2077 Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: CDProjekt Dağıtıcısı: CD Projekt RED Tür: RPG Çıkış Tarihi: 10 Aralık 2020
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox, Fallout 5'in Daha Erken Çıkmasını İstiyor 10 Dk önce Capcom Üç Farklı Oyunu Steam'den Kaldırıyor! 35 Dk önce Sessizlik Bozuldu: Stalker 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı! 1 Saat önce Another Crab’s Treasure ve Star Wars Jedi: Survivor Artık Game Pass'te 1 Saat önce 2si1: Apple İçin Oyun Emülatörü Yolda 2 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler