David Ballard Naughty Dog'da Çalışırken Cinsel Tacize Uğradığını İddia Ediyor

15.10.2017 20:44 Gazali Çetinkaya

 
   Eski Naughty Dog elemanı David Ballard geçtiğimiz günlerde twitter üzerinden paylaştığı mesaj ile Naughty Dog'da çalışırken cinsel tacize uğradığını açıkladı.
 
   David Ballard 2015'in sonlarındayken Naughty Dog'da cinsel tacize maruz kaldığını, sonrasında çalışma ortamının kendisine son derece zehirli bir yer gibi geldiğini ve Şubat 2016'da zihinsel bir çöküş yaşadığını belirtti.
 
   David Ballard, Sony PlayStation temsilciler meclisine bu durumu anlattığında ertesi gün kovulduğunu ve kovulma sebebinin ise şirketin farklı bir yöne doğru eğildiği için yaptığı işe artık gerek duyulmaması olduğunu söyledi. David Ballard hatta cinsel taciz hakkında kimse ile konuşmaması için kendisine $20,000 teklif edildiğini ve o günden beri 17 aydır işsiz olduğunu da ekledi.
 
   Bunun üzerine Naughty Dog tarafından yanıt gecikmedi. Geliştirici stüdyo resmi websitesi üzerinden şu açıklamayı yaptı:
 
   "Naughty Dog'un eski bir çalışanı olan Dave Ballard'ın Naughty Dog'da çalışırken cinsel tacize uğradığını iddia eden mesajlarını kısa bir süre önce sosyal medyadan okuduk. Bay Ballard'ın Naughty Dog ya da Sony Interactive Entertainment'ta herhangi bir şekilde taciz edildiğini gösteren herhangi bir kanıt bulamadık. Naughty Dog ve Sony Interactive Entertainment'ta taciz ve uygunsuz davranışlara yer yoktur. Cinsel taciz ve diğer iş yeri şikayetlerine ilişkin raporları çok ciddiye aldık ve her zaman da alacağız. Naughty Dog ve Sony Interactive Entertainment'ta çalışan her bir insana değer veriyoruz. Hepimiz oyun yapma tutkusunu paylaşırken güvenli ve üretken bir iş yeri ortamı sağlamak bizim için büyük önem taşımaktadır."
 
   Uncharted ve The Last of Us çevre ve seviye tasarımı sanatçısı David Ballard cinsel taciz olayını şimdi anlatmasının sebebinin ise TV / Film endüstrisindeki kişilerin bu tarz deneyimlerini paylaşması ve bundan aldığı güç olduğunu söyledi. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
The Last of Us Platformlar: PS3 PS4 Geliştirici: Naughty Dog Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Korku Çıkış Tarihi: 14 Haziran 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 23 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Horizon Forbidden West PC İçin Yeni Güncelleme Yayınlandı 23 Nisan Riven Remake'ten Resmi Oynanış Fragmanı Geldi 23 Nisan Microsoft ve IGN'den ID@Xbox Sunumu: İşte Detaylar 23 Nisan Cyber Citizen Shockman 3: The Princess from Another World, 3 Mayıs'ta Konsollara Geliyor 23 Nisan Metafor: ReFantazio 11 Ekim'de Konsollar ve PC için Yayınlanıyor 23 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler