Death Stranding Oynamadan Önce Bilmeniz Gerekenler

11.11.2019 16:22 Özgür Eroğlu

 
 
Death Stranding geçtiğimiz hafta piyasaya sürüldü. Erken sipariş veren bazı oyuncular, oyunda aradığını bulamadı. Bazı insanlar ise bu kadar karışık yorum arasında ne yapması gerektiğini bilemiyor. Biz de sizler için oynamadan önce bilmeniz gereken şeyleri derledik. Okuduktan sonra size göre bir oyun olup olmadığına kendiniz karar verin. 
 
Bolca Yürüyeceksiniz
 
Şu ana kadar yayınlanan fragmanlarda veya oynanış videolarında bol bol yüründüğünü görmüşsünüzdür. Size şunu söyleyelim tahmin ettiğinizden bile çok daha fazla yürüyeceksiniz. Botunuz aşındığı için daha dayanıklı botlar almaya çalışacağınız yollar yürüyeceksiniz.
 
Oyunun, oynanış olarak temel amacı yürümek. Zaman zaman araç da kullanabilirsiniz size kalmış bir şey ama aksiyon olmadan uzun yollar gideceksiniz. Hatta çoğu zaman aksiyondan uzak durmaya çalışacaksınız.
 
Bu Bir Kojima Oyunu
 
Kojima'nın garip oyunlar yapmayı sevdiğini biliyoruz. Aynı şey bu oyun için de geçerli. Bol bol diyalog okuyacaksınız. Uzun uzun ara sahneler izleyeceksiniz. Anlaması ve takip etmesi zor ama gayet kaliteli bir hikayeye göreceksiniz. Eğer bu ilk Kojima oyununuz olacaksa, sizi güzel bir yolculuk bekliyor.  
 
Kontroller Çok Ağır Başlayacak
 
Oyunun başlangıç bölümünde oyun zor açılacak. Oynanış kısıtlı gibi gelecek ve aynı şeyi yapıyor hissine kapılabilirsiniz. Ancak korkmayın. Oyun size temel olarak sadece kargoyu bir yerden bir yere götürmeyi vaat etse de bunu büyük bir amaç için yapıyor olmak güzel bir his. Oyunun kontrolleri zamanla açılacak, değişecek, farklılaşacak. Bir yerden bir yere giderken yanınıza almak istediğiniz eşyadan, hangi yoldan gitmek istediğinize kadar büyük bir özgürlüğünüz var. Yola çıkmadan önce detaylı planlar yapmalı ve her türlü ters duruma karşı önleminizi almanız lazım. Bazı durumlarda taşıyabileceğiniz eşya kısıtlı olduğundan önleminizi tam olarak alamayacaksınız ve bu sizi tedirgin edecek. O yüzden rotanızı ona göre çizeceksiniz.
 
Oyunda gerçekten muazzam bir fizik var. Ağırlığın fazla olduğu tarafa dönerken dengenizi kaybetmeniz. Sudaki dalganın fazla olduğu yerde yüzebilmeniz, rotanızdaki ufak veya büyük engebeli yollar gibi. Her şeye dikkat etmeniz gerekecek. Bu durum başta alışması zor gibi gözükse de çok zorlanmadan alışıyorsunuz ve oyun daha keyifli bir hale geliyor.
 
Hikaye Biraz Korkutucu Gelebilir
 
Oyundaki insanlar dışında olan düşmanlar zaman zaman korkutucu olabiliyor. Karşınıza çıkmadan daha önce anlayabildiğiniz gibi bazen birden de çıkabiliyor. Aniden etrafınız simsiyah oluyor ve atmosfer gerçekten korkunç oluyor Oyun korku oyunu değil ancak sizi kesinlikle bazen korkutmaya çalışıyor. 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Death Stranding Platformlar: PC PS4 Geliştirici: Kojima Productions Dağıtıcısı: 505 Games Tür: Action Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 20 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Call of Duty'de 100$'lık Harcamadan Sonra Gelen Skin Dalga Konusu Oldu 2 Saat önce Popüler Platform Oyunu Dead Cells Epic Games'te 19.50 TL! 7 Saat önce The Wolf Among Us 2'den Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 7 Saat önce Five Nights at Freddy’s: Help Wanted 2 PS5'e Geliyor 8 Saat önce Homeworld 3, 13 Mayıs'ta Geliyor 9 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler