DualSense Kontrolcüsünün Drift Sorunu Sebebiyle Sony'e Toplu Dava Açılabilir

10.02.2021 23:06 Gazali Çetinkaya

 
ABD'li hukuk bürosu Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith (CSK&D), DualSense kontrolcüsü üzerinden Sony'e toplu dava açma hazırlığında.

Bir süredir bazı PlayStation 5 kullanıcıları DualSense kontrolcüsünün drift sorunu yaşadığını rapor ediyor. Analog'ların düzgün çalışmasını engelleyen ve analog'a dokunmadan dahi oyuna komut gönderilmesine neden olan bir problem.

CSK&D bu sorunu yaşayan kullanıcıların buradaki online formu doldurarak iletişime geçmelerini istedi.

Geçtiğimiz yıllarda da Nintendo bu sorunla uğraştı ve toplu dava açıldı. Hatta toplu dava açan hukuk bürosu aynıydı. CSK&D. Nintendo bunun üzerine ücretsiz tamir sözü verdi ve daha önce tamirine para ödeyenlere para iadesi yapacağını açıkladı. Xbox One kontolcülerinde de drift sorunu sebebiyle devam bir toplu dava var.

Sony tarafından henüz bir açıklama gelmedi.
 
Reddit kullanıcısı Verity21, DualSense drift sorununu buradaki videoda gösteriyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation 5 Platformlar: Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 19 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Kingdom Come: Deliverance 2 Resmi Olarak Duyuruldu! 18 Nisan Dizinin Ardından Fallout 4 Avrupa'nın En Çok Satan Oyunu Oldu! 18 Nisan Cities Skylines 2 DLC'sini Satın Alanlara Para İadesi Yapılıyor 18 Nisan F1 24'ü Detaylandıran İlk Fragman Yayınlandı 18 Nisan Human Fall Flat 2, 2026 Yılına Ertelendi 18 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler