Dünya Genelinde Video Oyunları Oynayan Kişi Sayısı 3 Milyardan Fazla

15.08.2020 08:26 Gazali Çetinkaya

DFC Intelligence'ın raporuna göre, 2020'nin ortası itibarıyla, video oyun tüketicilerinin sayısı dünya genelinde 3 milyardan fazla.

8 milyara yaklaşan dünya nüfusunda, hemen hemen %40'ın oyun oynadığı anlamına geliyor.
 
En hızlı büyüyen bölüm, oyunları sadece akıllı telefonlar üzerinden oynayanlardan oluşuyor ve tüm video oyun tüketicilerinin %45'tan fazlasını oluşturuyorlar.
 
%48 PC oyuncuları. Buna ayrıca konsol ve mobil cihazlarda da oyun oynayan PC oyuncuları dahil. Sadece konsolda oynayanların sayısı ise %8. Kullanıcı başına en yüksek harcama yapanlar da konsol oyuncuları.
 
DFC Intelligence'ın raporunda oyunlara para ödeyen kullanıcıların bölgelere göre dağılımına da yer verilmiş. Asya 1.42 milyar kişi ile başı çekiyor. Avrupa 668 milyon ile ikinci, Latin Amerika 383 milyon ile üçüncü ve Kuzey Amerika 261 milyon ile dördüncü sırada geliyor.

Aşağıdaki grafik ise sadece mobildeki kullanıcıların bölgelere göre dağılımını gösteriyor.
 

İlgili İçerik Yorumlar 3 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
EA Oyunlarına Devasa Zamlar Geldi: FC 24 2.900 TL Oldu! 1 Saat önce Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunları Erişime Açıldı 1 Saat önce Beşiktaş Esports'un EMEA Masters Spring 2024 Yarı Final Karşılaşması Bugün! 2 Saat önce Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi Çıktı! Neler Sunuyor? 2 Saat önce Gothic Remake Collector’s Edition Duyuruldu: Fiyatı ve İçerikleri 2 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler