EA, Star Wars Oyunlarından 3 Milyar Dolar Gelir Elde Etti

03.02.2021 15:24 Gazali Çetinkaya

 
Electronic Arts, Disney ile gerçekleştirdiği Star Wars oyun lisansı anlaşmasından şimdiye kadar 3 milyar dolar gelir sağladığını duyurdu.

Electronic Arts CEO'su Andrew Wilson'ın belirttiğine göre Battlefront 1 ile 2, Jedi: Fallen Order ve Squadrons toplamda 52 milyon adet sattı.
 
Oynaması ücretsiz mobil oyun Star Wars: Galaxy of Heroes 1 milyar dolar gelir elde etti.
 
Electronic Arts 2013'te Star Wars oyun lisansını almıştı ve bu özel anlaşma Lucasfilm Games'in kurulmasıyla birlikte sona erdi. Artık diğer firmalar da Star Wars oyunu yapabilecek. Ubisoft stüdyosu Massive Entertainment'tan hikaye odaklı açık dünya Star Wars oyunu geliyor.
 
Özel lisansı kaybetmiş olmalarına rağmen Electronic Arts'ın Star Wars oyunlarında yavaşlamaya niyeti yok. Andrew Wilson, diğer firmaların Star Wars oyunu yapacak olmasının kendilerinin seriye olan bağlılığını değiştirmeyeceğini ve yeni oyunlar yapmaya devam edeceklerini ifade etti.
 
Electronic Arts'ın şu an geliştirmekte olduğu birden fazla Star Wars oyunu bulunuyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Star Wars Jedi: Fallen Order Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: Respawn Entertainment Dağıtıcısı: Electronic Arts Tür: Aksiyon-Macera Çıkış Tarihi: 15 Kasım 2019
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 9 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
2si1: iPhone'a Assassins Creed Mirage Gibi Büyük Çaplı Oyunlar Geliyor 04 Mayıs Helldivers 2 Steam'de Bir Günde 100 Binden Fazla Olumsuz Yorum Aldı! 04 Mayıs Söylenti: Yeni Tomb Raider Açık Dünya Olacak ve Hindistan'da Geçecek 04 Mayıs İddia: Resident Evil 9, Ocak 2025'te Geliyor 04 Mayıs 2024 Yılının İlk Çeyreğinde En Çok Kazandıran Oyunlar Açıklandı 04 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler