Fallout 4'ün Yeni Güncellemesi Konsollara Grafik Seçeneklerini Getiriyor

13.05.2024 15:17 Mehmet Tandoğan

 
 
Bethesda tarafından biz oyun severlere sunulan açık dünya kıyamet sonrası hayatta kalma oyunu Fallout 4 için yeni bir güncelleme geldi. Yeni güncelleme tüm konsollara ek grafik seçeneklerini ekleyecek ve böylece istediğiniz seçenek boyunca oyuna dahil olabileceksiniz.
 
Yeni yama konsollarda grafik seçeneklerine odaklanıyor 
 
 
 
Bethesda Game Studios tarafından açıklanan detaylara göre konsollar için önemli olan bu güncelleme, grafik ve performans ayarları için yeni seçeneklerin ekleneceğini aktarıyor. Bunun yanı sıra daha fazla düzeltme ve iyileştirme içeriklerinin de bulunduğu aktarılıyor.
 
Yeni güncelleme bugün itibarıyla kullanıcıların cihazlarına ulaşacak ve böylece daha iyi bir deneyim için ek seçeneklere sahip olabileceksiniz. Fallout 4 için bildiğiniz üzere uzun zamandır beklenen yeni nesil güncellemesi geçtiğimiz ay yayınlandı. Oyuna PlayStation 4 ve Xbox One konsollarında sahip olan kullanıcılar, PlayStation 5 ve Xbox Series X/S sürümlerine ücretsiz bir şekilde yükseltebildi. Ancak güncelleme yayınlandığında oyuncular hem konsolda hem de PC'de çeşitli sorunlarla karşı karşıya kaldı.
 
Yeni nesil güncellemesi özellikle PC tarafında tüm modların bozulmasına sebep açtı ve oyuncular bu güncellemeden nasıl dönüleceğini araştırdı.
 
Oyunda neler var?
 
Kıyamet sonrası bir ortamda bulunduğumuz ve ortamlara akabildiğimiz yapım tam bir aksiyon rol yapma deneyimini bizlere sunuyor. Oyunda bilim kurgu ortamlarının bizlere sunulduğunu ve aynı zamanda aksiyon dolu bir yapıyla karşı karşıya kaldığımızı oldukça iddialı bir yapıya sahip olan bu yapım için bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde yani yakın zamanda yeni nesil bir güncelleme yayınlandı.

Bu güncelleme ile beraber hem mevcut nesil konsollarda oyun oynayabilme şansına eriştik hem de PC'de yepyeni bir güncelleme ile beraber karşılaştık. Bu noktada elbette yeni nesil güncellemesi içerisinde oyundaki hataların çoğu ortadan kaldırıldı, iyileştirmeler yapıldı, doku revizyonları gerçekleştirildi ve daha fazla detay ile beraber oyundaki yerimizi alabildik. Ancak yeni nesil güncellemesi ilk çıkışı ile beraber oyuncuları pek memnun edemedi çünkü birçok sorunla ve hata ile karşı karşıya kaldık, özellikle PC tarafında. Bu durumun daha da fazla gerçekleştiğini aktarabiliriz çünkü yeni nesil güncellemesini yükleyen oyuncular ne yazık ki mevcut modların bozulduğunu gördü ve oyunu ne yazık ki rafa kaldırmak durumunda kaldı. Çünkü yeni nesil güncellemesi modlarla uyumlu olarak karşımıza çıkmadı ve bu da oyunu kıran durumlar arasında bulunuyor. Dolayısıyla yapım içerisinde büyük bir kaosun başladığını aktarabiliyoruz.

Ancak geliştirici ekip tüm bu unsurların ve sorunların üstesinden geleceğini ve akabinde ise yepyeni bir deneyim yaşayabileceğimizi aktardı. Biz de oyundaki yerimize yeni güncellemelerle beraber alabilecek ve mevcut modlarımızla beraber ilerleyebileceğiz. Zaten bu haberimizde sizlere yeni güncellemenin sonu olduğunu ve bu güncelleme ile beraber konsollarda ek grafik seçeneklerine erişebileceğinizi aktarabiliriz. Bunun dışında yine çeşitli sorunların ortadan kaldırıldığını da belirtebiliriz.
 
 

Açık dünyada gezip toza bildiğimiz ve rol yapma deneyimini sonuna kadar yaşayabildiğimiz yapım, yapacağımız seçimlerle beraber gidişatın yön verebileceğimiz bir sistemi bünyesinde barındırıyor ve biz de istediğimiz şekilde oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Yeni nesil açık dünya oyunu olarak karşımıza çıkan bu yapımda dünyayı keşfetmeye hazırlanıyor, ortamlara ilerlemeye başlıyor ve her ortam içerisinde ve her bölge içerisinde farklı unsurlarla ve düşman çeşidi ile beraber de karşılaşıyoruz.
 
Yapım içerisinde elbette açık dünyaya gezip tozarken buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor, aynı zamanda farklı yaşayan gruplarıyla ilerlemeye başlıyor ve burada yapacaklarımızla beraber gidişata yön verebiliyoruz. Oyunda farklı yaşayan gruplar bulunuyor, bu gruplara istediğimiz şekilde yaklaşabiliyor veya istediğimiz şekilde uzaklaşabiliyoruz. Bu tamamen bizim seçimlerimize bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor, akabinde ise karakterimizi burada oluşturabiliyor ve karakter odaklı bir yapının burada olduğunu aktarabiliyoruz.

Dolayısıyla oyunda ilk etapta karakterimizi oluşturabiliyor ve böylece oyuna dahil olabiliyoruz. Karakterimize her yönden oluşturduktan sonra istediğimiz şekilde ilerlerken farklı hikayelerle ve karakterlerle de karşı karşıya kalabiliyoruz. Bu karakterlerle istediğimiz şekilde etkileşime girebiliyor, etkileşime girdikten sonra onlarla görev alabiliyor ve görevleri tamamlayabiliyoruz. Bunun dışında elbette ana görev serisi içerisinde çeşitli karakterlerle karşılaşmaya hazırlanıyor ve bu karakterleri en iyi şekilde nasıl karşıladığımızda gösterebiliyoruz. Bu yapım içerisinde en iyi şekilde yer alırken biz de elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve burada açık dünya içerisinde hayatta kalmanın yollarını arayabiliyoruz. Zaten karakter odaklı bir yapı olduğundan dolayı elbette yeni özelliklerin ve yeteneklerin kilidini açabiliyor ve kendimizi bu şekilde geliştirebiliyoruz.
 
 
 
Bu sistemler dışında oyun içerisinde kullanabileceğimiz çeşitli araçlar ve silahlar bulunuyor. İstediğimiz şekilde yakın dövüş silahları ile veya menzilli silahlarla beraber ilerleyebiliyor ve elimize farklı silahlandırmalarla beraber farklı donanımlar alabiliyoruz. Bu detaylarla beraber istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor ve en iyi şekilde oyundaki yerimizi almak için farklı bölgelere doğru ilerlemek durumunda kalıyoruz. Zaten oyunun ana görev serisi ile beraber farklı bölgelere doğru gidebilme şansımız artış gösterebiliyor ve hem ana görevlerden hem de yan görevlerden istediğimiz gibi ilerleyebiliyor ve yan görevleri tamamlamakta oyun içerisinde oldukça önem arz ediyor. Çünkü yapım içerisinde ne kadar çok seviye atlayabilirsek ve ne kadar çok gelişebilirsek o kadar çok hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve kendimizi güzel bir deneyim içerisinde bulabiliyoruz.

Dolayısıyla yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca kıyamet sonrası bir ortamda nasıl hayatta kalınacağını tamamen biz öğrenebiliyor ve her bölge içerisinde yapacağımız hamleler değişkenlik gösterebiliyor. Örneğin, bir bölgede yaşayan grupların olduğunu görebiliyor, bu grupların görevlerini tamamlayabiliyor veya onların görevlerini reddederek onlarla beraber aramızı bozabiliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz seçim hareketlerinin ve seçim sistemlerinin olduğundan da bahsedebiliyoruz ve kendimize oyuna kaptırabiliyoruz. Bu seçimlerle beraber gidişata yön vermek gerçekten de özgürlüğümüzün elinde olduğu anlamına geliyor ve özgürlükler oyuncular açısından oldukça önem arz ediyor ve yaptığımız seçimlerle gidişatına yön verebilmek elbette oyuncular tarafından oldukça olumlu karşılanan özellikler arasında yer alıyor.

İddialı bir açık dünyada yer aldığımız yapımda kendimize özel olarak hissedebiliyor ve elimizden geldiğince istediğimiz şekilde özgür bir birey olarak hareket edebiliyor ve kendi özgürlüğümüzün burada kısıtlanmadığına göre biliyoruz. Yapımda yüzlerce konumun ortada bulunduğuna aktarabiliyor ve aynı zamanda karakter ve görev odaklı bir sistemin burada yer aldığını da söyleyebiliyoruz. Devasa bir açık dünyada yer aldığımız oyun boyunca istediğimizi yapabiliyor, dünyada nereye gitmek istersek oraya doğru ilerleyebiliyor ve her bölge içerisinde sürpriz unsurlarla ve rastgele olaylarla karşı karşıya da kalabiliyoruz. Ne istersek onu yapabileceğimiz ve güç için yarışan birden fazla gruba katılmayı sağlayabileceğimiz yapımda istediğimiz şekilde bu gruplara katılım sağlayabiliyor veya tamamen bağımsız bir şekilde onları reddederek tek başımıza ilerlemek durumunda da kalabiliyoruz.
 
 
 
Bu tamamen bizim seçimlerimize bağlı olarak değişkenlik gösterebilir ve istediğimiz şekilde o yönde özgürlükçü o ruhu hissedebiliyoruz. Dolayısıyla seçimlerimiz tamamen bize ait olurken elbette oyuncular burada istediği gibi özgür bir şekilde hareket edebiliyor ve kendi özgürlüklerini kısıtlamayacak şekilde yerine alabiliyor. Oyun gerçekten de özgürlük anlamında oldukça büyük bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve elimizden geldiğince burada dilediğimiz gibi yer alabiliyoruz.
 
Dilediğimiz şekilde ilerleyebileceğimiz ve dikkat çekici ortamlarda kendimizi bulabileceğimiz yapımda yeni nesil bir grafik sistemi ile karşı karşıya kalıyor ve aydınlatma motoru ile beraber de elbette dünyayı en iyi şekilde deneyimlemek durumunda kalıyoruz. Oyunda tahrip edilmiş ormanlardan çeşitli yıkık dökük kalıntılara kadar oldukça farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve buraları keşfetmek için elimizden geleni yapmayı koyulabiliyoruz.

Çorak toprakları hükmetmeye çalıştığımız ve kaderimizi yalnızca bizim belirlemeye başladığımız yapımda en iyi şekilde kendi bölgemizi yeniden inşa edebilir, kendi bölgemizi belirleyebilir ve hangi alanlara sahip olabileceğimizi tamamen biz seçebiliriz. Şiddetin ve saldırıların bitmediği bu ortamlarda sinematik bir katliamın keyfine çıkarmak için elbette burada farklı şekillerde hikayeye doğru ilerlemek durumunda kalabiliriz. Oyunda etrafı keşfedebilir, aynı zamanda istediğiniz bir şekilde kaynaklar toplayabilir ve akabinde ise kendi bölgenize inşa ederek burada elinizden geleni yapmaya koyulabilirsiniz. Dolayısıyla bu tarz oyunlarda elbette kendi bölgenize inşa etmek ve buralarda cirit atmak oldukça önem arz ediyor.

Bu sistemlerle beraber gelişmiş işçilik sistemi ile karşı karşıya kalıyor ve binlerce öğeyi burada kendi envanterinize alarak istediğiniz şekilde bu öğeleri toparlayabiliyor, yükseltebiliyor, inşa edebiliyor, silahlar üretebiliyor ve daha fazlasıyla beraber de oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Bunun dışında oyunun içerisinde yiyecekler ve kimyasallarla beraber de kendi yolunuza bakmaya hazırlanıyor ve akabinde ise zırhlar, silahlar ve daha fazlasıyla beraber de kendinizi daha da güçlü konuma getirebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda yapacaklarıyla beraber daha da ilerlemeye çalışıyor ve dinamik ayrıntılarla dolu oyun içerisinde istediğiniz gibi ilerleyebiliyor ve kendi kaderinizi belirlemek için günler sayabiliyorsunuz.
 
 

Diğer taraftan yapım içerisinde istediğiniz şekilde yüzlerce konum içerisinde gezip tozabiliyor, buralarda farklı karakterlerle beraber tanışabiliyor ve bu karakterlerle tanıştıktan sonra burada neler olup biteceğini tamamen siz karar verebiliyorsunuz. Ek olarak ilgi çekici karakterlerin burada olduğunu aktarabilir ve bu karakterlerle tanıştıktan sonra gerçekten de unutulmaz sistemlerle buradaki yeni deneyimler yaşayabiliyorsunuz. Güç için yarışan birden fazla gruba katılabiliyor veya tamamen kendi kafanıza göre esip gürleyebiliyorsunuz. Bu tamamen sizin bakış açınıza kalmış durumda diyebiliriz.

Oyunda ek olarak güçlü zırhlı bir asker olarak ilerleyebiliyor, kendi karizmatik istatistiklerini yükseltebiliyor, güç konusunda da kendi yeteneklerinizi artırabiliyor veya sağlık konusunda daha fazla güç sahibi olabiliyorsanız bu kapsamında kendi istatistiklerinizi yükselterek elbette daha güçlü konuma gelebiliyorsunuz. Özel karakter sistemi ile beraber dilediğimiz kişi olabileceğimiz yakında yüzlerce yetenek arasından istediğimizi seçebiliyor ve böylece kendi oyun tarzımıza oyunu adapte edebiliyoruz. Dolayısıyla her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi oyun deneyimimiz burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz.
Böylece siz de oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, kendi oyun planınızı oynadığınız süre boyunca dahil edebiliyor ve eğer stratejiniz varsa bu stratejilerle beraber de doğrudan oyun içerisinde kendinizi bulabiliyorsunuz. Bu da oyunun bizlere sunduğu özgürlükler arasında bulunuyor. Ve bu özgürlüklerle beraber de biz de istediğimizi gerçekleştirmek için oyunda hayatta kalmanın yollarını aramak durumunda kalıyoruz.
 
 

Yapım içerisinde elbette hayatta kalmak için farklı farklı yollara doğru ilerleyebiliyor, hangi yola doğru ilerleyebileceğiniz ve hangi görevleri doğru yelken açabileceğiniz tamamen sizin seçimlerinize bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Dolayısıyla istediğiniz şekilde oyunda hangi bölgeye gitmek isterseniz oraya doğru gidebiliyor ve kafanıza göre bir seçim yapabiliyorsunuz.
 
Kısaca toparlayacak olursak, oyun içerisinde hayatta kalma mekanikleri ile ön plana çıkıyor ve burada farklı yollara başvurmak durumunda kalıyorsunuz. Örneğin, bir karakterle karşı karşıya kaldıktan sonra o karaktere nasıl davranmanız gerektiğine ve aynı zamanda o karakterle aranızda neler olması gerektiğine siz karar verebiliyorsunuz ve böylece oyun içerisinde geniş özgürlüklerin olduğunu anlayabiliyorsunuz. Aksiyon ve rol yapma deneyimlerinin ön planda olduğu yapım, kıyamet sonrası bir ortamda geçtiğinden dolayı elbette nükleer atıkların bulunduğu bölgeler içerisinde oldukça dikkatli olmamız gerektiğini vurguluyor.  
 
Bunun dışında, tuhaf yaratıkların ve radyasyonla beraber ele geçirilmiş mutantların olduğunu görüyoruz. Bu da oyunda yer alan düşmanların fazlaca çeşitli olmasını sağlıyor ve böylece her bir düşmana farklı şekillerde yön verebiliyoruz. Dolayısıyla, istediğimiz gibi tek başımıza ilerleyebiliyor veya gruplarla beraber hızlı bir şekilde yol alabiliyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Çünkü oyun içerisinde gerçekten de keşfetmeniz gereken alanların oldukça fazla olduğunu ve tüm dünyayı keşfetmenin uzun vakitler alacağını söyleyebiliriz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Fallout 4 Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: Bethesda Softwork Dağıtıcısı: Bethesda Tür: Action RPG Çıkış Tarihi: 10 Kasım 2015
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Call of Duty Black Ops 6'dan Yeni Fragmanlar ve Detaylar Ortaya Çıktı 23 Mayıs The Witcher 3'ün Yeni Modu İlk Oyunun Haritasını Getiriyor 23 Mayıs Spider-Man 2'nin Fan Yapımı PC Portu Yeni Sürüme Kavuştu 23 Mayıs UE5 Destekli Korku Oyunu Still Wakes the Deep Sistem Gereksinimleri 23 Mayıs Delta Force: Hawk Ops'tan Yeni Fragman Geldi 23 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler