Final Fantasy 16'nın Yüksek Beklentileri Karşılayamaması Square Enix'in Hisse Değerini Düşürdü

08.08.2023 17:11 Mehmet Tandoğan

 
 
Japonya merkezli oyun firması Square Enix, son yıllarda büyük düşüşler yaşıyor. Birçok oyunun beklentileri karşılayamaması durumuyla beraber Japonya'daki hisseleri yüzde 15 oranında düşüyor. Yakın zamanda çıkış yapan aksiyon rol yapma oyunu Final Fantasy 16'nın da yüksek beklentileri karşılamadığı bildiriliyor.
 
Square Enix hisseleri yüzde 15 oranında düşüş yaşıyor
 
 
 
2023 yılının 2. çeyrek kazançlarını bildiren Square Enix, gelirlerinin yıldan yıla yaklaşık yüzde 14 oranında arttığını ancak kâr oranının yaklaşık yüzde 65 düştüğünü bildiriyor. Tokyo Borsası içerisinde büyük yere sahip olan Square Enix'in hisse değeri geçtiğimiz cuma günü 6.366 Yen seviyesindeydi. Ancak hafta başlangıcıyla beraber hisse değerinin 5.566 Yen'e (Japonya para birimi) düştüğü görüldü. Gün boyunca düşüş yaşayan Square Enix hisseleri ilerleyen saatlerde 5.457 Yen'e kadar geriledi.
 
Bu gerileme Mayıs 2022'den bu yana görülen en düşük seviye ve Bloomberg'e göre Square Enix son üç yılın en kötü zamanlarını yaşıyor. Bloomberg ayrıca şirketin bu duruma düşmesinin nedeninin Final Fantasy 16'nın çıkışı olduğunu iddia ediyor. Bu doğrultuda oyunun "yüksek beklentileri karşılayamadığı" bildiriliyor.
 
Square Enix tarafından bildirilene göre PS5'e özel olarak çıkış yapan Final Fantasy 16, bir hafta içinde üç milyon adet sattı. Bu satış oranı Final Fantasy 7 Remake'in on günde 3.5 milyon satış sayısına hemen hemen yakın. Öte yandan Final Fantasy 15 ise ilk 24 saatte dijital olarak 5 milyon adet satmıştı. Bu da serinin en hızlı oyunu olmasını sağladı.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Final Fantasy XVI Platformlar: PC Geliştirici: Square Enix Dağıtıcısı: Square Enix Tür: Action RPG Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 14 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox, Fallout 5'in Daha Erken Çıkmasını İstiyor 5 Saat önce Capcom Üç Farklı Oyunu Steam'den Kaldırıyor! 5 Saat önce Sessizlik Bozuldu: Stalker 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı! 6 Saat önce Another Crab’s Treasure ve Star Wars Jedi: Survivor Artık Game Pass'te 6 Saat önce 2si1: Apple İçin Oyun Emülatörü Yolda 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler