Five Nights at Freddy's Yapımcısı Gelen Yoğun Tepkilere Cevap Verdi

30.07.2015 18:49 Ömür Gencer


        Five Nights at Freedy's serisi son dönemin en popüler korku oyunları arasında yer alıyor. Seri her ne kadar başarılı olsa da (belki de başarılı olmasından dolayı demek daha doğru olur) Scoot Cawthon neredeyse bir yıldır oyuncular tarafından yoğun tepkilere maruz kalıyor. Serinin son ve dördüncü oyununun çıkışının ardından yapımcı Scoot Cawthon, Steam üzerinden gelen bu tepkilere bir yanıt verdi.   
 
        Cawthon, şu sözlere yer verdi: "...Başarılı olduğum için benden nefret eden insanlar bence yanlış yolda. Çok başarılı bir hayat sürmedim. Şimdi ise tanrı bana biraz başarı bahşetti ben de bu başarıyla sorumlu olabilmek için elimden geleni yapıyorum. Haftasonları partiler vermiyorum, şahroş olmuyorum ya da martinimi yudumlamıyorum. Akşamlarımı çocuklarımla Mega Man 3 oynayarak geçiriyorum. Bana verilmiş olanlarla iyi biri olmaya çalışıyorum."
 
       Cawthon'un oyuncular tarafından bu kadar tepki toplamasının asıl nedenlerinden biri çok sık oyun çıkarası. Five Nights at Freedy's serisi ünlü olduktan sonra 12 ay içinde seriye ait dört oyun çıktı. Yapımcı bu seriden önce kasiyerlik gibi işlerle meşgul olduğunu dile getiriyor ve kendisine kin kusan insanlar için şunları söylüyor: "...Başkasının başarısızlığına veya başarısına odaklanmak yanlış bir yaşama şekli. Başka insanları topa tutan videolar yapan insanlar şehir meydanına inip yastığa bağırıp çağıran insanlar gibiler. Dikkat çekecekler ama hiçbir şeyi değiştirmeyecekler. Eğer onlar gibi olmak için çabalıyorsanız siz de hayatınızı yastığa bağırarak geçireceksiniz ve hayatınızın bir anlamı olmayacak. "
 
        Başarısı nedeniyle kendisine nefret söylemleri yağdıran insanların yanında Cawthon'dan bir şey öğrenmek isteyen oyun yapımına gönül verenler de bulunuyor. Cawthon bu insanların gelecekte oynayacağımız oyunları yapacağını söylüyor ve şöyle devam ediyor: "Tüm bunlar için artık yaşlanıyorum ve emekli olup bilgisayarın başına oturduğumda sizin oyunlarınızı oynamak, sizin öykülerinizi okumak ve sizin videolarınızı izlemek isteyeceğim. Kendinden umudu kesmiş insanlara kanmayın. Sizler yarının en büyük şeyisiniz. :)" 
 
       Yayınlanan bu açıklamayla Cawthon uzun süredir gelen tepkilere bir cevap vermiş oldu. Her çıkan oyunuyla gündeme gelen Five Nights at Freedy's serisinin son oyununun Steam sayfasına buradan ulaşabilir, yapımcının yazdığı mesajın tamamını buradan okuyabilirsiniz.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Five Nights at Freddy's 4 Platformlar: PC Mobil Geliştirici: Scott Cawthon Dağıtıcısı: Bağımsız Tür: Korku Çıkış Tarihi: 23 Temmuz 2015
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 8 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Call of Duty'de 100$'lık Harcamadan Sonra Gelen Skin Dalga Konusu Oldu 19 Nisan Popüler Platform Oyunu Dead Cells Epic Games'te 19.50 TL! 19 Nisan The Wolf Among Us 2'den Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 19 Nisan Five Nights at Freddy’s: Help Wanted 2 PS5'e Geliyor 19 Nisan Homeworld 3, 13 Mayıs'ta Geliyor 19 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler