Gears of War 3 Röportajı ve Ayrıntılar

Testereli silahlarınızı hazırda tutun!
05.09.2011 13:09 Gökhan Yılmaz

 
     Epic Games'in geliştirdiği Gears of War 3'ün çıkmasına yaklaşık iki hafta kaldı. Oyunun yapımcısı olan Cliff Bleszinski, yaptığı röportajla oyun hakkında bilgiler paylaştı.
 
     Soru: Dört kişilik co-op sence oyun için daha iyi oldu mu? Sence dört kişilik co-op desteğini daha önceden vermeniz gerekir miydi?
    CliffyB: Bu nesil konsollar çıktığında co-op fazla oyuncunun oynadığı popüler bir şey değildi. Gears 1 ve Gears 2 ile birlikte bu tip oyunlar ve co-op kültürü yerleşmeye başladı. Şu an milyonlarca Xbox var ve hiç olmadığı kadar çok kişi co-op oynuyor.
 
     Soru: Dört kişilik co-op, bölüm tasarımlarını nasıl değiştirdi? Savaş alanını değiştirmek zorunda kaldınız mı?
     CliffyB: Evet savaş alanlarını biraz daha geniş yaptık. Fakat aynı zamanda savaşların çok uzun sürmesini istemediğimiz için yanlara dönüşler ekleyerek kanatlardan saldırma imkanını arttırdık. Eğer takımınızda bir kişi soldan diğer üçü sağdan gitmek isterse veya iki kişi saldırırken iki kişi defans yapmak isterse bunu yapabilirsiniz. İstediğiniz taktiği deneyerek tekrar tekrar oynayabilirsiniz, sonuçta senaryo modu için puan toplamak için oynayabileceğiniz arcade modu da bulunuyor.
 
     Soru: Senaryo bölümlerinde düşmanlar rastgele mi doğuyor?
     CliffyB: Evet biraz rastgele fakat asıl önemli olan doğduktan sonra içinde bulunduğu duruma göre her seferinde farklı kararlar vermesi. İki ve dört kişilik co-op arasındaki en büyük fark karşılaşacağınız düşman sayısı olacak.
 
     Soru: Bu sizin için sorun teşkil etti mi?
     CliffyB: Teknik olarak etmedi çünkü biz burada oyuncuya daha fazla şey göstermek istiyoruz. Render'larken sadece önünüzdeki düşmanları görebilirsiniz. Düşmanlar azaldığında daha fazlası arkadan doğmaya devam ediyor, oyun geliştirme numaralarımızdan biridir bu.
 
     Soru: Her Gears oyunu sunum açısından yol katederek karşımıza çıkıyor. Bunu aynı donanım üzerinde daha ne kadar sürdürebileceksiniz?
     CliffyB: Gears 1 ve Gears 2'ye sonra da Gears 2 ve Gears 3'e bakarsanız nasıl bir ilerleyiş kaydettiğimizi göreceksiniz. Anlaşıldığı üzere konsolun donanımı bir süre daha değişmeyecek ve yapımcılara burda düşen iş, yazılım numaraları yaparak daha iyi kodlar yazmak. Çünkü oyun yapımcılarının işi bu.
 
     Soru: Bize Casual mode'dan biraz daha bahseder misiniz?
     CliffyB: Bu tip bir oyun oynarken, bizler Gears hayranlarını mutlu etmeyi isteriz, fakat aynı zamanda da yeni kitleleri hedeflememiz gerekiyor. Yeni oyunun sadece Gears 1 ve 2 oyuncuları tarafından oynanmasını istemeyiz. Online oynamak istediğinizde Mİchael Jordan ile NBA'e dalış yaptığınızı hissediceksiniz.
 
     Eğer ilk iki oyundan birini oynamadıysanız yeni oyuna alışabilmeniz için kendinize ait özel bir alanınız bulunacak. Yani çok iyi oyucular tarafından oyundan soğutulmayacaksınız. Kendinizi geliştirdikçe daha iyi oyuncularla birlikte olacaksınız. Seviyeniz yeterli derecede arttığında daha büyük liglere adım atacaksınız.
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Gears of War 3 Platformlar: XBOX 360 Geliştirici: Epic Games, Inc. Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Action Çıkış Tarihi: 20 Eylül 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Ghost of Tsushima En İyi Tek Oyunculu "Playstation PC" Oyunu Oldu! 3 Saat önce Assassin's Creed Shadows Zorunlu internet Bağlantısı Gerektirmeyecek 4 Saat önce Ghost of Tsushima'nın PC Sürümünden Eş Zamanlı Oyuncu Rekoru 19 Mayıs PGL Wallachia Sezon 1 Şampiyonu Team Spirit Oldu! 19 Mayıs Yeni Skyrim Modu NPC'lerin Kafasını ve Saçlarını İyileştiriyor 19 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler