Half-Life: Alyx için Klavye ve Fare ile Oynanabilen Bir Versiyon Mümkün Görünmüyor

22.11.2019 00:12 Gazali Çetinkaya

 
Yeni Half-Life oyunu Half-Life: Alyx bugün resmi olarak tanıtıldı fakat oyun sadece Valve Index, HTC Vive, Oculus Rift ve Windows Mixed Reality sanal gerçeklik cihazları için çıkacak ve ileride klavye ve fare ile oynanabilen bir versiyon pek olası görünmüyor.
 
Valve geliştiricisi Dario Casali, oyunun sıfırdan sanal gerçeklik cihazları için oluşturulduğunu ve bunun klavye ve fare ile oynanabilecek versiyona aktarılmasının mümkün olmadığını belirtti.
 
"Bu oyunun fare ve klavyeyle oynanabilecek bir sürümünü yapmayı çok isterdik fakat dediğimiz gibi bu proje VR'ın sınırlarının keşfedilmesiyle başladı." 
 
"Kontrolcülere ve başlığa alıştıkça fark ettik ki bunların bizlere sağladığı etkileşim miktarı, sağladığı olasılık miktarı çok fazlaydı. Araştırdıkça farkına vardık ki: ellerinizi kafanızdan ayrı takip edebilmek gibi klavyeye tam olarak aktaramayacağımız bazı fırsatları keşfetmişiz. Hepsi 3D bir alanda aynı anda izleniyor ve hareket ediyor. Bunu bir fare ve klavye ile elde edemezsiniz."
 
"Ve bütün bunları oyun mekanikleri içerisine koyduğunuzda elde ettiğiniz etkileşim türlerini fare ve klavye ile yapabilmemize imkan yok."
 
Half-Life: Alyx ile ilgili ilk detaylara ve tanıtım fragmanına buradaki haberden göz atabilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Half-Life: Alyx Platformlar: PC Geliştirici: Valve Dağıtıcısı: Valve Tür: FPS Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 13 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Monster Hunter Wilds Oyunundan Yeni Detaylar Ortaya Çıktı 7 Saat önce Beyaz Renkli Xbox Series X Konsol Görüntüleri Sızdırıldı! 28 Mart Diablo 4 İçin Resmi Ray Tracing Güncellemesi Yayınlandı 28 Mart Dragon’s Dogma 2 İçin İlk 4K Doku Paketleri Yayınlandı 28 Mart Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 28 Mart
Forumdan Konular
DH'den Haberler