Hapishane İnşa Etme Simülasyonu Prison Architect 2, 7 Mayıs'ta Geliyor

14.04.2024 12:42 Mehmet Tandoğan

 
 
Hapishane simülasyonu olarak karşımıza çıkmayı hazırlanan ve yapacağımız hamlelere göre değişkenlik gösteren bir yapı ile inşa edebiliyor, 3 boyutlu sistemlerle beraber karşılaşabiliyor ve elimizden geleni yaparak burada bir sistemi oturtmaya çalışıyoruz.
 
İlk oyunun ardından ikinci oyunla beraber yani serinin devam oyunuyla bizlere sunulmak istenen bu yapımda ilk oyundaki sistemin daha da geliştirilmiş bir versiyonu yer almayı bekliyor ve burada artık 3 boyutlu bir modellemeye geçilmiş durumda diyebiliriz. Çünkü ilk oyunda bildiğiniz üzere ne yazık ki bu modellemeler oldukça alt seviyedeydi ve üstten görünümlü bir yapı ile beraber karşımıza çıkıyordu.
 
Şimdi ise istediğimiz şekilde her bir unsuru kontrol edebiliyor, çevredeki unsurlara bir bakış atabiliyor ve dilediğimizi gerçekleştirmek için buradaki tüm mekaniklerden yararlanmaya hazırlanıyoruz. Klasik hapishane inşa etme oyunu içerisine elbette yapacaklarımız oldukça değişkenlik gösterebiliyor ve burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor. Çünkü burada yapacaklarınız değişkenlik gösterdiğinde ve hangi yere hangi binayı dikmek istediğinize tamamen siz karar verdiğinizden dolayı buradaki daha değişiklikler ve deneyimler kişiden kişiye göre farklılık gösterebiliyor. Dolayısıyla oyunda güzel bir hapishane inşa etme mekanikleri bulunuyor ve bu mekanikleri dilediğiniz şekilde güncelleyebiliyor ve değiştirebiliyorsunuz.
 
 
 
Aynı şekilde burada inşa ettiğiniz her bir bina oldukça önem arz ediyor bu binaları elbette doğru şekilde konumlandırdığınızı hem içerisinde yer alan mahkumları daha kolay bir şekilde yönetiyor ve bununla beraber en iyi yönetim sistemini burada oluşturabiliyorsunuz. 
 
Devam oyunu içerisinde yer aldığımız süre boyunca içeriden kaçarak 3 boyuta geçiş yapabiliyor ve burada bu bölgeyi kontrol altına almak durumunda kalıyoruz. Cezaevi içerisinde gezip tozabileceğimiz ve aynı zamanda buraları kişiselleştirebileceğimiz yapımında hem etrafı geliştirebiliyor hem de dikebileceğimiz binalarla beraber yani yapılarla beraber de buraya güvence altına almaya hazırlanıyoruz kendi cezaevimizi.
 
Yani binalarımızı tasarlayabileceğimiz bunun dışında cezaevinin kişiselleştirip geliştirebileceğimiz bu yapımında yapacaklarımız oldukça fazla değişkenlik gösterebiliyor ve klasik hapishane inşa etme oyunu içerisinde 3 boyuta geçiş yapabiliyor ve bu bölgeyi kontrol altına almak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz en iyi hapishane yönetim oyunlarından biri olarak karşımıza çıkan bu ilk oyunla beraber şimdi ise daha gelişmiş ve daha yüksek seviyeli bir sistem bizlere sunulmak isteniyor oyunun temel özelliklerine bakacak olursak burada artık yukarıda bahsettiğimiz ve sık sık vurguladığımız gibi üçüncü boyuta geçiş yapmış oluyor ve bu boyutta beraber elbette elimizdeki kaynakları en iyi şekilde yönetmek durumunda kalıyoruz.
 
Oyunun bildiğiniz üzere arka planında bir yönetim kaynak sistemi bulunuyor bu sistemle beraber en iyi şekilde ve doğru zamanda kaynakları tüketmek durumunda kalıyor ve bununla beraber burada aslında sağlam bir sistem oluşturmaya çalışıyoruz. Ne kadar çok sağlam bir sistem oluşturursak ve ne kadar çok buralara güvence altına alabilirsek o kadar daha hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve bu bölgelerde yer alan görevleri bir yerden de yerine getirmeye çalışıyoruz etrafı kontrol etmek ve mahkumların elbette buradan kaçmamasını sağlamak tamamen bizim işimiz oluyor.
 
Artık yeni hapishane oyunu tamamen 3 boyutlu bir şekilde karşımıza çıkarken burada yapacaklarımız gerçekten de eğlenceli bir mekaniğin olduğunu bizlere sunuyor.
 
 
Nitekim oyunda yer aldığımız süre boyunca etrafı keşfederek bir yandan da kontrol ederek burada neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyoruz. Oyun içerisinde mahkumlar olduğunu söyleyebiliyor ve buradaki kaynakları en iyi şekilde bu mahkumlar için harcamak durumunda kalıyoruz. Elbette bu mahkumların kendine özgü rutin programları bulunuyor, bu programlarla beraber mahkumlar bir araya gelebiliyor ve daha sonrasında esasında bir kaçış planı burada bulmaya çalışır.
 
Yani biz yapacağımız binaların nasıl olması gerektiğini tamamen seçerken onlar da yapacağımız binaları göz gezdirerek, elbette buradan bir kaçış planı oluşturmaya çalışıyor. İşte biz bu noktada tüm bu planları alt üst etmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyor, açıkları kapatmaya çalışıyor, onların planlarını bir bakış atabilir ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyoruz. Bu noktada yapacaklarınızı diğer oyunculardan değişkenlik gösterebiliyor ve içerideki sistemi anlamaya çalışıyor ve diğer taraftan ise mahkumların neler yapabileceğini kestirerek, onların aslında önünü kesmek durumunda kalıyorsunuz.
 
Günlük programlardan politikalar kadar her bir noktaya değinebileceğiniz ve bu politikaları değiştirebileceğiniz yapımda, elbette günlük rutinlerle beraber kendi köşenizi tasarlayabiliyor, günlük programlardan politikaları en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyor ve her bir noktayı kendinize göre idare etmeye çalışıyorsunuz, hapishanenizi güvenli bir noktaya getirmek için burada büyük bir uğraş verebiliyor ve her etkenin burada bir tepkisinin olduğundan bahsedebilir. Çünkü yapacaklarınız burada oldukça fazla değişkenlik gösterdiğinden dolayı ona göre de kendi sistemlerini oyuna dahil eden ve akabinde günlük rutinlerin değişeceği bir mekaniğin olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
 

Oyunda bunun dışında elbette birden fazla kat sayısına sahip cezaevi içerisinde dilediğimiz şekilde yer alabiliyor ve bir üst kata doğru geçiş yapabiliyoruz. Burada yan yana binaları dikmenin haricinde bir de üst üste binalar dikebiliyor ve aynı zamanda birden fazla kata sahip bu binalarla beraber farklı şekillerde kendi sistemimizi oluşturabiliyoruz.
 
Hapishane içerisinde istediğimiz şekilde mahkumları kontrol edebiliyor, bu mahkumları dediğimiz şekilde günlük rutin programının bir parçası haline getirebilir ve onların planlarını aslında burada görmek durumunda kalıyoruz. Bu planlamalarla beraber her açıdan bizi etkileyecek olayların olduğundan bahsedebilir ve burada yapacağımız her hamle oldukça önem arz ediyor. Çünkü hamlelerimizle beraber burada da sonuçlarla karşılaşabiliyor, bu sonuçların bizleri etkileyecek olması elbette oyunda yapacaklarımızı daha da farklılaştırabiliyor ve en iyi hapishane yönetim oyunu içerisinde elimizden geleni yaparak buraları güvence altına almak durumunda kalıyoruz.
 
Hapishanenin her köşesini tasarlayabileceğimiz ve kendimize göre özelleştirebileceğimiz bu yapımda, korunaklı bir bölge inşa etmek tamamen bizim işimiz oluyor. Bu inşa etme süreciyle elbette siz tamamen doğrudan ilgilenebilir ve kendi kendini idare edebilen bir sistemin burada kurulduğunu görmek istiyorsunuz, bu noktaya gelmek için oldukça fazla uğraş vermeniz gerekiyor. Çünkü oyunda yer aldığınız süre boyunca tüm bu sistemlerle beraber haşır neşir olabiliyor ve tüm bunların üstesinden gelmek için farklı planlamalara geçiş yapabiliyorsunuz.
 
Burada her bir oyuncu farklı stratejiler ve planlamalar ortaya koyabiliyor. Bu stratejileri en iyi şekilde değerlendirebiliyor ve cezaevi inşa etme simülasyonu içerisinde yapacaklarınız oldukça değişkenlik gösterebiliyor. Kendi kendine idare edebilen korunaklı bir bölge inşa etmeye çalıştığımız yapımda her şeyi idare etmeye çalışıyor ve her noktaya kendimiz parmak basabiliyoruz. Oyunda farklı mahkumların kendi planları bulunuyor ve her mahkum aslında burada bir araya gelerek kendisine ait bir sinerji ortaya koymaya çalışıyor. Bununla beraber davranışlarını etkileyen çeşitli olayların burada olduğunu görebiliyor ve yapacağımız ve dikebileceğimiz her bir bina veya yapı ile beraber onların psikolojilerini aslında bu noktada etkileyebiliyoruz.
 
 
 
Aynı zamanda yapacağımız binalarla ve alacağımız prosedür kararlarla beraber onların bakış açılarını değiştirebiliyor, planlarındaki değişkenliklere yol açabiliyor ve aslında onların bizim yaptığımız hamlelere göre yapacakları planlamaların ortaya çıkmasına sebebiyet verebiliyoruz. Havalı araçlar kullanabileceğimizi altyapı sistemini tamamen sıfırdan ulaştırabileceğimiz bu yapımda en son teknoloji ürünleri bir araya getirebilir ve kendi hapishanemize burada dilediğimiz şekilde yükseltebiliyoruz. Birden fazla kat ile beraber yer aldığımız bu oyunda her katı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyor ve bu katları en iyi şekilde değerlendirirken elbette buralardaki güvenlik prosedürlerini en iyi şekilde uygulamamız gerekiyor.

En zeki mahkumların bulunduğu bu yapımda elbette bu mahkumların her birinin kendine özgü planlamaları ve projeleri bulunuyor. Davranışlarını etkileyen belirgin ilişkileri kurabileceğimizi ve istekleri veya ihtiyaçlarına göre karar verdikleri bu yapımda etkileşimlerle beraber onları neler yapmak istediklerini burada görmek durumunda kalıyoruz. Onların etkileşimleriyle beraber hapishanemizin günlük sorunlarıyla uğraşmaya çalışıyor. Bunun dışında onlarla beraber uğraşırken elbette nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebiliyor ve akabinde ise onları burada güvenlikte ortam tutmaya çalışıyoruz bir yandan hem etrafı keşfederken diğer yandan ise onları en güvenli bir şekilde bırakmaya çalışarak günlük sorunların üstesinden gelmeye çalışıyoruz.
 
İdare edebileceğimiz ve verdiğimiz kararlarla beraber mahkumları ıslah etme yoluna gidebileceğimiz bu yapımda yapacağımız her bir kararla onları yardımcı olabilir veya engel olabiliyoruz. Dolayısıyla burada mahkumlarımızı hapishanede en iyi şekilde tutmaya çalışıyor ve ne tür bir deneyim yaşamaya çalışacaklarını tamamen biz karar verebiliyoruz. Yani onların kaderleri ile burada aslında biz oynayabiliyoruz diyebiliriz.
 
Çünkü burada yapacağımız hamlelerle ve stratejilerle beraber onların da farklı şekillerde düşünme sistemi ortaya çıkıyor ve yapacağımızı öğreneceğimiz kararların yansımasını doğrudan somut bir şekilde burada görebiliyoruz. Yepyeni bir harita içerisinde yer alabileceğimiz bu yapımda geliştirilmiş bir kariyer modelinde olduğundan bahsedebiliyor ve daha önceki serinin oyununda olduğu gibi burada cezaevleri inşa ederek tepeden tırnağı eksiksiz bir bölge oluşturmaya çalışıyoruz.
 
 
 
Geliştirilmiş kariyer modu içerisinde çeşitli görevler atılabiliyor. Bu görevlerle beraber elbette bir cezaevi kurup yönetebiliyor ve en iyi şekilde burada bir sistemi kurmaya hazırlanıyoruz. Hapishane içerisinde yer alan mahkumlara elbette farklı suçlarla beraber buradaki yerlerini alıyor ve onları istersek ıslah edebilir, istersek de cezalandırmanın altında onları ezebiliyoruz. Dolayısıyla burada yapacaklarımız oldukça önem arz ediyor ve bunun dışında elbette bir miktar para çıkarma yolunda da gidebiliyoruz.
 
Seçimlerimizin önemli olduğu ve seçimlerimize beraber hapishanenin kaderinin belirlendiği bu yapımda mahkumların hapishane politikalarından mimariye kadar her bir noktasıyla ilgilenebiliyor ve çok daha fazla üstünde burada kontrol sahibi olabiliyoruz. İşlerin tıkırında gitmesi için elbette burada büyük bir strateji ve planlama içerisine girmeniz gerekiyor ve akabinde ise dikkatlice planlamalarınızı ortaya koymanız gerekiyor, çünkü firariler burada gerçekten de kaçmak için elinden geleni yapmaya koyuluyor ve yapacağınız binaların elbette gelişmiş sistemleri burada ortaya çıkarmaya hazırlanıyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca onların planlarını suya düşürmek ve aynı zamanda en iyi binaları dikmek burada sizin işiniz oluyor.
 
 

Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. İlk oyunu oynadıysanız elbette burada daha gelişmiş bir sistemle karşılaşacağınızı doğrudan aktarabiliriz. Bunun dışında oyunun Steam sayfasındaki görsellere veya fragmana bakarak ek detay sahibi olabilirsiniz. Bunun dışında istek listenize ekleyebilir ve oyunu beklemeye koyulabilirsiniz. Bildiğiniz üzere istek listenize eklediğiniz oyunlar bir bildirim aracı ile sizlere ulaşıyor ve mailinizi kontrol ederek oyundan haberdar olabiliyorsunuz. Böylece oyunu unutsanız bile karşınıza çıkabiliyor.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Cities Skylines 2'ye DLSS Desteği Eklendi 6 Dk önce Palworld İçin Yeni Güncelleme Geliyor: Yeni Pals Türleri Yolda 1 Saat önce Life is Strange Yapımcılarının Yeni Oyunundan Fragman Yayınlandı 1 Saat önce EMEA Masters Spring 2024 Şampiyonu Eintracht Spandau Oldu! 8 Saat önce Dead Island 2 İçin Fan Yapımı DLSS 3 Modu Yayınlandı 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler