Hogwarts Legacy 1 milyar dolar kazanç sağladı!

07.05.2023 19:20 Mehmet Tandoğan

 
 
Warner Bros. Games tarafından yayınlanan açık dünya aksiyon rol yapma oyunu Hogwarts Legacy rekor kırmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde 2023'ün ilk çeyreğinin en çok kazandıran oyunu oldu haberini yapmıştık. Şimdi ise bu kazancın miktarı açıklandı ve 1 milyar doları aşan bir kazanç sağladığı ortaya çıktı.
 
Oyun satmaya devam ediyor
 
 
 
10 Şubat tarihinde çıkış yapmasından sonraki iki hafta içinde Hogwarts Legacy, 12 milyondan fazla adet sattı ve dünya çapında 850 milyon dolar elde etti. Şimdi ise bu sayı 1 milyar doları aştı ve diğer yandan 12 milyon satış sayısı 15 milyona yükseldi. 
 
İlk etapta yalnızca yeni nesil konsollarda (PS5 ve Xbox series) yayınlanmasına ve PC'de yayınlanmasına rağmen bu kadar çok kazanç elde etmeyi başaran yapım çok oynanmaya devam ediyor. Oyun şu anda ayrıca PS4 ve Xbox One konsolları için de çıkış yaptı ve bu çıkışla beraber satışların artması bekleniyor.
 
Hogwarts Legacy'nin bu kadar büyük kazanç sağlamasına rağmen Warner Bros., şirketin genel anlamda zarar ettiğini açıkladı. Hogwarts Legacy kazancı şirketin yalnızca yüzde 9'luk bir kısmını oluşturuyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Hogwarts Legacy Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Avalanche Software Dağıtıcısı: Warner Bros. Interactive Entertainment Tür: Action RPG Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 7 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PlayStation Plus Mayıs 2024 Ücretsiz Oyunları Açıklandı 02 Mayıs Senua’s Saga: Hellblade 2 İçin Minimum Sistem Gereksinimleri Açıklandı 02 Mayıs Starfield'a 15 Mayıs'ta Gelecek Güncelleme Neleri İçerecek? 02 Mayıs Batman: Arkham Shadow Resmi Olarak Duyuruldu 02 Mayıs The Witcher 3'te Artık Griffin'e Binmeniz Münkün! 02 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler