Metro: Last Light – Alternatif Son Rehberi

Metro: Last Light'ın alternatif sonunu senaryonun gidişatı konusunda bilgi veriyor
25.05.2013 12:18 Alkan Adakaner

      Metro: Last Light’ı bitirip oyun sonunu getirdiniz mi? Belki oyunu bir kez daha bitirmelisiniz; çünkü Metro Last Light’ın farklı bir oyun sonu da bulunuyor. Bu oyun sonunu getirmek de aslında serinin geleceğini görmek için önemli. Tabi internetten de alternatif oyun sonu videosunu doğrudan izleyebilirsiniz, ama kendinizin bir şeyi yapmasının keyfi her zaman farklıdır.

     Last Light’ın alternatif oyun sonunu görmenin güzel yanı ise bu oyun sonunu görmek için çok çabalamanızın gerekmesi. Aşağıda bu oyun sonunu getirmek için neler yapabileceğinize yönelik bir rehber bulunuyor. Bu rehber genel olarak neler yapabileceğinizi başarılı bir şekilde anlatıyor. İnternetteki bazı makalelerden ve videolardan yararlanılarak yapılan bu rehber umarım işinizi görür.

     Oyunda yapacağınız ahlaki seçimler, diyalogları sonuna kadar dinlemek, bazı bölümlerde hiç adam öldürmemek, bazı ani kararlar ve zekice gizlenmiş şeyler bu alternatif sonu görmeniz için önem arz ediyor. Aşağıda yapmanız gerekenleri bölüm bölüm bulabilirsiniz.
 
SPARTA
 
     Rüyanızdan ilk uyanışınızda odanızdaki Gitar’ı çalın. Sparta İstasyonuna doğru ilerlediğinizde ise Miller’ın odasına doğru kapıların dışındaki salonda Bakalli adlı müzik aleti ile oynayın (çalın) Hırsızlık yapma anlamındaki çalmak değil
 
PAVEL
 
     Hapishane bölümünde tepe noktaya ulaştığınızda mahkumları (bkz foto)bırakmak için gerekli olan kolu indirin. Burada ayrıca “Freedom Achievement/Trophy”sini de kazanacaksınız. Buradaki en önemli şey ise askerlerin hiç birisini öldürmemeniz. Onları bayıltabilirsiniz, ama silahlar veya bıçakla öldürmemeniz gerekiyor.
 
FACILITY
 
     Facilty bölümünde Pavel ile konuştuktan sonra bölüme başladığınız yerden doğruca geniş odaya doğru gidin. Burada bir adamın yumruklandığını göreceksiniz. Sağ taraftan devam edin ve koridorun sonunda sol tarafta iki adamla karşılaşacaksınız. Sandıkların arkasına saklanarak, bunların kendi aralarında konuşmasını dinleyin, sonra adamlardan bir tanesi sizin bölüme başladığınız odaya doğru gidecek, onu takip edin ve bir dolabı açmasını bekleyin. Dolabı açtıktan sonra adamı bayıltın. Burada hem tam dolu bir Pistol elde edeceksiniz, hem de “A Present” Achievement/Trophy’sini kazanacaksınız. Hatırlatma: Zorunda kalmadıkça asla birilerini öldürmeyin.
 
BOLSHOI
 
1-Bolshoi’ya girdiğinizde burada yerde oturan dilenciye bir kurşun verin, dilenci size uzun bir konuşma yapacak, tamamını dinleyin ve ardından tekrar bir kurşun verin. Biliyorsunuz oyunda bazı kurşunlar para yerine geçiyor.
2- Dilencinin yanındaki mutfaktaki masada oturan iki adamın konuşmasının tamamını dinleyin.
3-Buradaki tiyatro şovunu en öndeki koltuğa oturarak tamamen izleyin. Aynı zamanda "Patron of the Arts Achievement/Trophy"sini kazanacaksınız.
4- Pavel ile oturup bir şeyler içmeden önce camın arkasındaki duş alan iki kızın konuşmalarının tamamını dinleyin.
 
KORPUT
 
    Yarıktan ilerlediğiniz sırada Korput ile Moskvin’in arasındaki konuşmalara tanık olacaksınız (bkz foto) Bu ikili arasındaki konuşmaların tamamını dinleyin, ta ki Korput odayı terk edene kadar.
 
REGINA
 
1-Regina adlı raylar üzerinde giden arabaya bindiğinizde soldaki ikinci kapıya örümceklerin musallat olduğunu göreceksiniz. Buraya girip arkadaki odaya gidin ve kırmızı ışıklı yerdeki paneli aktif hale getirin.
2-Daha sonra Regina ile yolunuza devam edin. Kapalı kapıyı açıp devam ettiğinizde sol tarafta (kırmızı ışıkla gösterilen tünel) bulunan Tren enkazının içine girin ve sonuna kadar ilerleyin, buradaki cesetteki eşyaları alın. (veya ceseti sadece kontrol edin)
3- Daha sonra ise sağdaki yeşil ile gösterilen tünelden aracınız Regina ile devam edin. Burada yolunuzun üstüne çıkan bir aracı da itmeniz gerekecek. Burada sol tarafta (duruşunuza göre sağda da kalabilir) yatak ranzalarıyla dolu bir oda var. Buraya girin, hayaletin sesini duyacaksınız. Bu hayalet size zarar vermiyor, sadece odada biraz bekleyip yeniden Regina’ya dönün.
4- Yine bu koridorda biraz ilerleyince ters tarafta yani sağda yeşil renkli bir oda göreceksiniz. Burası yine yeşil renkli suyla dolu, buranın sonuna doğru ilerleyin. Hayalet seslerini duyacaksınız. Cesetleri araştırıp odadan çıkın.
 
BANDITS

Önemli Not: Bu bölümde kimseyi öldürmeyin, sadece bayıltın.
1- Bandit’lerin kampına vardığınızda burada anne ile kızı arasındaki diyalogun tamamını dinleyin.
2- Tünelden aşağıda doğru aracınızı sürdüğünüzde bir kadının çığlıklarını duyacaksınız. Sağdaki ilk kapıya gidin ve iki asker tarafından tecavüz edilmek istenilen kadını kurtarın.
3- Bölümün sonuna doğru ilerleyin. Kuru kafalarla işaretlenmiş, tehlikeli görünen sağdaki tünele girin. Burada sağdaki kapıya girin ve anne ile çocuğu kurtarın.
4- Anne ve çocuğu kurtardığınız bölümün ters tarafındaki tünelde (soldaki tünel) bir tren enkazı var. Buraya gidin ve buradaki cesetleri araştırın. Bir ses geldiğini ve flaş patlaması gibi bir ışığın ortaya çıktığına şahit olacaksınız.
 
VENICE
 
1- Burada iki kişiye (dilenciye) para yani kurşun vermeniz gerekecek. Bunlar bir tanesi bölümün sağında ince bir geçitin orada, diğer ise solda su kıyısında. Gitar çalan elemandan hemen önce.
2- Ayrıca burada bir atış alanı var. Atış alanının yan tarafında bir anne ile oğlunun konuşmalarına tanık olacaksınız. Oğlu annesine ayıcığını kaybettiğini söylüyor. Atış alanına gidip 3 raund boyunca hedefteki fareleri vurun. 3. raundun sonunda size mermi ve ayıcık verilecek. Ayıcığı çocuğa verin. Burada yine flaş parlayacak ve Reunion Achievement/Trophy’si açılacak.
 
CONTAGION
 
Bölüm boyunca hiç kimseyi öldürmeyin.
1- Bölüme başladığınızda ilerlemeye devam edin. İki silahlı adamın iki sivili kurşuna dizdiğini göreceksiniz. Silahlı adamların ilk ateşi sonucunda sivillerden bir tanesi ölmüyor. Siz hızlıca bu iki silahlı adamın bulunduğu odaya gidin ve ikisini onlar henüz sağ olan adamı etkisiz hale getirin. Sağ olan sivili ölümden kurtardığınız için bir flaş yanacak, daha sonra konuşmalarının tamamını dinleyin, ardından yine bir flaş yanacak. Yolunuza devam edin.

2- Bölüm sonunda Lesnitsky sizden Anna’yı kurtarmak için maskenizi çıkarmanızı isteyecek. 5 saniye içinde bu isteği yerine getirin. Böylece “Savior” achievement/trophy’sini kazanacaksınız.
 
QUARANTINE
 
     Bu bölüm boyunca bulduğumuz tek şey saklı mermi zulalarını bulmak. Toplamda 5 adet mermi zulası bulunuyor. Yol boyunca (ya da duvarlar boyunca) ilerleyin. Bu mermi zulalarından ilki karantina bölgesi girişindeki kalabalığı geçtikten sonraki metal kapının arkasında. Diğer 4 tanesi ise pencerelerde.
 
KHAN
 
    Khan ile ilerlerken duvardaki bir telefon çalacak. Telefonu yanıtlayın. Yanıtladığınızda yine bir flaş parlayacak.
 
DEPOT

Bu bölümde hiçbir düşmanı öldürmeyin.
1- Dışarıdaki bölgeye geldiğinizde sol tarafınızda kapısı bir minibüs tarafından kırılmış bir bina göreceksiniz. Bir de bubi tuzağı bulunan bu binaya girin ve etrafı iyice araştırın.
2- Daha sonra ise düşmanlarla dolu geniş bir odaya gireceksiniz. Burada yer altı tünellerini kullanarak askerlerden bir şekilde kurtulun.
3- Bölümün sonunda Lesnitsky ile karşılaştığınızda onu sakın öldürmeyin. Bayıltarak öldürmemeyi seçin. Dark One’a göre de öldürmek iyi bir şey değil.

RED SQUARE
 
1-Bölümün ilk kısımlarında bir Watchmen ile karşılaşacaksınız. Dark One size Watchmen’e saldırmadığınız sürece onun da size saldırmayacağını söylüyor. Tavsiyesine uyun ve Watchmen’e saldırmayın.
 
Bu kısmın ilerleyen yerlerinde Dark One size benzer bir şekilde Watchmen’e saldırmadığınız takdirde onun size saldırmayacağını söyleyecek. Tavsiyesine tekrar uyun.

2-Yine bu bölümün ilerleyen kısımlarında Pavel ve sniper’ları tarafından çevrildiğiniz göreceksiniz. Burada kimseyi öldürmeyin. Etrafta saklanın düşmanların bir kısmı yanınıza gelecek (hepsi değil) onları etkisiz hale getirin. Pavel daha sonra kapıları açacak ve üstünüze daha fazla adam gönderecek, onları da öldürüp sniper ateşlerinden kaçarak Pavel’i takip edin.

Bölümün sonunda Pavel ile karşılaştığınızda onu hızlıca takip edin ve son sahnede kendini öldürmeden üstüne doğru koşarak onu kurtarın.
 
THE GARDEN

* Garden’a (Bahçe) girdiğinizde bölümün ilk kısmında kırmızı bayraklar sizi sola doğru yönlendirecek, ama tam karşınızda ise büyük bir bina bulunuyor. Bu binaya doğru gidin ve suyu geçmek için ahşap kalasları kullanın ve binanın su basmış bölümüne girin. Etrafta dolaşın ve odaya (su basmış bölüme) gerin dönün tekrar girin. Yine bir flaşın parladığını görecek ve bir ses duyduğunuzu işiteceksiniz.

* Garden’ın yolunu yarıladığınızda “Bear” olarak bilinen dev bir yaratıkla karşılaşacaksınız. Bu düşmana ateş edin. Daha sonra birkaç Watchmen, Bear’a saldıracak. Eğer zamanında vuruşlar yaparsanız, Bear bir sonraki mekana kaçacak. Onu takip edin. Burada birkaç Watchmen’in (sanırım 3) Bear’ın üstüne çıkıp onu ısırdığını göreceksiniz. Hemen Watchmen’leri vurun ve Bear’ın (Türkçesi Ayı) ağaçların arasına doğru kaçtığını göreceksiniz. Bu da size Forest Guardian Achievement/Trophy’sini kazandıracak.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Metro : Last Light Platformlar: PC XBOX 360 PS3 Geliştirici: 4A Games Dağıtıcısı: Deep Silver Tür: FPS Çıkış Tarihi: 14 Mayıs 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 38 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Sony, Stellar Blade'de Yer Alan Irkçı Görselleri Kaldıracağını Açıkladı 4 Saat önce Deliver Us The Moon Switch Konsoluna Geliyor 24 Nisan PUBG: BATTLEGROUNDS Erangel Classic Haritasıyla 17 Mayıs’ta Nostalji Rüzgarları Estirecek! 24 Nisan Lords of the Fallen İçin Master of Fate Güncellemesi Yayınlandı 24 Nisan Horizon Forbidden West PC İçin Yeni Güncelleme Yayınlandı 23 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler