Microsoft, FTC Davasını Kazandı: Activision Blizzard Satın Alımının Önü Açıldı

11.07.2023 22:42 Mehmet Tandoğan

 
 
Bir süredir San Francisco'da devam eden Microsoft vs. FTC (Federal Ticaret Komisyonu) davası yargıcın kararıyla beraber sonuçlandı. Karar Microsoft lehine çıktı. Microsoft'un 68,7 milyar dolarlık Activision Blizzard satın alımını engellemek için gerçekleştirilen bu davada kazanan taraf Microsoft oldu.
 
Activision Blizzard satın alımının önü açıldı
 
 
 
Haftalar süren dava sürecinden çarpıcı açıklamalar ve bilgiler ortaya çıktı. Önemli kişilerin katıldığı süreçten daha önce ortaya çıkmayan bilgileri edindik ve bunlar sosyal medyada gündem konusu oldu. Şimdi ise bu davayı kazanan taraf Microsoft oldu ve önü açıldı. Microsoft lehine çıkan karara Federal Ticaret Komisyonu itiraz edebilir. Ancak bunu yapmayı planlayıp planlamadığı belli değil.
 
Microsoft'un oyun tarihine geçecek Activision Blizzard satın alımı birçok nedenden dolayı önlenmeye çalışılıyor. Nedenlerin en önemlisi ise tekel meselesi olarak karşımıza çıkıyor. Bu kapsamda birçok oyunun kendi cihazlarına / hizmetlerine çıkaracağı ve oyun tarafında tekel olacağı iddia ediliyor. Ancak Microsoft yaptığı çeşitli anlaşmalarla beraber birçok platforma destek vereceğini taahhüt ediyor. 
 
Öte yandan şu anda gözler 28 Temmuz'daki CMA (İngiliz Rekabet ve Piyasalar Kurumu)  duruşmasına çevrildi. Duruşma 28 Temmuz - 4 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Geniş bir satın alım olduğundan dolayı Microsoft pazar payı yüksek ülkelerden onay almak durumunda.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Microsoft Platformlar: PC Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Yazılım Çıkış Tarihi: 4 Nisan 2001
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 12 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Star Citizen İçin NVIDIA DLSS ve AMD FSR Desteği Eklendi 1 Saat önce Fallout 4'ün Yeni Güncellemesi Konsollara Grafik Seçeneklerini Getiriyor 2 Saat önce Square Enix Birçok Projeyi İptal Ettiğini Açıkladı 3 Saat önce Devam Oyunu Drug Dealer Simulator 2, 20 Haziran'da Geliyor 4 Saat önce Mağazada Hayatta Kalabileceğiniz The Store is Closed Yakında Çıkacak 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler