Microsoft, Geliştiricileri Uyardı: Yeni Nesil Sürüm Yükseltmeleri için Ek Ücret Talep Edilmemeli

08.07.2020 08:55 Gazali Çetinkaya

 
Microsoft, mevcut nesilden yeni nesle geçişi kolaylaştırmak adına çabalarını sürdürüyor.

Video Games Chronicle'ın haberine göre Microsoft, geliştiriciler ve yayıncılar ile iletişime geçerek cross-gen oyunların yeni nesil sürümlerinin yükseltmeleri için ek ücret talep edilmemesi gerektiğini söylemiş.
 
Microsoft buna çözüm olarak Smart Delivery özelliğini duyurdu. Bu özellik bir oyunu bir kez satın aldığınızda Xbox One'da veya Xbox Series X'te oynuyor olmanız fark etmeksizin doğru olan sürümü edinmenize imkan sağlayacak. Smart Delivery, Microsoft'un tüm birinci parti oyunlarını destekleyecekken üçüncü parti firmalara da teşvik edilecek.
 
Üçüncü parti yayıncılar ve geliştiriciler eğer yine de bu önerilen sistemi uygulamak istemezse Xbox One ile Xbox Series X sürümlerini tek bir paket halinde satma seçeneğine sahip olabilecek.

Bunun ilk örneği NBA 2K21 oldu. NBA 2K21'in mevcut nesildeki 100 dolarlık sürümü Mamba Forever Edition yeni nesildeki standart sürümü de içerecek. Yeni nesildeki 100 dolarlık sürüm Mamba Forever Edition da mevcut nesildeki standart sürümü içerecek. Fakat mevcut nesilde 60 dolardan oyunun standart sürümünü satın alan kullanıcılar yeni nesil sürüm için tam oyun fiyatı ödemesi gerekecek. O da 70 dolar.
  
Smart Delivery özelliğini destekleyeceği doğrulanan üçüncü parti oyunlar şimdiye kadar Assassin's Creed Valhalla, Call of the Sea, Chorus, Cyberpunk 2077, Destiny 2, DIRT 5, Metal: Hellslinger, Scarlet Nexus, Second Extinction, The Ascent, Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 ve Yakuza: Like a Dragon oldu.

Electronic Arts yeni çıkacak Madden NFL ve FIFA oyunlarında Smart Delivery'e benzer olarak Dual Entitlement özelliğini destekleyecek. Bu oyunların PlayStation 4 veya Xbox One sürümünü satın aldığınızda PlayStation 5 ile Xbox Series X sürümü için ek ücret ödemek gerekmeyecek.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Xbox Series X Platformlar: Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Platform Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 12 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Remnant 2 Artık DLSS 3.7 ve Intel XeSS 1.3 Desteğine Sahip 2 Saat önce 10 Yılın Ardından Tomb Raider: Definitive Edition Artık PC Platformunda 3 Saat önce eFootball 750 Milyon İndirmeye Ulaştı! 3 Saat önce Gelecek Haftanın Ücretsiz Epic Games Oyunu Sızdırıldı! 4 Saat önce Submerged: Hidden Depths Epic Games'te 5 TL! 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler