Microsoft: "Kendi Stüdyolarımızın PlayStation'a Oyun Geliştirmesine İzin Verebiliriz"

12.08.2019 21:24 Nursema Emre

 
Bildiğiniz üzere senelerdir Sony'nin özellikle kendi konsollarına özgün yapımlarda Microsoft üzerinde kurduğu ciddi bir psikolojik baskı var. Yeni dönemde Microsoft, bu alandaki rekabetten vazgeçip, cepheyi çok farklı bir noktaya çekmeyi düşünüyor olabilir.
 
Microsoft'un birinci parti stüdyolarından sorumlu patronu Matt Booty, yaptığı açıklamayla, gelecek dönemde yapacakları oyunlarda, rakip platformlar için de oyun geliştirebileceklerinin sinyalini verdi.
 
Game Informer'a konuşan Booty, Double Fine, Ninja Theory ve Obsidian gibi firmalara, eğer isterlerse Sony ve Nintendo için oyun geliştirme izni verebileceklerini söyledi.
İşte Booty'nin açıklamaları:
 
"İzin verebiliriz. Neden olmasın? Burada asıl soru Switch için mi çıkmalı, PlayStation için mi çıkmalı? Ayrıca oyunun kendisi için bu bir şey ifade edecek mi? Bir başka deyişle, bu oyunun birçok platformda piysasaya çıkmasıyla bir 'network' efekti (oyunun falzasıyla bilinir olmasıyla değerinin artması gibi bir etki) elde edebilir miyiz? Ya da elimizdeki oyun tek kaynaktan yönetilmesiyle daha çok değer kazanacak bir oyun mudur? Bunlara bakmalıyız."
 
Sizler bu açıklamalarla ilgili neler düşünüyorsunuz? Yorumlarda bizle paylaşmayı unutmayınız.
 

İlgili İçerik Yorumlar 36 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
EA Oyunlarına Devasa Zamlar Geldi: FC 24 2.900 TL Oldu! 2 Saat önce Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunları Erişime Açıldı 2 Saat önce Beşiktaş Esports'un EMEA Masters Spring 2024 Yarı Final Karşılaşması Bugün! 3 Saat önce Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi Çıktı! Neler Sunuyor? 3 Saat önce Gothic Remake Collector’s Edition Duyuruldu: Fiyatı ve İçerikleri 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler