Microsoft, Oynaması Ücretsiz Oyunlara Reklam Getirmeyi Hedefliyor

17.04.2022 11:43 Mehmet Tandoğan

 
 
Microsoft, oynaması ücretsiz oyunlara reklam yerleştirmek istediğini bildirdi. Business Insider'a göre bu yeni reklam entegrasyonu, oyunlar içerisine çeşitli reklam panoları veya posterleri yerleştirecek.
 
Video Games Chronicle aracılığıyla yayınlanan raporda şunlar yer alıyor: "Microsoft, şu anda ücretsiz oyun yapan geliştiricilere daha fazla para kazandırma fırsatı sağlamak istiyor. Microsoft bu duruma temkinli yaklaşıyor ve yalnızca belirli markaların oyunlarına eklemeyi düşünüyor. Bu sistemi oyun deneyimini bozmayacak şekilde oyunculara sunmak istiyor. 
 
Microsoft bu yeni reklam entegrasyonu ile özel bir pazar oluşturmayı amaçlıyor. Reklamları, bir araba yarışı oyununda dijital olarak oluşturulmuş reklam panoları şeklinde düşünebilirsiniz. Bunun dışında oyun menülerinde veya lobilerinde bu reklamların olup olmayacağı bilinmiyor."
 
Raporda da belirtildiği gibi Microsoft yeni reklam sistemiyle özel bir pazar oluşturmayı hedefliyor. Ancak bu durumun oyun deneyime ne derece etki edeceği henüz bilinmiyor. Bu durumda reklamların oyun içerisindeki konumu oldukça önem arz ediyor. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Microsoft Platformlar: PC Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Yazılım Çıkış Tarihi: 4 Nisan 2001
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 12 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
610 TL'lik Oyun Steam'de Kısa Süreliğine Oynaması Ücretsiz Oldu 30 Dk önce Dragon’s Dogma 2 İçin İlk Güncelleme Yayınlandı 50 Dk önce Konami, İki Klasik Felix the Cat Oyunundan Oluşan Retro Dijital Paketi Yayınladı! 1 Saat önce Diablo IV Artık Xbox Game Pass'te! 2 Saat önce PGL CS2 Major Copenhagen 2024'te İlk Yarı Final Karşılaşması Belli Oldu! 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler