Microsoft: Sony'nin rekabet konusunda endişesi varsa kendi Call of Duty oyununu geliştirsin

22.03.2023 17:05 Mehmet Tandoğan

 
 
Bildiğiniz üzere uzun bir süredir Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almasıyla ilgili soruşturmalar devam ediyor. Microsoft bu konuda tekel ilan ediliyor ve çeşitli firmalar kaygılarını resmi kurumlar aracılığıyla dile getiriyor. Microsoft'un bu alımına karşı duran Sony firması ise oldukça sarsıcı açıklamalarda bulunuyor ve bu süreç bu şekilde uzamaya devam ediyor.
 
Süreç bu şekilde devam ederken Microsoft, Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasa Kurumu'na (CMA) verdiği yeni bir yanıtta, Sony'nin rekabet konusunda endişesi varsa kendi Call of Duty oyununu geliştirebileceğini belirtiyor.
 
Microsoft, CoD oyunlarını PlayStation konsollarında yayınlamaya devam edecek
 
 
 
Verdiği yeni yanıtla beraber Microsoft aslında Sony'e rakip bir CoD oyunu çıkartması için atıfta bulunuyor. Bu kapsamda Call of Duty oyunlarıyla ön plana çıkan Activision'ın Microsoft tarafından satın alımı Sony kanadında endişelere sebebiyet veriyor. Ancak Microsoft anlaşmanın başından bu yana CoD oyunlarını Playstation konsollarında yayınlamaya devam edeceğini belirtmişti.
 
Öte yandan CoD oyunları için geldiğimiz noktada Microsoft, Nintendo ile 19 yıllık bir anlaşma imzaladı. Bu kapsamda 10 yıllık bir süreyle CoD oyunları Nintendo konsollarına gelecek. Bu çalkantılı süreç devam ederken CMA satın alma işlemiyle ilgili nihai kararını 26 Nisan'a kadar duyuracak.
 
Peki siz Microsoft'un Sony'nin kendi Call of Duty oyununu geliştirebileceğini söylemesi hakkında ne düşünüyorsunuz? 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Microsoft Platformlar: PC Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Yazılım Çıkış Tarihi: 4 Nisan 2001
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 40 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Kingdom Come: Deliverance 2 Resmi Olarak Duyuruldu! 18 Nisan Dizinin Ardından Fallout 4 Avrupa'nın En Çok Satan Oyunu Oldu! 18 Nisan Cities Skylines 2 DLC'sini Satın Alanlara Para İadesi Yapılıyor 18 Nisan F1 24'ü Detaylandıran İlk Fragman Yayınlandı 18 Nisan Human Fall Flat 2, 2026 Yılına Ertelendi 18 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler