Microsoft, Xbox Uygulamasını Televizyonlara Getirmeyi Planlıyor

28.11.2020 02:11 Gazali Çetinkaya

 
Konsol, PC ve mobilden sonra Xbox platformu televizyonlara da genişleyecek gibi görünüyor.

Xbox patronu Phil Spencer, The Verge ile gerçekleştirdiği röportajda, "Önümüzdeki 12 ay içinde akıllı televizyonlarda Xbox uygulamasını göreceğinizi düşünüyorum." dedi.
 
Microsoft şu anda xCloud adlı sistemiyle Android telefon ve tabletlerde streaming aracılığıyla Xbox oyunlarını oynamaya imkanı tanıyor. Türkiye'de henüz mevcut değil fakat Xbox Türkiye'den Halil Gökoğlu'nun belirttiğine göre bu yönde çalışmalar. Televizyonlarda da aynı teknolojiyi baz alacaktır. Şirket ayrıca xCloud'u konsol ve PC'ye de getirmek istiyor.
 
Phil Spencer, streaming servislerinin ileride oyun konsollarının yerini alacağı düşüncesine katılmadığını belirtti. Xbox patronu geçtiğimiz aylarda yaptığı başka bir açıklamada da, Microsoft'tan kesinlikle daha fazla oyun konsolu göreceğimizi ifade etmişti.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Xbox Series X Platformlar: Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Platform Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 11 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Diablo IV Artık Xbox Game Pass'te! 2 Dk önce PGL CS2 Major Copenhagen 2024'te İlk Yarı Final Karşılaşması Belli Oldu! 1 Saat önce Stellar Blade Neler Sunuyor? Ön inceleme 1 Saat önce Monster Hunter Wilds Oyunundan Yeni Detaylar Ortaya Çıktı 14 Saat önce Beyaz Renkli Xbox Series X Konsol Görüntüleri Sızdırıldı! 28 Mart
Forumdan Konular
DH'den Haberler