Microsoft, Xbox'la beraber güçlü bir üçüncü çeyrek yaşıyor!

26.04.2023 16:00 Mehmet Tandoğan

 
 
Microsoft,, 31 Mart 2023'te sona eren üçüncü mali çeyreğe ilişkin sonuçları açıkladı. Bugün açıklanan verilere göre elde edilen gelir açısından Microsoft nispeten güçlü bir üçüncü çeyrek yaşıyor.
 
Xbox Game Pass kullanıcı sayısını arttırmaya devam ediyor
 
 
 
Microsoft tarafından kullanıcılara sunulan Xbox konsol ve hizmetleri yıldan yıla kazanç sağlamaya devam ediyor. Microsoft bu kapsamda Xbox tarafından elde edilen gelirin artış gösterdiğini bildiriyor. Bunun yanı sıra şirket, Xbox Game Pass'teki büyüme sayesinde yıldan yıla yüzde 3 oranında daha fazla gelir elde ettiğini açıklıyor.
 
Microsoft CEO'su Satya Nadella, şirketin kazanç görüşmesi sırasında Xbox hizmetleriyle alakalı bazı yorumlarda bulundu ve şunları söyledi: "Aylık olarak aktif kullanıcı sayımız ve konsol satışlarımız artıyor ve bu kapsamda üçüncü çeyrekte rekorlar kırdığımızı söyleyebilirim. Bu çeyrekte aboneliklerden elde edilen gelir yaklaşık 1 milyar dolara ulaştı. Bu süreçte PC Game Pass'i 40 yeni ülkeye getirdik ve mevcut pazar sayımızı neredeyse iki katına çıkardık."
 
Bununla beraber bağımsız analist "DomsPlaying" tarafından belirtildiği üzere Xbox şimdiye kadarki en iyi üçüncü çeyrek kazançlarından birine sahip.
 
Öte yandan açıklanan verilere göre genel olarak üçüncü çeyrek oyun gelirleri (yıldan yıla) yüzde 4 oranında bir düşüş yaşadı. Bu da yaklaşık 3,59 milyar dolarlık bir gerileme anlamına geliyor. 
 
Diğer taraftan Sony ve Nintendo'nun aksine Microsoft, üç aylık mali sonuçların bir parçası olarak konsol satış rakamlarını açıklamadı. 
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Microsoft Platformlar: PC Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Yazılım Çıkış Tarihi: 4 Nisan 2001
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 10 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Korku Aksiyon Oyunu Alien: Rogue Incursion PS VR2, SteamVR ve Quest 3 için Duyuruldu 16 Dk önce Outriders Geliştiricisi "Project Dagger" Kod Adlı Oyunu İptal Etti 3 Saat önce EA Oyunlarına Devasa Zamlar Geldi: FC 24 2.900 TL Oldu! 8 Saat önce Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunları Erişime Açıldı 8 Saat önce Beşiktaş Esports'un EMEA Masters Spring 2024 Yarı Final Karşılaşması Bugün! 9 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler