Monster Hunter Filmi Irkçı Bir Şakadan Dolayı Çin'de Vizyondan Kaldırıldı

05.12.2020 20:23 Gazali Çetinkaya

 
Monster Hunter filmi Çin'de 3 Aralık'ta vizyona girdi ve bir gün vizyonda kaldıktan sonra kaldırıldı.

Sebebi de Çinlilere karşı ırkçı bir şakanın kullanılması.

Filmdeki bir sahnede Amerikalı askerler "What kind of knees are these? Chi-knees." cümlesini kullanıyor. Çok sayıda Çinli bu cümlenin başka bir ırkçı söyleme referans olduğunu belirtti. O da "Chinese, Japanese, dirty knees - look at these?"  Çekik gözler, gülerken elini dizine vurma eylemi ve göğüsleri işaret ediyor. Batıya göç eden Çinli ve Japonlara karşı kullanılmış ırkçı bir söylem ve cinsiyetçi çağrışım da içeriyor. Ayrıca İngilizce'den Çince'ye çevirinin farklı olması bunun kasıtlı yapıldığı şeklinde yorumlandı.
 
Bu durum sosyal medyada epey bir eleştiri topladı. Hatta Monster Hunter: World oyununa Steam'de olumsuz inceleme yağdı. Oyuna 4 Aralık'ta 1092 ve bugün 792 olumsuz inceleme yapıldı.

Bunun üzerine film Çin'de sinema salonların kaldırıldı. Geri dönüp dönmeyeceği belli değil. Eğer dönmezse 30 milyon dolardan fazla kayıp çıkabilir.
 
Yönetmen koltuğunda Paul W.S. Anderson ve başrolde Milla Jovovich'in bulunduğu film Batıda 25 Aralık'ta vizyona girecek. Capcom'un oyun serisinden esinlenen filmde Teğmen Artemis ve sadık askerleri gönderildikleri gezegende olağanüstü güçlere sahip devasa düşmanlara karşı hayatta kalma savaşı veriyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Monster Hunter Filmi Platformlar: PC Geliştirici: Capcom Dağıtıcısı: Constantin Film Tür: Action Çıkış Tarihi: 25 Aralık 2020
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Sony, Stellar Blade'de Yer Alan Irkçı Görselleri Kaldıracağını Açıkladı 8 Saat önce Deliver Us The Moon Switch Konsoluna Geliyor 24 Nisan PUBG: BATTLEGROUNDS Erangel Classic Haritasıyla 17 Mayıs’ta Nostalji Rüzgarları Estirecek! 24 Nisan Lords of the Fallen İçin Master of Fate Güncellemesi Yayınlandı 24 Nisan Horizon Forbidden West PC İçin Yeni Güncelleme Yayınlandı 23 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler