Okay İşareti Call of Duty: Modern Warfare ve Warzone'dan Kaldırıldı

08.07.2020 05:48 Gazali Çetinkaya

 
Yayıncı Activision ve geliştirici Infinity Ward, okay işaretini Call of Duty: Modern Warfare ve Call of Duty: Warzone'dan kaldırıldı.
 
Amerika Birleşik Devletleri merkezli İftira ve İnkârla Mücadele Birliği'nin raporuna göre başparmak ile işaret parmağının ‘O’ şeklinde bir araya getirilmesiyle oluşturulan bu el işareti 17. yüzyıldan bu yana onay vermek için kullanılıyor fakat son yıllarda beyazların üstünlüğüne inanan ırkçıların sembollerinden birisi haline geldi.
 
2017'in başlarında 4chan forumunda dalga geçmek amacıyla ortaya çıkan el işareti daha sonra Yeni Zelanda'da iki camiyi basıp 51 kişiyi katleden beyaz ırkın üstünlüğüne inanan Brenton Tarrant tarafından yargılandığı sırada mahkemede kullanılınca bağlamından çıktı.
 
İftira ve İnkârla Mücadele Birliği, okay işaretinde serçe, yüzük ve orta parmağın W harfi ve baş ve işaret parmağın P harfi yani White Power'ı temsil edecek şekilde kullanıldığını belirtiyor. 
 
Özellikle son yaşanan olaylardan sonra Black Lives Matter protestolarının artmasıyla birlikte Activision ve Infinity Ward, Call of Duty: Modern Warfare ile Call of Duty: Warzone'da ırkçılığa karşı ek önlemler alınacağını duyurmuştu. Bu da o önlemlerden biri gibi görünüyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Call of Duty: Modern Warfare Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: İnfinity Ward Dağıtıcısı: Activision Tür: FPS Çıkış Tarihi: 25 Ekim 2019
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 8 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Türk Telekom eSüper Lig’de Şampiyon Trabzonspor Oldu! 1 Saat önce Remnant 2 Artık DLSS 3.7 ve Intel XeSS 1.3 Desteğine Sahip 4 Saat önce 10 Yılın Ardından Tomb Raider: Definitive Edition Artık PC Platformunda 5 Saat önce eFootball 750 Milyon İndirmeye Ulaştı! 5 Saat önce Gelecek Haftanın Ücretsiz Epic Games Oyunu Sızdırıldı! 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler