PS5 Boyutunun Büyük Olmasının Sebebi Soğutma Fanı

14.10.2020 16:27 Gazali Çetinkaya

 
39 cm boyu ve 10.4 cm genişliği ile PlayStation 5 son yılların en büyük konsollarından biri.

PlayStation 5 mekanik ve termal tasarım mühendisi Yasuhiro Ootori tarafından belirtilene göre bunun temel sebebi konsolun soğutma fanının boyutu.
 
Nikkei Xtech ile röportaj gerçekleştiren Yasuhiro Ootori, ana kartın her iki tarafını da eşit şekilde soğutmak için büyük bir fan gerektiğini belirtti.
 
Tek büyük bir soğutma fanı yerine iki tane küçük soğutma fanı ile konsolun boyutunun daha küçük olması sağlanabilirmiş fakat bu da ekstra masraf ve zorluk ortaya çıkarabileceği için vazgeçilmiş.
 
"PlayStation 5'i daha küçük olacak bir şekilde geliştirmek mümkündü. Örnek olarak, A tarafı için bir adet ve B tarafı için bir adet olmak üzere iki soğutma fanı ile PlayStation 5'in boyutu küçültülebilirdi."
 
"Ancak iki fan içermesi doğal olarak ek maliyete sebep olacaktı. Ayrıca iki fanın fonksiyonelliğini kontrol etmek, bir tanesini kontrol etmeye göre daha zor. Bunlar dikkate alındığında ana kartın her iki tarafını büyük bir fanla soğutma kararı aldık." 
 
PlayStation 5 Amerika Birleşik Devletleri, Japonya, Kanada, Meksika, Avustralya, Yeni Zelanda ve Güney Kore'de 12 Kasım'da ve dünyanın geri kalanında 19 Kasım'da piyasaya sürülecek. Diskli sürümün fiyatı $499.99 / €499,99 / £449.99 ve dijital sürümün fiyatı $399.99 / €399,99 / £359.99.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation 5 Platformlar: Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 14 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Fallout 76'ya Yeni Bölge Geliyor: Skylive Valley 22 Dk önce Ships Simulator 2024 Tam Bir Gemi Yönetim Deneyimi Sunuyor 1 Saat önce ESL Pro Lig Sezon 19 Başlıyor! 22 Nisan Silent Hill 2 Remake'in Ana Karakter Yüz Modellemesi Değişti 22 Nisan Star Wars İçin Unreal Engine 5 Konsept Videosu Yayınlandı 22 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler