PS5 Oyunu Stellar Blade İçin Demo Sürümü Geliyor: İşte Tarih

26.03.2024 14:23 Mehmet Tandoğan

 
 
Yayıncılığını Sony Interactive Entertainment ve geliştiriciliğini SHIFT UP ekibinin üstlendiği aksiyon macera oyunu Stellar Blade için ücretsiz bir demo sürümü duyuruldu. PlayStation 5 konsollarına çıkış yapacak olan bu oyunun demo sürümüne 29 Mart Türkiye saati ile 17.00'de erişebileceksiniz.
 
Stellar Blade'in ilk bölümünü oynayabileceksiniz
 
 
 
PlayStation Store üzerinden yayınlanacak olan demo sürümü oyunun ilk bölümünü kapsıyor. Aynı zamanda ilk bölüm içerisinde dikkat çekici bir boss savaşı da oyunculara sunuluyor. Bu detaylar dışında kaydettiğiniz veriler piyasaya sürüldüğünde tam oyuna aktarılabiliyor. Dolayısıyla herhangi bir kayıp yaşamıyorsunuz.
 
Dikkat çekici karakter tasarımıyla beraber bizlere sunulmak istenen Stellar Blade aksiyon dozunun üst seviyede olduğu bir yapıyı içeriyor. "Eve" adlı kadın bir karakteri kontrol ettiğimiz oyunda üst düzey kombolar gerçekleştirebiliyor, karakterimizin çevikliğinden yararlanabiliyor ve dikkat çekici ortamlarda kendimizi bulabiliyoruz.
 
Beklenen yapımlar arasında yer alan Stellar Blade, 26 Nisan tarihinde PlayStation 5 için çıkacak.
 
 
 

 
Oyunda neler var?
 
Dikkat çekici ortamları ve aksiyon sistemi ile ön plana çıkmaya hazırlanan ve aynı zamanda PlayStation 5 sistemine gelmeyi bekleyen Stellar Blade, çok beklenen oyunlar arasında yer alıyor. Oyunda ilgi çekici bir kadın karakterle beraber yol alabiliyoruz. Bu karakterin kıvrımlarının ön plana çıktığı ve geliştirici ekibin bu detay üzerinde oldukça fazla uğraştığı rahatlıkla görülebiliyor. Vücut hatları ile beraber ön plana çıkmayı hazırlanan bir kadın karakteri kontrol ettiğimiz yapımda kıyamet sonrası bir dünyada yer alıyor ve insanlık için dünyayı kurtarmaya hazırlanıyoruz.

Hikaye odaklı ve tek oyunculu bir yapıyı bünyesinde barındıran oyunda aksiyon macera sistemi oldukça ön plana çıkıyor. Yapacağımız hamlelerle beraber düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz. İrili ufaklı düşmanların haricinde devasa düşmanlarla da bir araya geldiğimiz yapımda hayatta kalmak elbette bir hayli zorlu diyebiliriz. İnsanlığın geleceği için bıçak sırtında yer aldığımız ve yapacağımız hamlelere göre değişkenlik gösteren bir dünyada bulunduğumuz esnada, tuhaf ve güçlü yaratıkların saldırısı altında olan bir dünyayı temize çıkarmaya hazırlanıyoruz.
 
Yapacağımız kombolarla beraber düşmanları ortadan kaldırmaya hazırlanıyoruz. Oyunda çevik ve atik bir ana karakteri kontrol ediyor ve bu karakterin inceliklerini öğrenmeye çalışıyoruz. Hızlı bir şekilde sağa sola doğru hareket edebildiğimiz ve aynı zamanda karakterimizle beraber zıplayıp düşmanların üzerine atılabildiğimiz yapım, hızlı aksiyon sistemlerini bünyesinde barındırıyor ve her biri oyuncuya farklı bir deneyimi sunmayı hedefliyor.

Tuhaf ve güçlü yaratıkların yer aldığı bir dünyada bulunduğumuz oyunda insanların dünyayı terk ettiğini görüyor ve elbette yıkımın eşiğindeki bir ortamda kendimizi bulabiliyoruz. İlgi çekici ortamların ve atmosferlerin bulunduğu bu yapımda farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve bu bölgeleri dilediğimiz şekilde keşfetmeye hazırlanıyoruz. Dış uzaydan gelen kolonilerden çeşitli düşmanların burada olduğunu görebiliyor ve bu düşmanları ortadan kaldırmak için elimizdeki güçlere ve becerilere güvenmek durumunda kalıyoruz.
 
 

Kolların içerisinde gelen farklı düşman mangaları ile beraber yer alabildiğimiz yapımda ana karakter Eve adındaki birinin rolünü üstleniyor ve bu karakterle beraber görevimiz aslında oldukça basit. Bu gezegenin tamamen düşmanlardan arındırılmasını ve aynı zamanda insanlığın tekrardan gün yüzüne çıkmasını sağlamak temel hedefimizle beraber ilerlemeye başladığımız yapımda farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgeleri keşfedebiliyor, etraftan çeşitli kaynaklar bulabiliyor ve yeni becerilerin kilidini açabiliyor ve bu becerilerin üzerinde usta olmaya çalışıyoruz.

Diğer taraftan bu bölgeler içerisinde keşfedebileceğimiz ve düşman çeşitliliğinin farklı olduğu bir ortamda kendimizi bulabiliyoruz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre aynı zamanda oyunda ilgi çekici atmosferlerin ve manzaraların olduğu da söyleniyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca tüm unsurlarla beraber oyundaki yerimizi almaya çalışacak ve ilgi çekici atmosferlere kendimizi kaptırabileceğiz. Belki de yer yer ekran görüntüsü alarak diğer oyuncuları ve kullanıcılara bu görüntüleri sergileyebileceğiz. Umarız ki oyunda güzel atmosferlerle beraber yer alabileceğimiz bölgeler bulunsun ancak dünyanın boş olmadığı ve bölgelerin gerçekten ilgi çekici olduğu bir yapı ile beraber karşılaşabilelim.
 
PlayStation 5 konsollarına özel olarak çıkış yapacak bu yapım, Türkçe dil desteği ile beraber bizlere sunulmak isteniyor. Elbette bu tarz oyunlarda Türkçe dil desteğinin olması, ülkemiz oyuncuları açısından oldukça önemli. Çünkü bu sayede oyunları daha iyi bir şekilde anlayabilir ve oyundaki ince sistemler konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz. Hem bu şekilde hikaye konusunda ön plana çıkan kısımlarda detay sahibi olabilir ve oyunu daha iyi bir şekilde anlayarak tamamlayabilirsiniz.

Hikaye odaklı bu yapım, hem hikayesiyle hem de aksiyon ve macera içeriğiyle beraber ön plana çıkmaya hazırlanıyor. İnsanlığın geleceğinin kurtarılmaya çalışıldığı bu dünya içerisinde yer alıyoruz ve insanlık için dünyayı kurtarmaya hazırlanıyoruz. Yapacağımız hamlelere göre değişkenlik gösteren bir dünya içerisinde de yerimizi almayı bekliyoruz.

Olağanüstü görsel deneyimin bizlere sunacağı bu yapımda, görkemli ortamlarda kendimizi bulabiliyor ve bu bölgeler içerisinde farklı oluşumların bizlere sunulduğunu söyleyebiliyoruz. Ortadan kaldırılması gereken düşmanları burada yok etmeye çalışıyoruz. Elbette yukarıda bahsettiğimiz gibi irili ufaklı düşmanların haricinde bir de boss savaşları burada ön plana çıkıyor. Bu savaşlardan galip ayrılmak için öncelikle o düşmanların nasıl saldırdığını öğrenmek ve saldırılarını boşa çıkarmak gerekiyor. İşte bu noktada kendi ustalığınızı ön plana çıkarmanız lazım.
 
 

Zorlu düşmanlarla beraber bir araya geldiğiniz zaman kendinizi arena tarzı bölgelerde bulabilirsiniz. Bu bölgeler içerisinde çevre unsurlarını kullanmak oldukça önem arz ediyor. Bazı çevrelerde geniş bir alan bulabiliyor, kendinizi bu geniş alan içerisinde düşmanların saldırılarından kaçabiliyor ve hayatta kalmak için elinizden geleni yapmaya koyuluyorsunuz. Devasa düşmanların yer aldığı bu yapımda, öncelikle o düşmanların nasıl saldırdığını öğrenmek yukarıda bahsettiğimiz gibi oldukça önemli. O saldırıları öğrendikten sonra belli bir saldırı çizelgesi bulunuyor ve doğru zamanda doğru hamle yaparak o düşmanların saldırılarını boşa çıkarabiliyoruz. Akabinde karşı saldırıya geçebiliyoruz. Bu saldırıyı gerçekleştirdikten sonra düşmanın canını azaltmaya hazırlanıyor ve böylece yavaş yavaş o devasa düşmanı yok etmeyi bekliyoruz.

Heyecanlı ve keskin bir aksiyon sistemi içerisinde bulunduğumuz bu yapımda, yapacağımız kombolarla ve becerilerle beraber düşmanların üstesinden gelmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Aynı zamanda en iyi becerileri ortaya çıkarmak ve en iyi becerilerle beraber yol almak tamamen bizim işimiz oluyor. Bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor. Çünkü bu deneyimle beraber kendi planınızı ve stratejinizi oyuna dahil edebiliyor ve aynı zamanda hangi kombolar üzerinde ustalaşmak istiyorsanız ona göre geçiş yapabiliyorsunuz.
 
Düşmanlara nasıl yaklaşacağınız, onları nasıl saldırabileceğiniz ve hangi hamleleri gerçekleştirebileceğiniz sizin seçimlerinize ve tuşlamalarınıza bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Dolayısıyla her bir oyuncu farklı bir deneyim elde ederek kendi deneyimini özelleştirip kişiselleştirebiliyor diyebiliriz.
 
Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabildiğimiz ve bu ortamlarda keşfedilecek unsurların bulunduğu bu yapımda baş düşmanlarla beraber yüzleşmeye hazırlanıyor ve aynı zamanda Kıyamet sonrası bir ortamda kendimizi bulmayı bekliyoruz. Gizemli olayların, büyüleyici hikayenin ve aynı zamanda şaşırtıcı sistemlerin bulunduğu bu yapımda bir yandan kendimizi hikayeye kaptırırken, diğer yandan ise aksiyon sistemi içerisinde ön plana çıkan bir yapıyı burada görmeye hazırlanıyoruz.
 
 
 
Elbette bu tarz oyunlarda aksiyon sistemi üzerinde usta olmak belli bir zamanı gerektiriyor ve dolayısıyla oyunda ne kadar sağlam bir şekilde yer almak istiyorsak, o kadar beceri üzerinde ustalaşmamız lazım ve aynı zamanda yeni becerilerle beraber de düşmanların üzerine gitmemiz gerekiyor. Bunun dışında oyunda yetişkinlere yönelik temaların olduğunu aktarabiliyor ve bu temalarla beraber gizemli unsurların ve şaşırtıcı olayların olduğunu da aktarabiliyoruz. Ek olarak geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda kritik kararlar alabileceğimiz ve kritik kararlar verebileceğimiz bir durumu söz konusu olduğunu aktarabiliyoruz.
 
Hikayeyi değiştiren bu kritik kararlarla beraber farklı tempolarda kendimizi oyuna kaptırabiliyor ve genel olarak oyundaki tempo bir hayli yüksek olduğunu aktarabiliyoruz. Diğer taraftan hızlı çatışmalara girebiliyor ve dünyanın farklı bölgelerine doğru geçiş yapabiliyor ve bu bölgeler içerisinde neler olup bittiğini öğrenmeye hazırlanıyoruz. Hem zihinsel hem de fiziksel gücümüzü yükseltebileceğimiz ve destansı baş düşmanlarla beraber kapışabileceğimiz bu yapım, bize en iyi deneyimi sunmak için Uzakdoğu tarzı ile beraber yenilikçi sistemi bünyesinde barındırıyor.

Çorak Toprakları geçiş yapabildiğimiz ve bu toprakları keşfedebildiğimiz yapımında yukarıda bahsettiğimiz gibi Kıyamet sonrası bir dünya yer alıyor ve aynı zamanda burada bilim kurgu temalarının ve sisteminin olduğundan bahsedebiliyoruz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda PlayStation 5'in grafik gücüyle beraber hayat bulan bir dünyanın olduğundan bahsediliyor ve nefes kesici mekanlara burada geçiş yapabildiğimiz söyleniyor. Elbette bu heyecanla beraber biz de oyunu beklemeye koyuluyor ve ana karakterimizi kontrol ederken farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyoruz, sokakları, meydanları ve daha fazla bölgeyi burada keşfetmeye hazırlanıyoruz.
 
 
 
Bir zamanlar kalabalık bir şehir olan buralar artık ıssız bir mekana bürünmüş durumda, işte biz de burada yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurları ortadan kaldırmaya çalışıyor ve tekrar bir insanlık dönüşü için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Her köşe başında farklı düşmanların ve tehlikenin kol gezdiği yapımda şehrin sınırlarının dışına çıkmaya hazırlanıyor ve aynı zamanda gizemli unsurları ve sırları açığa çıkarmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Hızlı düşünerek hareket edebildiğimiz ve ilerledikçe zorlaşan düşmanların yer aldığı bu yapımda çatışmalar üzerinde elbette yapacağımız kombolar ve hareketler oldukça önem arz ediyor.
 
Zekamızla ve kombolarımızla beraber düşmanları alt edebileceğimiz, etrafı keşfedebileceğimiz ve ana görevlerden ilerleyebileceğimiz bu yapım, bizlere çeşitli özelleştirme sistemleri de sunuyor. Diğer taraftan oyunda ana görevlerin dışında yan görevlere de dalış yapabiliyor ve sapa yollara doğru burada ilerlemeye hazırlanıyoruz. Eşya arayabileceğimiz, çeşitli özelliklerle beraber farklı sistemleri araştırabileceğimiz ve kaynaklara ulaşabileceğimiz bu yapımda, ilgi çekici ortamlara doğru geçiş yaparken etrafı keşfetmek oldukça önem arz ediyor. Dünyanın çöküşüne dair ilginç bilgileri bulabileceğimiz bu yapımda, etrafı keşfederek bu ilginç bilgilere rastlayabiliyor ve burada yer alan notları ve bilgileri okuyarak buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye hazırlanıyoruz.
 
 
 
Her köşe başında ilginç olayların ve düşmanların yer aldığı bu yapımda, elbette oyuncuların beklentisi halihazırda yüksek diyebiliriz. Çünkü oyuncular burada dinamik ve canlı bir dünyadan yer almasını bekliyor ve aynı zamanda ilgi çekici bir hikayenin bulunmasını istiyor. Dolayısıyla oyunda umuyoruz ki güzel bir atmosfer içerisinde kendimizi bulabilir ve aynı zamanda hem aksiyonda hem de hikaye içeriğiyle beraber bu ilgi çekici atmosferler desteklenir diyebiliriz. Oyunun çıkışına az bir süre kaldı. Oyun çıktıktan sonra nasıl bir yapıya sahip olduğunu ve aynı zamanda bizlere neler sunduğunu bizzat deneyimleyebiliriz.
 
Hızlı düşünerek alt edebildiğiniz ve bu sistemler üzerinde ustalaşabildiğiniz yapımda farklı karakterlerin karşımıza çıktığını söyleyebiliyor ve bu karakterlerle beraber de etkileşim içerisine girebiliyoruz. İlgi çekici karakterlerin ve ortamların bulunduğu bu yapımda o karakterlerden çeşitli görevler alabilir ve görevleri yerine getirerek daha fazla dünya hakkında ipucuna ve bilgiye rastlayabiliyoruz. Bu bilgilerle beraber yer alabildiğimiz yapım 26 Nisan tarihinde çıkış yapmayı bekliyor. Nisan sonuna doğru çıkış yapmaya hazırlanan bu oyunun, öncelikle 29 Mart tarihinde bir demo sürümü bizlere sunulmak isteniyor. Bu demo sürümü ile beraber oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebilir ve oyunu satın alıp almayacağınıza da karar verebilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Shadow of the Ninja Reborn, 29 Ağustos'ta Konsollar ve PC için Çıkıyor 11 Saat önce Açık Dünya Aksiyon RPG GALIX: New Horizons PS5 ve PC için Duyuruldu 26 Nisan Korku Aksiyon Oyunu Alien: Rogue Incursion PS VR2, SteamVR ve Quest 3 için Duyuruldu 26 Nisan Outriders Geliştiricisi "Project Dagger" Kod Adlı Oyunu İptal Etti 26 Nisan EA Oyunlarına Devasa Zamlar Geldi: FC 24 2.900 TL Oldu! 26 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler