PS5 için Özel Kapaklar Satan Siteye Sony Müdahale Etti

02.11.2020 08:29 Gazali Çetinkaya

 
PlayStation 5'in kasası için farklı renklerde özel kapaklar satan üçüncü parti siteye Sony müdahalede bulundu.

İlk başta Platestation 5 adlı sitenin ismi değiştirilmeye zorlandı ve CustomizeMyPlates adını aldı. Ardından Sony'nin yasal girişim tehdidinde bulunmasıyla satışlar iptal edildi.
 
Platestation 5 / CustomizeMyPlates sitesinin Video Games Chronicle'a yaptığı açıklama:
 
"Açılmadan önce, gerekli araştırmayı yapmıştık ve Sony'nin bu kapaklar için beklemede olan bir patentinin olduğunu görünce sorun olmayacağını düşündük. Sitemizin açılmasından sadece bir gün sonra Sony avukatları marka hakkı ihlali sebebiyle ismimizi değiştirmemizi istedi. İsim değişikliğinin herkesi mutlu etmek için yeterli olacağını düşündük ve ürün geliştirme çalışmalarımıza başlamış olduğumuz için öyle olmasını umduk."
 
"Daha sonra Sony avukatları fikri mülkiyet haklarının bu kapakları da kapsadığını ifade etti ve bunları herhangi bir ülkede satmaya ve dağıtmaya devam edersek olayın mahkeme ile sonuçlanacağını belirtti."
 
"Bunların hepsi dün netlik kazandı ve şimdi dünya genelindeki tüm ön siparişleri iptal ediyoruz ve iadelerini gerçekleştiriyoruz. Çok büyük hayal kırıklığına uğradık fakat başka bir seçeneğimiz yok."
 
Site bu kapakları mat siyah, kiraz kırmızısı, kromatik, indigo mavisi ve orman kamuflaj renklerinde satışa sunmuştu ve tanesi $39.99 idi. Belirtilene göre Birleşik Krallık ve Çin'deki üretici firmalarla çalışıp premium endüstri standardı ürün ortaya çıkarıyorlardı.
 
PlayStation 5'in içinin açıldığı videoda gördüğümüz kadarıyla konsolun kapakları oldukça kolay çıkarılıyor ve özelleştirilmeye elverişli. Bakalım Sony kendi böyle bir girişimde bulunacak mı.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation 5 Platformlar: Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 9 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Batman: Arkham Shadow Fragmanı Disslike Yağmuruna Tutuldu 4 Saat önce Manor Lords İçin Oldukça Komik Bir Shrek Modu Yayınlandı 5 Saat önce Baldur's Gate 3 iPad ve iPhone Cihazlarına Gelebilir 6 Saat önce Activision'ın Zamanında Tony Hawk's 3 + 4 Projelerini Reddettiği Bildriildi 7 Saat önce Kingdom Come: Deliverance 2'nin Savaş Sisteminden Kısa Bir Kesit 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler