Phil Spencer: Bethesda Oyunlarını PlayStation'a Getirmeden $7.5 Milyar Yatırımı Karşılayabiliriz

17.10.2020 02:51 Gazali Çetinkaya

 
Microsoft'un ZeniMax Media'yı satın almasıyla birlikte Bethesda Softworks oyunlarının PlayStation'a gelip gelmeyeceği büyük merak konusu.

Xbox patronu Phil Spencer bundan önce yaptığı bir açıklamada, Bethesda'nın yeni çıkacak her bir oyununun ayrı ayrı değerlendirileceğini ve duruma göre diğer konsollara gelip gelmeyeceğine karar verileceğini belirtmişti.
 
Phil Spencer, Kotaku ile gerçekleştirdiği röportajda bu konuyu ilgilendiren yeni bir yorumda daha bulundu.
 
Kotaku'nun sorduğu "The Elder Scrolls VI'yı PlayStation'da satmadan 7.5 milyar dolarlık yatırımı karşılamak mümkün mü?" sorusuna Phil Spencer "Evet" cevabını verdi ve şöyle devam etti:
 
"Bu anlaşma, oyunları diğer oyunculardan uzaklaştırmak için yapılmadı. Belgelerin arasına 'Diğer oyuncuların bu oyunları oynamasına nasıl engel oluruz?' diye bir şey koymadık. Biz, daha fazla insanın oyun oynayabilmesini istiyoruz, daha az insanın değil. Sadece sorduğun soruyu direkt olarak cevaplıyorum. İnsanların nerede oyun oynayacağını, sahip olduğumuz cihaz sayısını, xCloud, PC, Game Pass ve konsol tabanını düşündüğümde, bu anlaşmanın bizim için işe yaraması için bu oyunları herhangi bir başka platforma çıkarmamız gerekmiyor."
 
Phil Spencer ayrıca Nintendo ile çok iyi bir ilişkilerinin olduğunu fakat pek sürdürülebilir olmadığını hissettiğini ifade etti. Yakın zamanda Ori and the Will of the Wisps, Switch için çıktı fakat Phil Spencer bunu Moon Studios'un isteğini desteklemek olarak sınıflandırdı.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Xbox Series X Platformlar: Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Platform Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 26 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Call of Duty'de 100$'lık Harcamadan Sonra Gelen Skin Dalga Konusu Oldu 2 Saat önce Popüler Platform Oyunu Dead Cells Epic Games'te 19.50 TL! 7 Saat önce The Wolf Among Us 2'den Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 7 Saat önce Five Nights at Freddy’s: Help Wanted 2 PS5'e Geliyor 8 Saat önce Homeworld 3, 13 Mayıs'ta Geliyor 9 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler