PlayStation 5 Kontrolcüsü DualSense Yağmur Yağışını Hissetmenizi Sağlayacak

19.05.2020 14:35 Gazali Çetinkaya

 
PlayStation 5'in oyun kontrolcüsü DualSense'in dokunsal geri bildirim özelliği yağmur yağışını hissetmemizi sağlayacak.

Thomas Was Alone ve John Wick Hex geliştiricisi Mike Bithell, katıldığı bir podcast esnasında, DualSense'in dokunsal geri bildirim özelliği ile ilgili birkaç demo denediğini belirtti ve oyun içinde yağmur yağışını hissedeceğimizi işaret etti.

Ayrıca besteci Austin Wintory tarafından belirtilene göre PlayStation 5'in Tempest Engine 3D ses özelliği fırtına sırasında yağmur damlalarının sesini simüle edecek ve bu da oyun içindeki hissi artıracak.

Dokunsal geri bildirim özelliği yağmur yağışı dışında kumlu bir yüzeyde yürümek veya çamurlu bir yüzeyde araba sürmek gibi daha birçok çevresel etkileşimi oyunculara hissettirecek. Bir diğer benzer özellik adaptif L2 ve R2 tetik tuşları ise ok veya silahlı ateş gibi eylemlerinizin gerginliğini çok daha gerçekçi bir şekilde verecek.

PlayStation 5 bu yılın sonlarında piyasaya sunulacak.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation 5 Platformlar: Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 23 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
610 TL'lik Oyun Steam'de Kısa Süreliğine Oynaması Ücretsiz Oldu 1 Saat önce Dragon’s Dogma 2 İçin İlk Güncelleme Yayınlandı 1 Saat önce Konami, İki Klasik Felix the Cat Oyunundan Oluşan Retro Dijital Paketi Yayınladı! 2 Saat önce Diablo IV Artık Xbox Game Pass'te! 3 Saat önce PGL CS2 Major Copenhagen 2024'te İlk Yarı Final Karşılaşması Belli Oldu! 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler