PlayStation 5 İlk Yıl Sınırlı Sayıda Üretilecek

16.04.2020 16:54 Gazali Çetinkaya

 
 
Bloomberg'in haberine göre, Sony Interactive Entertainment yeni nesil PlayStation konsolu PlayStation 5'i ilk yılında sınırlı sayıda üretmeyi planlıyor.
 
Belirtilene göre Mart 2021'e kadar 5 - 6 milyon adet arasında PlayStation 5 üretilecek. Karşılaştırma yapacak olursak PlayStation 4 ilk iki çeyrekte 7.5 milyon adet satmıştı.
 
Bunun sebebi konsolun yüksek donanım özelliklerinin yüksek çıkış fiyatına yol açacak olması ve fiyattan dolayı da talebin daha az olmasının beklenmesi. Geliştiriciler konsolun fiyatının $499 - $549 arasında olacağını tahmin ediyor.
 
Corona virüsü üretim kapasitesini etkilememiş. Üretime Haziran ayında başlanması bekleniyor. Fakat corona virüsü Sony'nin tanıtım planlarını etkilemiş. Hatta PlayStation 5'in oyun kontrolcüsü DualSense'in tanıtımı da önceden sızdırılacağı korkusu ile aceleye getirilmiş.
 
Çıkış tarihinde bir değişiklik yok. Bu yılın son aylarında piyasaya sunulacak ve dünya genelinde aynı anda ulaşılabilir olacak. PlayStation 4 ilk olarak Kuzey Amerika'da, üç hafta sonra Avrupa'da ve üç ay sonra Japonya'da çıkmıştı.
 
Sony, PlayStation 5'in limitli sayıda üretilecek olmasıyla birlikte şu anda $299 ve $399 olan PlayStation 4 ve Pro modellerinin fiyatlarını düşürmeyi ve yeni kullanıcılar ve PlayStation Plus aboneleri çekmeyi planlıyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation 5 Platformlar: Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 30 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Call of Duty: Black Ops 6 İçin Live Action Fragman Yayınlandı 28 Mayıs PlayStation Plus'a Haziran Ayında Gelecek Oyunları Açıklandı 28 Mayıs Öldükten Sonra Steam Hesabınıza Ne Olacak? İşte Cevabı 28 Mayıs Dragon's Dogma 2'nin 40 Günde 3 Milyon Adet Sattığı Açıklandı 28 Mayıs Xbox Uygulaması Black Ops 6'nın Game Pass'e Geleceğini Doğruladı! 28 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler