PlayStation 5 konsol satışları artmaya devam ediyor

19.04.2023 20:05 Mehmet Tandoğan

 
 
Sınırlı stok ve belirli ülkelerde bulunması zor olan PlayStation 5 konsolunun satışları artmaya devam ediyor. Ülkemizde bir hayli pahalı olan bu konsolun satışları Avrupa'dan gelen son verilere göre yükselişte.
 
Raporlar PS5 konsol satışlarının arttığını gösteriyor
 
 
 
GI Biz tarafından yayınlanan en son raporlara göre PS5 satışı Avrupa'da yıldan yıla yüzde 369 artış gösteriyor. Buna göre Mart 2023'teki PS5 satışları, Mart 2022'de satılan adetten beş katı daha fazla. 
 
Gelen diğer verilere göre Nintendo Switch satışları yıldan yıla yüzde 18, Xbox Series X|S satışları ise yüzde 10 oranında düşüş yaşadı. Ancak yine rapora göre Sony, yalnızca Mart (2023) ayında Avrupa'da 570.000 adet PS5 konsolu sattı.
 
PS5 konsol ekipmanlarına (kontrolcü vb.) bakacak olursak Avrupa'da 4,7 milyon adet bu ekipmanlardan satıldı. Bu sayı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5'lik bir artışın göstergesi.
 
Bu raporlara elbette PlayStation VR2 başlığının çıkış yapması da etki ediyor. Bir yandan sanal başlığın piyasaya sürülmesi diğer yandan orijinal oyunların yer bulması konsolların satışlarını arttıran unsurlardan bir tanesi. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation 5 Platformlar: Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 13 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Call of Duty'de 100$'lık Harcamadan Sonra Gelen Skin Dalga Konusu Oldu 1 Saat önce Popüler Platform Oyunu Dead Cells Epic Games'te 19.50 TL! 6 Saat önce The Wolf Among Us 2'den Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 6 Saat önce Five Nights at Freddy’s: Help Wanted 2 PS5'e Geliyor 7 Saat önce Homeworld 3, 13 Mayıs'ta Geliyor 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler