PlayStation CEO'su: Xbox Series S Tarzı Konsollar Geçmişte Çok İyi Sonuçlar Elde Etmedi

19.09.2020 10:04 Gazali Çetinkaya

 
Yeni nesilde Sony aynı teknik özelliklere sahip tek farkı disk sürücüsü olan iki konsol piyasaya sürecek. Aradaki fiyat farkı 100 dolar. Microsoft ise farklı teknik özelliklere sahip iki konsol çıkaracak. Aradaki fiyat farkı 200 dolar.

Sony Interactive Entertainment CEO'su ve başkanı Jim Ryan, Japon sitesi AV Watch ile gerçekleştirdiği röportajda, Xbox Series S tarzı düşük fiyatlı ve özellikleri düşürülmüş konsolların geçmişte çok iyi sonuçlar almadığını belirtti.

"İlk olarak söylemek istediğim şey, her rakibin kararına ve onların felsefelerine saygı duyuyorum."

"Şüphesiz, fiyat çok önemli bir faktör. Diğer şirketlerin rekabet stratejilerine saygı duyuyoruz fakat biz mevcut stratejimize ve bunun yaratacağı etkiye kendimizi tamamen adadık ve bu stratejiye inanıyoruz."

"Oyun sektörünün geçmişine baktığımızda, düşük fiyatlı ve özellikleri düşürülmüş sahip bir konsol oluşturmanın harika sonuçlar almadığını görüyoruz. Bu seçeneği biz de değerlendirdik ve bunun ne kadar problematik olabileceğini gördük."

"Araştırmalarımıza göre, konsol satın alan oyuncular bunu dört, beş, altı veya hatta yedi yıl boyunca kullanmak istiyorlar. Geleceğe yönelik olan ve iki veya üç yıl içinde eskimeyecek bir ürün almak istiyorlar. Yeni bir TV aldıklarında, mevcut konsollarının satın almayı düşündükleri yeni 4K TV'yi destekleyebileceğini düşünmek istiyorlar."

Xbox Series X|S 10 Kasım'da $499 ve $299 fiyattan; PlayStation 5 12 ve 19 Kasım'da $499.99 ve $399.99 fiyattan çıkışını gerçekleştirecek.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Xbox Series X Platformlar: Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Platform Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 24 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Konsol Satışlarının Düşmesine Rağmen Xbox Üçüncü Çeyrekte Rekor Kırdı 28 Nisan Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi Nasıl Kaldırılır? 28 Nisan Embracer Group Üç Ayrı Şirkete Bölündü: Hangi Oyunlar Kimin Elinde? 28 Nisan The Last of Us Part I İçin AMD FSR 3.0'ı Geliştiren Güncelleme Geldi 28 Nisan Cyberpunk 2077 İçin Yeni Mod Tüm Ağaçları Elden Geçiriyor 28 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler