PlayStation VR2 satışları hayal kırıklığına mı uğrattı?

17.04.2023 18:04 Mehmet Tandoğan

 
 
Sony tarafından kullanıcılara sunulan sanal başlık PlayStation VR2 satışlarının hayal kırıklığı yarattığına dair raporlar ortaya çıktı. Hatta bu raporlara göre Sony, sanal gerçeklik başlığının üretimini durdurma kararı aldığı bile iddia edildi. Ürünün fiyatının hem pahalı olması hem de yeterli derecede içeriğin olmaması sebebiyle az satış yakaladığı bildirildi.
 
PlayStation VR2 hayal kırıklığı mı yaratıyor?
 
 
 
Birçok analist PS VR2'nin sönük çıkış yapmasıyla beraber Sony'yi eleştiriyor ve bu kapsamda ürünün fiyatının yüksek olduğunu belirtiyor. 549,99 dolardan satışa sunulan sanal başlığı kullanmak PlayStation 5 konsolu gerekiyor. Bunun yanı sıra başlıkta orijinal PSVR oyunlarına geriye dönük uyumluluk desteği yer almıyor. Bu durum haliyle içeriğin kısıtlı olmasıyla sonuçlanıyor.
 
Yine ortaya çıkan raporlara göre Sony, 22 Şubat (2023) tarihinden Mart ayı sonuna kadar 270.000 ila 300.000 PlayStation VR2 başlığı satacağını öngörüyor. Bu kapsamda 300.000 satışın yakalandığı bildiriliyor. Eğer bu sayı doğruysa PS VR2 çıkışıyla beraber en çok satan VR kulaklıklardan biri olacak.
 
 
 
Ortada henüz resmi rakamlar olmadığından dolayı bu raporlar aracılığıyla satışlar tahmin ediliyor ve bu raporların elbette doğrulanması gerekiyor. 
 
Öte yandan ilk PlayStation VR başlığı ilk beş ayında yaklaşık 915.000 adet sattı. PlayStation VR2 ise şu ana kadar bunun yaklaşık üçte bir satış rakamına ulaştı. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation VR2 Platformlar: Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Yazılım Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 3 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Konsol Satışlarının Düşmesine Rağmen Xbox Üçüncü Çeyrekte Rekor Kırdı 28 Nisan Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi Nasıl Kaldırılır? 28 Nisan Embracer Group Üç Ayrı Şirkete Bölündü: Hangi Oyunlar Kimin Elinde? 28 Nisan The Last of Us Part I İçin AMD FSR 3.0'ı Geliştiren Güncelleme Geldi 28 Nisan Cyberpunk 2077 İçin Yeni Mod Tüm Ağaçları Elden Geçiriyor 28 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler