"PlayStation VR ile Oculus Rift'in Güçleri Bir Değil"

09.01.2016 14:20 Samet Konuksal


    Sanal gerçeklik piyasasının önemli ürünlerinden Oculus Rift'in ön siparişe açılmasıyla beraber fiyat tartışmaları sürerken firmanın başındaki isim Palmer Luckey yeni açıklamalarda bulundu. PlayStation VR ile HTC Vive'ın piyasada neler yapacağı bilinmezken Luckey, PS VR ile Oculus Rift arasındaki kıyaslamaya değindi.
 
    PlayStation VR ile Oculus Rift'in farklı piyasalara hitap ettiğini söyleyen Luckey, "PS4'e sahip olan fakat iyi bir oyun bilgisayarına sahip olmayıp sadece Oculus Rift'le oyun oynamak için neredeyse 1.500 dolar ödeyecek insan sayısı çok azdır. Dolayısıyla PlayStation VR ile Oculus Rift'in hitap ettiği piyasalar farklı. Sony, bizim hedef kitlemiz olmayan bir kitleye sanal gerçeklik deneyimi sunmayı istiyor." açıklamalarını yaptı.
 
    Sözlerinin devamında Palmer Luckey, "Ayrıca eklemek gerek. Sony'nin sanal gerçeklik kaskı PlayStation VR'ın gücü Oculus Rift'le bir değil. Tamam yine de kaliteli bir kask olabilir ancak PlayStation 4'ün donanım gücü, bizim Oculus Rift için gösterdiğimiz gereksinimlerden çok uzakta." eklemelerini yaptı.
 
    İki firma arasında bağlantının 2012 öncesine kadar dayandığını söyleyen Luckey, "Oculus Rift'in Kickstarter'ına başlamadan önce Sony'nin böyle bir sanal gerçeklik kaskı üzerinde çalıştığını biliyordum. Bir şeyler oluşmaya başladığında ise Sony mühendislerine Oculus Rift'i test etmek için özel bir davetiye sundum. Konuşmalarda sanal gerçeklik piyasası için standartları belirlemeye çalıştık." sözlerine yer verdi.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation VR Platformlar: PS4 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Aksesuar Çıkış Tarihi: 24 Ocak 2017
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 13 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
MSI 2024'te İlk Finalist Gen.G Esports Oldu! 2 Saat önce Ghost of Tsushima PC İçin Çıktı: İlk Yorumlar Olumlu 16 Mayıs Assassin’s Creed Shadows Türkiye Fiyatı Cep Yakıyor 16 Mayıs EA Sports College Football 25 Çıkış Tarihi Açıklandı 16 Mayıs Epic Games'in Gizemli Ücretsiz Oyunu Erişime Açıldı! 16 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler