Playstation VR'ın Maliyeti Konusunda Oyuncular Yanıltıldı mı?

16.03.2016 12:32 Alkan Adakaner


    Oculus Rift'in 600 Avro, HTC Vive'ın ise 900 Avro'ya satılacağının açıklanmasının ardından Playstation VR'ın fiyatı 400  Avroluk fiyatı oldukça sevindiriciydi. Buna karşın cihazın paketi eksik olacak gibi görünüyor.
 
    Bildiğiniz gibi HTC Vive ve Oculus Rift paketlerinde oyun oynamak için gereken bütün içerikler var. Kontrolcüler ve diğer hareket algılayıcılar kutunun içinden çıkıyor. Playstation VR'da ise durum farklı görünüyor.
 
    Sony'nin açıklamasında Playstation Move ve Kamera'nın pakette yer almayacağı, bu içeriklerin de bulunduğu bir bundle paketin ayrı olarak satılacağı belirtilmişti. Yani Playstation VR'a 400 Avro verdikten sonra bir Move kontrolcüsü ve Kamera almak da şart olacak. Özellikle kamera kafa hareketlerini izlemesi sebebiyle zorunlu.
 
    Bazı oyunları da Move olmadan oynamak çok zor görünüyor. Zaten "London Heist Gateaway" gibi PSVR oyunları hep Move ile birlikte tanıtıldı. O nedenle 400 avroluk maliyete kamera ve move kontrolcüsünü eklemek zorunlu diyebiliriz. Bir bakıma tam bir pakete yaklaşık 500 Avro ödemek zorunda kalacağız gibi görünüyor.
 
    Playstation VR'ı alanların hepsinde Dualshock 4 olacağı için onu maliyet olarak görmediğimizi de belirtmek isterim.
 
    Şu an dünyadaki bir çok popüler forum ve sitede Sony'nin yanıltıcı bir fiyat politikası izleyip izlemediği tartışılıyor. Siz ne dersiniz?
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation VR Platformlar: PS4 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Aksesuar Çıkış Tarihi: 24 Ocak 2017
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 35 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Back 4 Blood Oyunundan Denuvo Koruması Kaldırıldı 8 Dk önce F1 Manager 2024 Çıkış Tarihi Açıklandı 1 Saat önce CCT Sezon 1 Global Finalleri Bugün Başlıyor! 2 Saat önce MSI 2024'te Son 4 Takım Kaldı! 14 Saat önce Assassin’s Creed Shadows'tan İlk Fragman Geldi: Çıkış Tarihi Açıklandı 15 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler