Pokemon: Black/White'a Genel Bakış

15.05.2010 18:11 Ersin Kılıç


 
     Her geçen gün yeni bilgi ve ekran görüntülerine kavuştuğumuz yeni Pokemon oyunu Black and White'tan yeni görüntü ve bilgiler geldi.
 
     Beşinci nesil Pokemon'ları barındırması ve grafiksel anlamdaki gelişmeden dolayı, en büyük değişikliği göreceğimiz Pokemon oyunu olarak lanse edilen Black/White, denildiği gibi grafikleri ile bizi şaşırtacağa benziyor. Oyun her ne kadar benzer kamera açılarına sahip olsa da bazı mekanlardaki değişen kamera açısı ve grafiksel yapı, Pokemon hayranlarını sevindireceğe benzese de "oyunun eski havası kaybolur mu?" sorularını da akıllara getiriyor. Ayrıca grafiklerdeki 3D değişimin, objeleri daha görünebilir kıldığı da bir gerçek.
 
 
     Geçtiğimiz hafta oyunun başlangıç Pokemon'larının silüetlerini görmüş ve kısa bir süre sonra da kendileri ile tanışmıştık. Yeni başlangıç Pokemon'larımıza yakından bakalım ;
 
Tsutaja: Ot tipinde olan bu Pokemon, 60 cm uzunluğunda ve 8.1 kg
 
Pokabu: Ateş tipinde olan bu Pokemon, görünümü ile domuza benziyor. 50 cm boyunda ve 9.9 kg ağırlığında.
 
Mijumaru: Su tipinde olan bu Pokemon ise 50 cm uzunluğunda ve 5.9 kg ağırlığa sahip.
 
     Başlangıç Pokemonlarını bir kenara bırakacak olur ise yeni oyunda geçtiğimiz hafta açıklandığı gibi daha genç eğitmenleri yöneteceğiz. 
 
 
     Isshu bölgesinde geçecek olan oyunun ilk ekran görüntülerinde 3D olarak gördüğümüz şehrin ismi ise Hiun City. Tabi bölge ve şehir ismi Japonca'dan çevrilme olduğu için oyunun İngilizce sürümünde değişiklik gösterebilir.
 
     Ekran görüntülerinde dikkat çeken bir diğer nokta ise saldırı efektleri. Oyunda Pokemon'ların tamamının savaş alanında gözükeceği zaten açıklanmıştı. Saldırı efektlerinde ise mesela alev saldırısı yaptığınızda arka plan kızıl bir efektle süslenirken, otçul bir saldırı yaptığınızda ise yeşile bürünecek gibi gözüküyor. Ayrıca savaş görüntülerine de yer verilen bu ekran görüntülerinde Entei adlı Pokemon'da gözüküyor.
 
     Poemon : Black/White için yayınlanan yeni ekran görüntülerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Pokemon Black/White Platformlar: DS Geliştirici: Game Freak Dağıtıcısı: Nintendo Tür: RPG Çıkış Tarihi: 4 Mart 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Sıra Tabanlı Taktik Oyunu Don’t Kill Them All Duyuruldu 2 Dk önce Gothic Classic Khorinis Saga Switch İçin Duyuruldu 26 Dk önce Still Wakes the Deep Psikolojik Korku Deneyimi Sunacak 1 Saat önce Film Yönetmenliğine Adım Atabileceğiniz Blockbuster Inc. 6 Haziran'da Geliyor 1 Saat önce Helldivers 2 Kullanıcı Yorumları Olumluya Dönüyor 07 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler