Pokémon 15 yaşında!

Ken Sugimori'nin 1. Nesil Venusaur ve Charizard çizimleri
27.02.2011 23:36 Buğra Çiftçi

  
     Çocukluğunda böcek koleksiyonculuğu yapan Satoshi Tajiri, şehirleşmenin etkisiyle bu uğraşından kopmak zorunda kalmıştı. Daha sonraları bu çabasından dolayı aklında, oyuncuların çeşitli yaratıkları yakalayabildikleri bir video oyunu fikri oluşmaya başladı. Gameboy'un piyasaya çıkmasıyla da birlikte bu konsolun bu fikrine uygun olacağını düşünmeye başlamıştı. Gameboy'un Link Cable adlı aksesuarı sayesinde oyuncuların birbirleriyle bu "yaratıkları" değiş-tokuş edebilecekleri bir sistem hayal ediyordu. Ve Nintendo çatısı altında, Satoshi Tajiri'nin Game Freak adlı firması çalışmalara başladı. Ken Sugimori Pokémon tasarımlarını, Junichi Masuda ise oyunun müziklerini geliştirme görevini üstlendi. Efsanevi oyun yapımcısı Shigeru Miyamoto ise bu projeye destek olarak, Pokémon'ları farklı versiyonlara dağıtarak bu değiş-tokuş fikrinin daha da önplana çıkarılmasını önerdi.
 
...Ve 27 Şubat 1996 tarihinde 6 yıllık bir geliştirme aşamasından sonra piyasaya çıkan Pocket Monsters Green ve Pocket Monsters Red adlı iki oyun ile bugünkü devasa Pokémon sektörünün ilk adımları atılmış oldu. Aradan geçen 15 yılda bu seri tüm zamanların en çok satan 2. oyun serisi halini aldı. Sadece bu kulvarda sınırlı kalmayıp, anime, manga ve kart oyunu sektörlerinde de yoluna devam eden Pokémon efsanesi için "nice 15 yıllara" diyor ve serinin en yeni oyunları olan Black&White'ı beklemeye devam ediyoruz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Pokemon Black/White Platformlar: DS Geliştirici: Game Freak Dağıtıcısı: Nintendo Tür: RPG Çıkış Tarihi: 4 Mart 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 19 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Still Wakes the Deep Psikolojik Korku Deneyimi Sunacak 4 Dk önce Film Yönetmenliğine Adım Atabileceğiniz Blockbuster Inc. 6 Haziran'da Geliyor 13 Dk önce Helldivers 2 Kullanıcı Yorumları Olumluya Dönüyor 07 Mayıs Ghost of Tsushima PSN Zorunluğuna Sahip Olmayacak 07 Mayıs Switch 2'nin Mart 2025'ten Önce Duyurulacağı Açıklandı 07 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler