Raporlara göre PlayStation 5 Pro 2024 yılının sonlarında geliyor!

03.05.2023 18:10 Mehmet Tandoğan

 
 
Insider Gaming tarafından raporlara göre Sony şu anda birçok donanım testi üzerinde çalışıyor. Bu testlerin akabinde farklı farklı donanım yapılarıyla beraber yeni PS5 konsollarının ve aksesuarların gelmesi bekleniyor. Bu doğrultuda ilk etapta 2023'ün sonlarında engelli oyuncuların daha kolay oynamasını sağlayacak yeni bir denetleyicinin piyasaya sürülmesi planlanıyor.
 
"Project Leonardo" olarak karşımıza çıkan bu denetleyici Ocak 2023'te resmi olarak duyuruldu.
 
Yeni ses aksesuarları geliyor
 
 
 
Insider Gaming tarafından Şubat ayında bildirildiği üzere Sony diğer taraftan şu anda PlayStation 5 için iki yeni kablosuz kulaklık üzerinde çalışıyor. Project Nomad (kulak içi kulaklık) ve Project Voyager (kablosuz kulaklık) olarak adlandırılan bu kulaklıklar 2024'ün Mart ayı içerisinde çıkış yapması bekleniyor.
 
 
 
Öte yandan birçok kez tartışma konusu olan PS5'in Pro sürümü Insider Gaming raporlarına göre kesinlikle yolda. Şu anda Pro sürüm konsol hakkında daha fazla ayrıntı yer almasa da ilk geliştirme kiti prototiplerinin önümüzdeki birkaç ay içinde 1. taraf geliştiricilere ulaşacağı bildiriliyor. Diğer taraftan 3. taraf geliştiricilere de bu kitler yıl sonuna kadar teslim edilecek.
 
PlayStation 5 Pro'nun 2024'ün dördüncü çeyreğinde piyasaya sürülmesi bekleniyor. 
 
PS5 Pro'dan önce bu yılın sonlarında çıkması beklenen yen bir PlayStation 5 konsol sürümü de bulunuyor. Bu konsol PS5 Slim olarak nitelendirilse de Insider Gaming raporuna göre şu andaki PlayStation 5 ile neredeyse aynı olacak. Ek olarak bu konsolun çıkarılabilir bir disk sürücüsüne sahip olacağı da biliniyor.
 
Diğer taraftan Sony, Q Lite adlı bir el konsolu üzerinde çalışıyor. Bu cihazın yeni Vita konsolu olmayacağı bildiriliyor. Temel olarak bu cihaz Remote Play (uzaktan oynama) özelliğiyle beraber PS5 konsolu üzerinde 1080p ve 60 FPS'lik bir deneyim sunacak.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation 5 Platformlar: Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 10 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Türk Telekom eSüper Lig’de Şampiyon Trabzonspor Oldu! 25 Nisan Remnant 2 Artık DLSS 3.7 ve Intel XeSS 1.3 Desteğine Sahip 25 Nisan 10 Yılın Ardından Tomb Raider: Definitive Edition Artık PC Platformunda 25 Nisan eFootball 750 Milyon İndirmeye Ulaştı! 25 Nisan Gelecek Haftanın Ücretsiz Epic Games Oyunu Sızdırıldı! 25 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler