Sıra Tabanlı Taktik Oyunu Arhaekon 4 Haziran'da Çıkıyor

03.06.2024 11:11 Mehmet Tandoğan

 
 
Sıra tabanlı taktik yapımlara bir yenisi daha eklenmeye hazırlanan bu oyun ile beraber kayıp hazineleri araştırabiliyor, gizemli ortamlara geçiş yapabiliyor, sırları açığa çıkarabiliyor ve elinizdeki tüm imkanları kullanmak durumunda kalıyorsunuz. Taktiksel ve sıra tabanlı sistemle beraber elbette burada farklı deneyimlerle karşı karşıya gelebiliyor, kendi planlamalarınızı ve stratejinizi ön plana çıkarmaya hazırlanabiliyor ve aynı zamanda kendinizi zindanlarda bulabiliyorsunuz. Bu zindanlar içerisinde farklı tarzlarda düşmanlar yer alıyor ve bu düşmanları ortadan kaldırmak tamamen sizin işiniz oluyor.
 
- Steam sayfası
 
Bu düşmanları ortadan kaldırmak için de kendi stratejilerinizi benimseyebiliyorsunuz. Bu stratejilerle beraber elbette her bir karakterin burada nasıl hareket edebileceğine siz karar verebiliyor ve böylece oyunda kendi planınızla beraber ilerlemek durumunda kalıyorsunuz. Dikkat çekici içeriklerle yer alabildiğiniz yapımda kendinize özgü taktiklerle ön plana çıkmaya çalışırken aynı zamanda elinizdeki savaşçıları en iyi şekilde değerlendirmek durumunda kalıyor ve onların yeteneklerinden ve becerilerinden faydalanabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra oyunda çeşitli hazineleri ve ipuçlarını toplamaya hazırlanıyor ve dünyayı esir alan iğrençliklere yerle bir etmek için elinizden geleni yapmak durumunda kalıyorsunuz.
 
Açıklanan detaylara göre oyunda zindan temelli bir sistem bulunuyor. Bu zindanlarla beraber kayıp hazineleri ortaya çıkarabilir ve aynı zamanda çeşitli bilgileri kurtarabiliyorsunuz. Elinizde bulunan karakterler daha çok köle olarak karşımıza çıkıyor ve kölelerin kanlarını akıtarak onları farklı bir şeye dönüştürmek durumunda kalıyoruz. Çürümüş olan dünyayı yeniden inşa edebileceğimizi yapımda elbette dünyayı esir alan iğrençliklerle beraber karşı karşıya kalabiliyor ve onları ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde yer aldığım süre boyunca tüm bu unsurlarla karşı karşıya gelebilir, kendi stratejimizi ön plana çıkarabiliyor ve bunun dışında yapacağımız hamlelerle beraber gidişatımıza yön verebiliyoruz.
 
 

Oyun içerisinde dikkat etmeniz gereken oldukça fazla unsur bulunuyor. Bu unsurlarla beraber zindanları temizleyebiliyor ve daha fazla detay ile karşı karşıya gelebiliyoruz. Oyun içerisinde yer alan detaylara bakacak olursak farklı zindan sistemlerinin burada olduğunu söyleyebiliyor ve düşmanların yer aldığı ve toplandığı 14 bölgenin burada olduğunu aktarabiliyoruz. Bu bölgelerde elbette düşmanların sürekli olarak yeniden doğabildiği ve aynı zamanda daha güçlü bir şekilde bizlere sunulduğunu söyleyebiliyoruz. Savaş Merkezi sıra tabanlı taktik savaşları ile beraber ilerleyebileceğinizi yapımda elbette genelde taktiklerinizi ön plana çıkarabilir ve burada her bir öğrenci farklı bir deneyim elde edebiliyor. Bildiğiniz üzere sıra tabanlı taktik oyunlarında her bir oyuncu farklı bir strateji benimseyebilir ve kendi aklınızdaki detayları oyuna dahil edebiliyorsunuz. Dolayısıyla bu oyunda da aynı şekilde çeşitli özgürlükler sizlere sunuluyor ve bu detaylarla beraber de gidişatınızı yön verebiliyorsunuz.

Örneğin bir karakteri nasıl kullanmak istiyorsanız ona göre sağ ve sola doğru ilerletebiliyor veya doğrudan düşmanlara karşı saldırı biliyorsunuz. Zaten bu tarz oyunlarda biliyorsunuz ki öncelikle hamleyi bir taraf yapıyor, daha sonrasında ise hamle sırası geçiyor ve diğer taraf bu hamleyi kullanabiliyor. Dolayısıyla bir siz bir de karşı taraf olmak üzere sürekli olarak hamleleri gerçekleştirebiliyorsunuz. Bu da oyunda yer alan temel strateji unsurları arasında bulunuyor.
 
Bu strateji unsurları ile ön plana çıkarken aynı zamanda kendinizi farklı zindanlarda hissedebiliyor ve karanlık ve kasvetli ortamlarda kendinizi bulabiliyorsunuz. Yapım içerisinde rastgele oluşturulmuş zindanlar bulunuyor. Bu zindanlarda elbette her girişinizde farklı olaylarla karşı karşıya gelebiliyor ve farklı sistemlerle buradaki yerinizi alabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca en iyi deneyimi elde etmek için elbette kendinize ait tüm stratejileri ön plana çıkarmanız gerekiyor ve bunlarla beraber de ekibinizdeki karakterleri en iyi şekilde geliştirmeniz lazım.
 
Yapım içerisinde rastgele oluşturulmuş zindanlarda elbette her girişinizde farklı olaylarla karşılaşırken burada stratejileriniz değişkenlik gösterebiliyor ve aynı zamanda her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor. Dolayısıyla zindanlarda kendinizi çürütmemek için dikkat çekici planlamalar yapmak durumunda kalıyorsunuz.
 
 

Taktik savaşları ile beraber farklı karakterleri elimize alabileceğimiz ve bu karakterleri en iyi şekilde kullanabileceğimiz oyunda yozlaşmış bir dünyada bulunabiliyor ve en iyi şekilde oyundaki yerimizi almak için kayıp hazineleri bulmaya çalışabiliyoruz. Oyunda elimizde bulunan karakterleri geliştirebiliyor, onların farklı becerilerinden ve yeteneklerinden faydalanabiliyor, çürümüş olanı yeniden inşa etmek durumunda kalıyor ve dikkat çekici zindanlarda ilerlemeye başlayabiliyoruz.
 
Deneysel ve sonsuz müziklerle beraber ilerleyebileceğimiz ve aynı zamanda rastgele oluşturulmuş zindanlarda kendimizi bulabileceğimiz bu yapımda eşsiz ve son derece sinerjik yeteneklere sahip 12 farklı karakterin burada olduğunu aktarabiliyoruz. Bu karakterlerle beraber diğer taraftan 4 farklı sınıfın ön plana çıktığını söyleyebilir ve her sınıfın burada farklı şekillerde yeteneklerinin yer aldığını aktarabiliyoruz. Prosedürel zindanlar ve ganimetlerle beraber her bir oyun başlangıcı sizlere farklı şekillerde bir deneyim sunuyor ve bu şekilde kalıcı ölüm sistemi ile beraber de her bir karakterin burada ön plana çıkan yetenekleri bulunuyor.
 
Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca dikkat çekici ortamlarda kendinizi bulurken aynı zamanda karakterlerin ölümü kalıcı bir şekilde sizlere sunuluyor. Yani bir karakteriniz öldükten sonra ona tekrar diriltemiyor ve onun yerine başka birini almak durumunda kalıyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde tüm bunların üstesinden gelmeye çalışır ve diğer taraftan farklı şekillerde ilerleyebiliyorsunuz. Bu da oyun içerisinde bulunduğunuz esnada oldukça dikkat etmenizi gerektiren unsurlar arasında yer alıyor ve karanlık ve kasvetli atmosferlerde yolunuzu bulmaya hazırlanabiliyorsunuz.
 
 

Yapım içerisinde elbette tüm bonusların dışında grup yönetiminin ön planda olduğunu aktarabiliyoruz. Bilim ve grup yönetiminin bir hali dikkat çekici olduğu ve aynı zamanda kararlı bir şekilde ilerlemeye başladığımız yapımda karakterlerimizin hasar gördüğünü, sağlık açısından zor duruma geçtiğini ve daha fazlasını deneyimleyebiliyoruz. Karakterlerimizden yararlandığımız esnada elbette onları iyileştirebiliyor, kırılan kemikleri tekrar onarabiliyor ve bu şekilde vücutlarını onarıp tekrar savaşa gönderebiliyoruz. Takviye niteliğindeki ekipmanlarla beraber elbette işe yaramaz hale gelen kaynakların dışında oldukça ön plana çıkan araçların burada olduğunu söyleyebiliyoruz ve ilgi çekici şekilde tasarlanmış bir cezalandırma sisteminin de burada olduğunu aktarabiliyoruz. Ganimet sisteminin ön plana çıkmasıyla oyunda rastgele oluşturulmuş geliştirmeler, işçilik tarifleri, ipucu ve ritüel törenlerin burada olduğunu aktarabiliyoruz.
 
Oyunda elbette etrafı keşfederek istediğinizi gerçekleştirebiliyor, farklı aşamaları, bölümleri ve zindanlara doğru geçiş yapabiliyor, hasar gören karakterlerinizi onarabiliyor ve her birisinin içerisinde farklı temaya sahip ortamların olduğundan bahsedebiliriz. Dolayısıyla elinizden geleni fazlasını yapabileceğiniz bu yapımda dikkat çekici ortamlara geçiş sağlayabiliyor, her aşama boyunca 4 sınıftan oluşan bir sisteme dahil olabiliyor ve yolsuzluk sistemi ile beraber birimlerinizin sağlığı sadece tek bir etken olmuyor. Diğer taraftan düşmanların şarkılarına da ekipleriniz uyum sağlayabiliyor. Dolayısıyla bu da yolsuzluk sisteminin başlangıcını temsil ediyor. Yani ekibinizdeki karakterler sizlere sırt çevirerek başka ekiplere doğru ilerlemek durumunda da kalabiliyor.

 Oyunda kullanabileceğiniz çeşitli tarifler, lütuflar, hazineler ve daha fazlası yer alıyor. Kıtayı yeniden canlandıracak malzemeleri toplayabileceğiniz oyunda elbette etrafı keşfetmek oldukça önem arz ediyor. Yapım içerisinde ne kadar çok malzeme ve kaynak toplarsak o kadar çok kendi yakıtımız haline gelen para birimine toplamak durumunda kalıyor ve üretim sistemi içerisinde de kendi kaynaklarımızı kullanabiliyoruz. Yapım içerisinde ekipmanlarımızı yenileyebiliyor, yükseltebiliyor, onarabiliyor ve seviyesini yükselterek daha güçlü bir hale getirebiliyoruz. Dolayısıyla bu şekilde üretim sistemi ile beraber yeni araçlarının da üretimini sağlayabiliyoruz. Durum böyle olunca etraftaki kaynakları toplamak ve bu kaynakları en iyi şekilde üretim sistemi içerisinde kullanmak oldukça önem arz ediyor.
 
 
 
Zaten her bir oyuncu burada bu sistemle beraber ön plana çıkacak olan ekipmanları eline alabiliyor ve bununla dikkat çekici ortamlara geçiş sağlayabiliyor. Bu üretim sistemi ile beraber kendi karakterlerinizi donatabiliyor, onları güçlü konuma getirebilir ve ellerine farklı şekillerde silahlar verebiliyorsunuz. Farklı silahlarla ve sistemlerle beraber sıra tabanlı taktik savaşları içerisinde kendi taktiklerinizi ön plana çıkarmaya çalışabilir ve ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu ortamlarda kendinizi bulabiliyorsunuz.

Bunun dışında oyunda elbette cezalandırıcı bir sistemin olduğundan dolayı çok dikkatli olmanız gerekiyor ve ilerleme yönteminin burada her bir oyuncuya göre değişkenlik gösterdiğini aktarabiliyoruz. Oyun içerisinde sadece düşmanlar değil aynı zamanda ejderhaların da olduğunu söyleyebiliyor. Dolayısıyla ejderhaların olduğu yolu burada dikkatlice seçmemiz gerekiyor ve ekipmanımızı burada en iyi şekilde yükselterek daha da güçlü konuma gelmek durumunda kalıyoruz. Küçük bir ekip tarafından yapılan bu oyun içerisinde elbette topluluk odaklı bir sistemin olduğundan da bahsedebiliyor ve oyunda görmek istediğiniz türde içerikleri görmek için geliştirici ekip diğer yer burada oylama sistemini ön plana çıkarmaya hazırlanıyor. Bu sistemle beraber kendi oylarınızı verebilir ve en çok üzerinde bulunan özellikleri oyuna dahil olacağını aktarabiliyoruz.
 
Genel olarak yapım içerisinde, gerçekten yapabileceklerimizle beraber gidişata yön verebiliyor ve elimizdeki araçları ve karakterleri en iyi şekilde kullanmak durumunda kalıyoruz. Daha çok karanlık atmosferlerde ve kasvetli zindanlarda kendimizi bulabileceğimiz yapımda, gidişatımıza yön verirken elimizdeki imkanları en iyi şekilde değerlendirmek durumundayız. Bu tarz oyunlarda her an farklı bir deneyim elde ederken, kendi deneyiminizi özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz.
 
 

Kısaca toparlayacak olursak, bu oyun ile beraber kayıp hazineleri araştırabiliyor, gizemli ortamlara geçiş yapabiliyor, sırları açığa çıkarabiliyor ve elinizdeki tüm imkanları kullanmak durumunda kalıyorsunuz. Taktiksel ve sıra tabanlı sistemle beraber farklı deneyimlerle karşı karşıya gelebiliyor, kendi planlamalarınızı ve stratejinizi ön plana çıkarmaya hazırlanıyorsunuz. Aynı zamanda kendinizi zindanlarda bulabiliyorsunuz; bu zindanlar içerisinde farklı tarzlarda düşmanlar yer alıyor. Bu düşmanları ortadan kaldırmak tamamen sizin işiniz oluyor ve bunu yapmak için kendi stratejilerinizi benimseyebiliyorsunuz. Bu stratejilerle beraber her bir karakterin nasıl hareket edebileceğine siz karar verebiliyor ve böylece oyunda kendi planınızla ilerlemek durumunda kalıyorsunuz.

Dikkat çekici içeriklerle yer alabildiğiniz yapımda, kendinize özgü taktiklerle ön plana çıkmaya çalışırken, aynı zamanda elinizdeki savaşçıları en iyi şekilde değerlendirmek durumundasınız. Onların yeteneklerinden ve becerilerinden faydalanabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra, oyunda çeşitli hazineleri ve ipuçlarını toplamaya hazırlanıyor ve dünyanın esir alan iğrençlikleri yerle bir etmek için elinizden geleni yapıyorsunuz. Açıklanan detaylara göre, oyunda zindan temelli bir sistem bulunuyor. Oyun, dikkat gerektiren birçok unsur içeriyor.
 
Zindanları temizlemek ve daha karmaşık durumlarla başa çıkmak mümkün. 14 farklı bölgede düşmanlarla karşılaşıp savaşmanız gerekiyor. Savaş merkezinde sıra tabanlı taktik savaşları yaşanıyor ve her oyuncu farklı stratejiler geliştirebiliyor. Hamlelerinizi düşünerek karakterleri kullanıyor ve stratejinizi belirliyorsunuz. Oyunda rastgele oluşturulan zindanlarda farklı olaylarla karşılaşıyor ve stratejilerinizi buna göre ayarlıyorsunuz. Ekip üyelerinizi geliştirerek en iyi deneyimi elde etmeye çalışıyorsunuz. Zindanlarda değişen koşullara uyum sağlamak için dikkatli planlar yapmanız gerekiyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Epic Games'te Haftanın Öne Çıkan İndirimleri 17 Dk önce Amazon'un Yeni Oyunu Throne and Liberty Dünya Çapında Çıkıyor 3 Saat önce Strateji Kart Oyunu Wingspan, PS5 ve PS4'e Geliyor 4 Saat önce Oynaması Ücretsiz Yelken Macerası RPG PAND LAND, Mobil için Duyuruldu 4 Saat önce Arcade Klasiği Marvel vs. Capcom Fighting Koleksiyonu Duyuruldu 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler