Sony: "Playstation VR Oyunları 60 Dolardan Daha Pahalı Olmayacak"

10.03.2016 08:30 Alkan Adakaner

 
    Oculus Rift önemli bir geliştirici desteğine sahip, HTC ise yanına Valve'ı alarak VR sektörüne iddialı bir giriş yaptı. Bir diğer önemli oyuncu ise kuşkusuz Sony. PlayStation VR ile birlikte gücünü PS4'den alan sanal gerçeklik kaskı geliştiren teknoloji devi 15 Martta düzenleyeceği etkinlikle birlikte kaskın fiyatı ve çıkış tarihi hakkında önemli bilgiler paylaşacak.

    VR kaskları piyasadaki yerini yıl sonuna kadar almış olacak ancak içerik konusu hala muamma. Özellikle içerik zenginliği ve fiyatları en çok merak edilen konular. Playstation yöneticisi Shuhei Yoshida son yaptığı röportajda bu konuya değinerek önemli açıklamalar yaptı.
 
 PSVR'a hangi oyunlar gelecek ve fiyat aralığı nasıl olacak?

    Yoshida'nın söylediklerine göre PSVR'a çıkacak oyunlar 10 dolardan başlayarak 59.99 dolar seviyesine kadar fiyatlandırılabilecek. 60 dolardan daha pahalı içerikleri kabul etmeyeceklerini açıklayan yönetici ilk etapta AAA kalitede oyunlar beklemenin de yanlış bir davranış olacağının altını çiziyor. Açıklamaya göre ilk oyunlar küçük ve deneysel çalışmalar olacak, zamanla birlikte içeriklerin kalitesi de yükselecek.

     Yoshida, "Uncharted'ın sanal gerçeklik oyunu gelecek mi?" sorusuna ise "Henüz Uncharted VR hazırlığı yok" şeklinde cevap verdi ancak Tekken 7 ve Gran Turismo gibi bazı oyunların VR ile etkileşime geçebileceğini belirtti. PlayStation VR'ın fiyat aralığı için dedikodular 400-600 dolar seviyesini işaret ediyor. 15 Martta düzenlenecek etkinlikle birlikte detayları sizlerle paylaşıyor olacağız.
 
    Bu haber Donanımhaber'deki arkadaşlarımız tarafından yazılmıştır.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation VR Platformlar: PS4 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Aksesuar Çıkış Tarihi: 24 Ocak 2017
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 11 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
MSI 2024'te Son 4 Takım Kaldı! 9 Saat önce Assassin’s Creed Shadows'tan İlk Fragman Geldi: Çıkış Tarihi Açıklandı 15 Mayıs Xbox Game Pass'e Mayıs Ayı Sonlarında Gelecek Oyunlar Açıklandı 15 Mayıs Tomb Raider Dizisine Yeşil Işık Yakıldı: Amazon İş Birliğiyle Geliyor 15 Mayıs Crimson Desert'ün 2025 Yılında Çıkacağı Söyleniyor 15 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler