Stalker 2 ekibi hacker grubunun tehditlerine cevap verdi!

13.03.2023 18:37 Mehmet Tandoğan

 
 
Geçtiğimiz günlerde Stalker 2'nin geliştiricisi GSC Game World büyük bir sızıntı ile karşı karşıya kaldı. Rus bir hacker grubu taleplerinin yerine getirilmediği taktirde 30 GB'lık bir verinin internete sızdırılmasıyla tehdit edilen ekip, buna karşı yanıt verdi. Ekip yıllardır tehdit edildiklerini belirtti.
 
Siber saldırıya karşı GSC ekibi Twitter üzerinden bir gönderi yayınladı
 
 
 
STALKER 2 geliştiricilsi GSC Game World ekibi, çalışan bilgilerinin, oyun kodlarının ve daha fazlasının ellerinde olduğunu belirten hacker grubuna karşı bir Twitter üzerinden bir gönderi yayınlandı. Bu gönderide şu ifadeler yer alıyor: 
 
"Bir yılı aşkın bir süredir sürekli olarak siber saldırılara maruz kalıyoruz. Bu saldırılar arasında şantajlar, veri saldırı planları, tehditler, çalışanlara ve oyunculara zarar verme girişimleri ve daha fazlası yer alıyor. Herhangi bir sızıntı olması durumunda oyun ile alakalı bilgilere bakmaktan kaçınmanızı istiyoruz. Bu veriler arasında final sürümünü yansıtmayan çeşitli içerikler olabilir. Dolayısıyla mümkün olan en iyi deneyim için sabırlı olmanızı ve resmi sürümü beklemenizi öneriyoruz."
 
Stalker 2'yi geliştirenler bildiğiniz üzere Ukrayna merkezli bir ekip. Rusya - Ukrayna savaşı sebebiyle oyunun gelişimi olumsuz yönde etkilendi ve ekibin bir kısmı başka ülkelere - bölgelere geçiş yaptı. Bu süreçte Rusya'ya karşı net bir tavır alınarak oyunun satışı şimdiden yasaklandı.
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
STALKER 2: Heart of Chernobyl Platformlar: PC XBOX ONE Geliştirici: GSC Game World Dağıtıcısı: GSC Game World Tür: hayatta kalma korku Çıkış Tarihi: 28 Nisan 2022
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Call of Duty'de 100$'lık Harcamadan Sonra Gelen Skin Dalga Konusu Oldu 3 Saat önce Popüler Platform Oyunu Dead Cells Epic Games'te 19.50 TL! 8 Saat önce The Wolf Among Us 2'den Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 8 Saat önce Five Nights at Freddy’s: Help Wanted 2 PS5'e Geliyor 9 Saat önce Homeworld 3, 13 Mayıs'ta Geliyor 10 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler