Star Wars Jedi: Fallen Order'ın Geliştirilmesi, En Başta Lucasfilm Tarafından İstenmemiş

11.01.2020 16:02 Özgür Eroğlu

 
Yayıncılığını Electronic Arts'ın yaptığı, geliştiriciliğini ise Respawn Entertainment'ın yaptığı, Star Wars Jedi: Fallen Order 2019 yılının Kasım ayında yayınlanmıştı ve oyuncular tarafından olumlu yorumlar almıştı diyebiliriz. Satış sayısı olarak da güzel bir başarı yakaladı. Ancak oyun geliştirme aşamasının başındayken Lucasfilm bu projeyi istememiş.
 
Geçtiğimiz günlerde AIAS Game Maker'ın podcast'inde Respawn çalışanı Stig Asmussen, oyunun en başta Lucasfilm tarafından istenmediğini söyledi. Lucasfilm'in görevi ise Star Wars markası adına çıkan her şeyi kontrol etmek. Lucasfilm'in isteği ise Jedi ve Güç üzerine bir oyun yapmak yerine Blaster ve Bounty Hunter'lara odaklanılsın.
 
Stig Asmussen, "Onlara Jedi ve Güç temalı bir oyun sundum ama çok sevmediler. Bunun yerine Blaster savaşlarına ve Bounty Hunter'lara odaklanmamızın gerektiğine karar verdiler." dedi.
 
Sonrasında ise anlaşmaya varmışlar ancak Lucasfilm, ana karakterin gerçek bir Jedi Knight olmamasını istemiş. Birkaç özellikten daha vazgeçmek zorunda kalmışlar. Lucasfilm, Jedi mekaniklerinin tamamının oyuna aktarılmasını zor bulduğu için böyle bir istekte bulunmuş olabilir. Haksız da sayılmazlar.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Star Wars Jedi: Fallen Order Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: Respawn Entertainment Dağıtıcısı: Electronic Arts Tür: Aksiyon-Macera Çıkış Tarihi: 15 Kasım 2019
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 8 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Call of Duty'de 100$'lık Harcamadan Sonra Gelen Skin Dalga Konusu Oldu 19 Nisan Popüler Platform Oyunu Dead Cells Epic Games'te 19.50 TL! 19 Nisan The Wolf Among Us 2'den Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 19 Nisan Five Nights at Freddy’s: Help Wanted 2 PS5'e Geliyor 19 Nisan Homeworld 3, 13 Mayıs'ta Geliyor 19 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler