Steam Yenilendi, DotA 2 Yakında Geliyor

Orijinal DotA'nın yaratıcısı (Abdul "IceFrog" Ismail) DotA 2'nin gerçeğinin yerine geçemeyeceğini savunuyor.
18.07.2011 12:03 Gökhan Yılmaz

 
     Steam'in sunucularının yenilenmesi ve programın güncellemesi ile artık oyunlarınızı daha hızlı indirebileceksiniz. Valve yeni güncellemeyi anlatırken artık Steam'de nelerle karşılaşıp nelerle karşılaşmayacağımıza açıklık getirdi.
 
     Sunucuların yenilenmesi ile artan bant genişliği sayesinde artık oyunları daha hızlı indirirken, büyük bir oyun çıktığında herkesin yüklenmesi nedeniyle sıkıntılar yaşamayacağız. Yeni sistemde verilerin HTTP ile gönderildiği ve bu sayede güvenlik duvarları ile yaşanan sorunların azalacağı söyleniyor.
 
     Hızlanmanın tek nedeni sunucuların kapasitelerinin arttırılması olmamış. Artık Steam kullanıcıları daha az veri iletişimi kuruyor. Bu da veri trafiğinin rahatlamasına büyük katkıda bulunuyor. Mesela bir oyunun dosyasını değiştirdiğinizde tüm dosyanın indirilmesi gerekiyordu. Fakat yeni sistem sayesinde artık dosyanın sadece değiştirilen parçaları yenilenecek. Ayrıca oyun güncellemeleri de bundan dolayı daha ufak olacak.
 
     Tüm bunların yanı sıra yakında yayınlanacak güncellemeler ile indirmelerinizi zamanlayabileceğiniz bir araç, Steam'de kullandığınız bant genişliğini ayarlayabilmek ve indirilecek oyunları sıralamak gibi yeniliklere sahip olacaksınız. Ek olarak Steam'in bundan sonra oyun oynarken güncelleme çekebileceğini de belirtelim. İnen güncellemeler siz oyundan çıktıktan sonra yüklenecek.
 
     Steam'in pek çok sıkıntıyı geçirecek ve oyuncuların isteklerini yerine getiren güncellemeleri yakın zamanda tamamlanacak. Valve, tüm bu güncellemelerin yanında Defense of the Ancients 2'nin çok yakın bir zamanda çıkacağını söylüyor. DotA 2'nin önümüzdeki ay Gamescom'da gösterileceği bilindiğine göre DotA 2'nin ne kadar kısa bir süre içerisinde çıkacağını merak ediyoruz.
 
     Hızlanan sunucuları kendiniz test etmek istiyorsanız yeni içeriklerin barındırıldığı sunuculardan indirme yapabilirsiniz. Mesela test için sunulmuş 720p videoları bu linkten indirebilirsiniz.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Dota 2 Platformlar: PC Geliştirici: Valve Dağıtıcısı: Valve Tür: MOBA Çıkış Tarihi: 10 Temmuz 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Mayıs Ayında Türkçe Dil Desteğiyle Çıkacak Oyunlar 1 Saat önce Elden Ring'e Shadow of the Erdtree'den Sonra DLC Gelmeyecek 1 Saat önce Lords of the Fallen Game Pass'e Gelebilir 2 Saat önce Gray Zone Warfare Performans Sorunları Sebebiyle Eleştiriliyor 3 Saat önce Helldivers 2 Artık 177 Ülke Tarafından Satın Alınamıyor! 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler