Dota 2'de 40 binden fazla oyuncu hileden dolayı banlandı

22.02.2023 21:35 Mehmet Tandoğan

 
 
Valve tarafından geliştirilen ve yayınlanan oynaması ücretsiz çok oyunculu moba oyunu Dota 2'de 40 binden fazla oyuncu hile kullandığı gerekçesiyle oyundan banlandı. Hilecilere göz açtırmak istemeyen Valve ekibi, Dota istemcisi tarafından dahili olarak kullanılan bir yazılım sayesinde hile kullananlara anında müdahale ettiğini belirtti.
 
Üçüncü taraf yazılımlarla haksız avantaj elde ediliyor
 
 
 
Çeşitli çevrimiçi çok oyunculu oyunlarda hile kullanımı oldukça yaygın olarak karşımıza çıkıyor. Ekipler bunları engellemek için çeşitli programlar geliştiriyor ve bu sürekli olarak güncelleniyor. Dota 2'de şimdiye kadarki en büyük ban furyası olduğu bildirilen bu yeni duyuru kapsamında 40 bin oyuncu yasaklandı.
 
Bundan sonraki süreçte de Valve, hilecilere göz açtırmayacağını bildiriyor. Umuyoruz ki çevrimiçi oyunlardaki bu hileci dalgası yavaş yavaş azalır ve daha sağlıklı bir rekabet ortamı oyunculara sunulur. 
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Dota 2 Platformlar: PC Geliştirici: Valve Dağıtıcısı: Valve Tür: MOBA Çıkış Tarihi: 10 Temmuz 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox, Fallout 5'in Daha Erken Çıkmasını İstiyor 6 Saat önce Capcom Üç Farklı Oyunu Steam'den Kaldırıyor! 6 Saat önce Sessizlik Bozuldu: Stalker 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı! 7 Saat önce Another Crab’s Treasure ve Star Wars Jedi: Survivor Artık Game Pass'te 7 Saat önce 2si1: Apple İçin Oyun Emülatörü Yolda 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler