Sessizlik Bozuldu: Stalker 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı!

27.04.2024 14:40 Mehmet Tandoğan

 
 
GSC Game World ekibi tarafından uzun süredir geliştirilen kıyamet sonrası açık dünya aksiyon macera oyunu S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl için yeni ekran görüntüleri yayınlandı. Görsellerin yanı sıra aynı zamanda "Not a Paradise" adında yeni bir fragman da bizlere sunuldu.
 
Stalker 2 için sessizlik bozuldu
 
 
 
Uzun süredir sessizliğini koruyan S.T.A.L.K.E.R. 2 için yeni içerikler ortaya çıktı ve bu da oyuncuları heyecanlandırdı. GSC Game World yaptığı basın açıklamasında yayınlanan fragmanda hem ara sahnelerin hem de oyuna bir bakışın sunulduğundan bahsetti. Aynı zamanda fragmanla beraber oyunun hikayesinden bir kesit ve atmosfere de bir bakış sunuldu.
 
S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl, dünya çapında milyonlarca oyuncu tarafından beğenilen efsanevi serinin yepyeni bir girişi olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. 5 Eylül tarihinde piyasaya sürülmesi planlanan bu yapım Xbox Series ve PC için geliyor. Oyunun PC sürümü Steam, Epic Games Store ve GOG üzerinden yayınlanmayı bekliyor. Ayrıca Xbox Game Pass hizmetinde de yer alması planlanıyor.
 
Ekran görüntüleri
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Yeni fragman 
 
 
 

 
Devam oyununda neler olacak? 
 
Kıyamet sonrası bir ortamda geri döndüğümüz ve aynı zamanda dikkat çekici bölgelere doğru ilerleyebileceğimiz yapımda ölümcül yaratıklar, düşmanlar, canavarlar ve daha fazlası bizleri bekliyor. Çernobil yasak bölgesini keşfedebileceğimiz ve buralarda olan biteni açığa çıkarabileceğimiz yapım gerçekten de bizlere hem aksiyon anlamında hem de macera anlamında yüksek bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Yapım içerisinde hayatta kalmanın ne demek olduğunu doğrudan anlayabiliyor, kesintisiz bir açık dünyada kendimizi bulmaya çalışıyor ve aynı zamanda çizgisel olmayan bir hikaye içeriği ile beraber de karşılaşmaya hazırlanıyoruz. Bu detaylarla beraber istediğimiz şekilde destansı maceramıza tanıklık edebiliyor, seçimlerimize beraber kaderimize yön verebiliyor ve aynı zamanda hangi rolü üstlenmek istiyorsak o role uygun olarak yaşamak durumda kalıyoruz.

Yapım içerisinde tek tabanca olarak takılan bir hayatta kalan rolüyle ilerlemeye çalışıyor, kıyamet sonrası atmosferlere doğru bir bakış atabiliyor, açık dünyayı keşfedebiliyor ve radyoaktif bölgelerde tuhaf durumların yaşandığını görebiliyoruz. Büyük ölçüde dallanıp budaklanan bir hikaye içeriği ile beraber karşılaşmaya hazırlandığımız yapımda kendi hikayemizi burada da seçmeye hazırlanıyoruz. Hem bölge içerisindeki hem de hikaye içerisindeki seçimleri tamamen biz yapabiliyor ve aynı zamanda bölgede ilerlerken bizlere neyin beklediğine karar vermek durumunda kalıyoruz.

Oyun zaten serinin devam oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor ve en iyi şekilde bizlere sunulmak isteniyor. Uzun süredir geliştirilme aşamasında bulunan bu yapım 2024'ün sonunda çıkış yapmaya hazırlanıyordu.

Gerçekten de uzun süredir geliştirilme aşamasında bulunan bu yapım yukarıda da belirttiğimiz gibi Ukrayna-Rusya Savaşı nedeniyle ne yazık ki ertelenmek durumunda kaldı. Bildiğiniz üzere geliştirici ekip Ukrayna merkezli olarak iş yapmaya devam ediyor. Bu süre zarfında stüdyo çevre ülkelere göç etmek durumunda kalıyor ve burada iş yerine kaldıkları yerden devam etmek durumunda kalıyor.
 
 

Elbette zorlu bir sürecin içerisinde bulunan geliştirici ekip bir yandan oyununu geliştirmeye devam ederken diğer yandan ise tüm olumsuz şartlara rağmen bizlere en iyi deneyimi sunmak için ellerinden geleni yapmaya koyuluyor. Dolayısıyla oyunun bu sene sonunda gelmesine umuyoruz ancak bir erteleme daha yaşayabiliriz. Bunu ilerleyen süreçte göreceğiz.
Tekrar oyuna bir geçiş yapacak olursak serinin diğer oyunlarına bakarsak elbette burada hemen hemen benzer stil ile karşılaşmak durumunda kalacağız. Ancak oyun en son grafik destekleriyle ve animasyon tarzı ile beraber bizlere sunacağından dolayı üst düzey bir yapı ile karşılaşmak için sabırsızlanıyoruz.

Kıyamet sonrası bir ortamda yer aldığınız oyunda açık dünyada istediğimiz yere doğru ilerleyebiliyor, her bölge içerisinde elbette farklı olaylarla ve durumlarla karşılaşmaya hazırlanıyor ve aynı zamanda tuhaf canavarlarla beraber de buradaki yerimizi almaya koyuluyoruz.

Nitekim yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca her bölge içerisinde hayatta kalanların farklı kurtulan gruplarını ve daha fazlasını olduğundan da bahsetmemiz gerekiyor. Buralarda karakterlerle ve topluluklarla beraber iletişime geçebiliyor, onlarla etkileşime geçtikten sonra çeşitli görevleri alabiliyor veya diğer taraftan yapacağımız hamlelerle beraber onlarla dost olabiliyor veya daha fazla kaynağa sahip olmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.

Destansı bir hikayenin yer alacağını belirten geliştirici ekip bu hikayedeki seçimleri tamamen bize bırakıyor ve radyoaktif bölge içerisinde yapacaklarımızla beraber tamamen gidişatımızı değiştirebiliyor ve aynı zamanda kaderimizi değiştirebileceğimizi önemli hamleler tamamen bize bırakılıyor. Dolayısıyla oyunda bu tarz özgürlükler bizlere sunuluyor ve bu özgürlükleri en iyi şekilde kullanmak bizim ustalığımıza bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor.
 
Yapım içerisinde etkileşime girebileceğiniz hamlelerle beraber elbette gidişatınıza yön verebiliyor ve burada yaptığınız hamleler oldukça önemli olduğundan bahsedebiliyoruz. Oyunda farklı bölgelere doğru ilerlerken elbette buraları öncelikle keşfetmemiz gerekiyor ve etrafta neler olup bittiğini görmemiz gerekiyor. Dolayısıyla burada yapacağımız hamlelerin sonuçlarını doğrudan görebiliyor ve kısa süre içerisinde seçimlerimiz bizlere etki edebiliyor. Oyunda hikaye içerisindeki yolumuzu tamamen bir seçebilir ve fotogerçekçi ortamlarda kendimizi bulabiliyoruz.
 
 

Açık dünyayı keşfedebileceğimiz ve her bölge içerisinde yer alabileceğimiz yapımda her bölgenin kendine ait ortamları, atmosferleri ve düşman çeşitliliği bulunuyor. Buraları keşfetmek için elbette uzun yollar ilerleyebiliyor, tabana kuvvet koşabiliyor, yürüyebiliyor ve daha fazla detay ile beraber de oyundaki atmosferi bir göz atabiliyoruz. Oyunda aynı zamanda tepelere tırmanabiliyor, yüksek binalardan aşağılara doğru bir bakış atabiliyor ve manzaraları açığa çıkarmak için burada güzel bir nokta yakalayabiliyoruz.

Kaderimizde neyin olduğunu keşfedebileceğimizi ve aynı zamanda neler olup bittiğini öğrenebileceğimiz yapımda 64 kilometre karelik bir radyoaktif bölgede kendimizi bulmaya hazırlanıyor ve burada hangi rolü üstlenmek istiyorsak ona doğru geçiş yapmaya hazırlanıyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde gerçekten de oyunculara geniş özgürlükler sunulmuş durumda. Bu özgürlükleri istediğimiz şekilde kullanabiliyor ve aynı zamanda neler olup bittiğini burada öğrendikten sonra elbette elimizdeki silahları ve yakın dövüş araçlarını da kullanmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunun aynı zamanda ön plana çıkan aksiyon ve nişancı sistemi de bulunuyor. Bu sistemlerle beraber de kendimize hayatta tutmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.

Yapım içerisinde elbette kullanabileceğimiz çeşitli silahlar bulunuyor. Bu silahlarla beraber düşmanlara karşı aman vermemeye çalışıyor ve hem makineli tüfekler hem de tabancalarla beraber ilerlememize kaldığımız yerden devam edebiliyoruz. Düşman çeşitliliğinin gayet yeterli olduğu ve yüzlerce farklı silah kombinasyonu ile beraber ilerleyebileceğimizi yapımda farklı gruplara ait üyelerle tanışabiliyor, onlarla dost olabilir veya düşman olabiliyoruz.
 
Bunun seçimi tamamen bize ait olabiliyor. Kimin dost kimin düşman olduğuna tamamen bizim karar verebildiğimiz yapımda bizleri alt etmek için farklı taktikler kullanan düşmanların burada olduğunu aktarabilir ve aynı zamanda kullanacağımız silahlarla beraber de her bir düşmana farklı şekillerde stratejiler ve planlamalar uygulayabiliyoruz. Yüzlerce farklı kombinasyon oluşturabileceğimiz ve farklı stratejilerle beraber düşmanlara karşı gelebileceğimizi yapımda silahlara takabileceğimiz çeşitli ve sayısız modifikasyon unsuru bulunuyor.
 
Bunlarla beraber elbette hem silahımızı güçlendirebiliyor, şarjör kapasitesini artırabiliyor, menzilini yükseltebiliyor ve daha fazla detay ile beraber düşmanlara aman vermemek durumunda kalıyoruz. Bu modifikasyonlarla beraber bize uygun olan bir sistemi ortaya çıkarmaya çalışıyor, bununla beraber istediğimiz şekilde düşmanlara karşı gelebiliyor ve hangi silahı hangi şekilde kullanmak istediğimize tamamen biz karar verebiliyoruz. Bu da oyunda yer aldığımız süre boyunca her bir oyuncunun farklı bir deneyim elde edebileceği ve farklı kombinasyonlar seçebileceği anlamına geliyor.
 
 

Dolayısıyla yapım içerisinde yüzlerce farklı kombinasyon seçebileceğimiz, farklı silahlarla beraber ilerleyebileceğimiz ve farklı silah parçaları ile beraber de silahımızı özelleştirebileceğimiz ve kişiselleştirebileceğimiz bir yapının olduğundan da bahsetmek gerekiyor. Bu da oyunda yer alan çeşitli özgürlüklerden ve eklemelerden bir tanesi diyebiliriz.
 
Diğer taraftan oyun içerisinde elbette farklı düşmanlar bulunuyor ve her düşmanın burada farklı şekillerde bize saldırışı ve aynı zamanda silahlarını ateşleyişi yer alıyor. Bunun dışında ilgi çekici anomaliler bulunuyor ve bu anomaliler ile beraber de hayatta kalmanın ne kadar zorlu olduğunu aktarabiliyoruz. Oyunda açıklanan detaylara göre 30'dan fazla silah türü bulunuyor ve bu silah türlerinden istediğimizi elimize alabiliyor ve istediğimizi kullanabiliyoruz. Aynı zamanda bu silah türlerini elbette elimize aldıktan sonra yukarıda bahsettiğimiz gibi istediğimiz şekilde onlara özelleştirip kişiselleştirebiliyor ve yüzlerce modifikasyon arasından dilediğimizi seçebiliyoruz.

Düşman fraksiyonların veya dost grupların yer aldığı yapımda elbette yapacağımız hamlelerle beraber gidişata yön verebiliyor ve hangi grupların ve karakterlerin dost, hangi karakterlerin ise düşman olduğuna tamamen biz karar verebilir ve aynı zamanda oyunda elbette arka planda çeşitli işlerin ve olayların döndüğünü de aktarabiliyoruz. Her grup içerisinde farklı karakterler, ilgi çekici olaylar ve daha fazlası bizleri bekliyor. Buralara geçiş yaptıktan sonra onlardan çeşitli görevler alabilir ve kendimizi daha sonra tuhaf yaratıkların bulunduğu açık dünyaya bırakabiliyoruz.

Ortamın tamamen radyoaktif olmasından dolayı elbette burada bulunan ve yaşayan canlıların tuhaf bir şekilde karşımıza çıktığını ve daha çok canavarlaşmış bir şekilde bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde gerçekten de hem korkutucu hem de tüyleri diken diken edecek unsurların olduğundan da bahsetmek lazım.

Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca kullanabileceğimiz çeşitli taktikler ve stratejiler bulunuyor. Bu stratejilerle beraber kendimizi açık dünyada istediğimiz şekilde yönetebiliyor, hayatta kalmanın sırlarını burada açığa çıkarabiliyor, düşman çeşitliliğini ve yüzlerce farklı silah kombinasyonlarını yer aldığı yapımda elimizden geldiğince bu silahları elimize alabiliyor ve daha sonrasında ise keşif unsurlarının bir hayli ön planda olduğunu aktarabiliyoruz.
 
 
 
Açık dünyada yer aldığımız süre boyunca keşfetmek için farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, etrafı keşfederek farklı silahların, kaynakların ve donanımların sahibi olabiliyor ve görevleri tamamlamak için gizli noktalara doğru geçiş yapabiliyoruz. Yapım içerisinde örneğin ormanlarla dolu bir alana geçiş yapabiliyor, diğer taraftan harabelerin bulunduğu binaları girerek burada çatışmalara girebiliyor ve aynı zamanda yapacağımız hamlelerle ve taktiklerle düşmanların üstesinden gelmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.

Yapım içerisinde dolayısıyla farklı bölgelerde istediğimiz gibi taktikler uygulayabilir ve düşmanları burada ortadan kaldırmak ve hasar almadan ilerlemek oldukça mühim. Çünkü ne kadar çok hasar alırsanız o kadar çok hızlı bir şekilde düşebilir ve düşmanların karşısında ne yazık ki güçsüz olabilirsiniz. Aynı zamanda oyunda tek başınıza ilerlerken sizlere destek olacak müttefiklerin de olduğundan bahsetmek gerekir. Ancak genel olarak burada yalnız başınızı ilerleyeceğinizi ve o yalnızlık hissiyatını hissedebileceğinizi aktarmamızda da fayda var.
 
Farklı mutantların, canavarların ve yaratıkların yer aldığı yapımda her bir yaratık türünün burada farklı davranış biçimleri bulunuyor. Ve bizleri öldürmeye çalışan bu tiplerin elbette nasıl alt edileceğine tamamen biz karar verebiliyoruz. Her düşmanın burada farklı şekillerde zayıf noktaları bulunuyor. Onları açığa çıkarmak için burada farklı stratejiler benimseyebiliyor veya mutasyona uğramış korkunç yaratıklara doğrudan elimizdeki patlayıcılarla ve silahlarla beraber girişmeye hazırlanabiliyoruz.

Yaratıklarla yüzleşmeye hazır olabileceğiniz ve her mutanttan farklı şekillerde göründüğü ve aynı zamanda farklı şekillerde saldırdığı bir ortamda kendimizi bulabileceğimizi yapımda o davranışların nasıl olduğuna aslında karar vermeye çalışıyor ve onları öğrenmek için biraz vakit geçmesi gerekiyor. Dolayısıyla geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda sayısız mutant gruplarının bulunduğu ve aynı zamanda bu grupların da büyük kitleler halinde takıldığını aktarabiliyoruz. Bunun yanı sıra oyunda bu grupların takıldığı bölgelerin olduğu açıkça belirtiliyor ve belli bölgeler içerisinde bu grupların cirit attığını aktarabiliyoruz. Dolayısıyla bu grupları ortadan kaldırmak ve aynı zamanda düşman çeşitliliğini azaltmak tamamen bizim işimiz oluyor ve yapacağımız hamlelerle beraber de gidişata yön verebiliyoruz.
 
 

Olaylara karşı bakış açımızı değiştirebileceğimiz ve bölgenin en değerli varlıkları arasında yer alabileceğimiz yapımda en tehlikeli yerlere doğru ilerlemeye çalışıyor, bölgenin dört bir yanındaki değerli donanımlara ve kaynaklara sahip olmak için yarışıyor ve tehlikeli ortamlarda hayatta kalma mücadelesine başlıyoruz. Eşsiz yıkıcılıktaki baş düşmanlara karşı mücadele edebileceğimiz yapımında irili ufaklı düşmanların haricinde bir de patron savaşları bulunuyor.
 
Bu patron savaşları içerisinde elbette daha zorlu bir deneyim bizleri bekliyor ve bu deneyimle beraber de düşmanları karşı nasıl gelebileceğimiz, onları nasıl alt edebileceğimiz ve yapacağımız taktikler tamamen bize bırakılıyor. Dolayısıyla yapım içerisinde elimizden geldiğince efsanevi bir rol üstlenmeye hazırlanıyor ve oyunda birinci şahıs bir kamera bakış açısının olduğundan bahsetmemiz gerekiyor. Bu kamera bakış açısıyla beraber korku ve gerçekçi simülasyon unsurlarıyla karşılaşmaya hazırlanıyor, bu sistem üzerine kurulmuş benzersiz bir oynanış dinamikleriyle ilerlemeyi bekliyor ve oyunda aslında birden fazla sonun olduğundan bahsetmemiz gerekiyor.

Yapım içerisinde elbette farklı sonlara ulaşmak için çeşitli seçimler yapmanız gerekiyor ve bu seçimlerle ve yaptığınız olaylarla beraber de elbette çizgisel olmayan bir hikaye ile başladığınızı da aktarmamız gerekiyor. Farklı sonlar için çeşitli yollar sunan bu yapımda gideceğiniz yolu seçebileceğiniz unsurları ve daha fazlasını tamamen siz belirleyebiliyor, bunlarla beraber gidişatınızı kendiniz seçebiliyorsunuz.
 
 

Son teknoloji desteklerle beraber gerçekçi bir yapıyla karşılaşabileceğimiz yapımda üst düzey grafiklerin, animasyon stilinin, açık dünya hayatta kalma mekaniklerinin ve daha fazlasının olduğundan da bahsetmek gerekiyor.

Kısacası bu kıyamet sonrası ortamda, yer aldığımız bir dünyada ölümcül yaratıklar, düşmanlar ve canavarlarla dolu bir maceraya atılıyoruz. Çernobil'in yasak bölgelerini keşfederek gerçekleri ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Aksiyon ve macera dolu bir deneyim sunan oyunda hayatta kalmak için mücadele ederken, çizgisel olmayan bir hikaye içeriğiyle karşılaşıyoruz. Kendi hikayemizi seçimlerimizle şekillendirirken, açık dünyada radyoaktif bölgelerde tuhaf olaylarla karşılaşıyoruz. Geliştirici ekip, uzun süredir üzerinde çalıştığı bu yapımı en iyi şekilde sunmak için çaba sarf ediyor. Oyunun gelişimi Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle zorluklarla karşılaşsa da, umut ediyoruz ki yakın zamanda piyasaya sürülecek. Oyunun grafikleri ve animasyonlarıyla üst düzey bir deneyim sunması beklenirken, oyuncular özgürce hareket edebilecekleri, farklı gruplarla etkileşime geçebilecekleri ve hikayeyi kendi tercihleriyle şekillendirebilecekleri bir dünyaya adım atacak.
 
 
 
Oyunda, yapacağımız her hamle ve etkileşim doğrudan gidişatımızı belirliyor. Farklı bölgelere ilerlerken keşif yapmamız ve çevrede neler olduğunu görmemiz gerekiyor. Bu hamlelerin sonuçlarını hemen görebiliyor ve seçimlerimizin hikayemizi nasıl şekillendireceğini deneyimliyoruz. Her bölgenin kendine özgü atmosferi ve düşman çeşitliliği bulunuyor, bu da keşfetmek için heyecan verici bir deneyim sunuyor. Oyunda manzaraları keşfetmek için farklı yetenekler kullanabiliyoruz ve kaderimizi belirleyebileceğimiz 64 kilometre karelik bir radyoaktif bölgede çeşitli roller üstlenebiliyoruz. Geniş özgürlüklerle oyunda kendimize istediğimiz şekilde yol çizebiliyoruz ve hayatta kalmak için silahları ve yakın dövüş araçlarını kullanma seçeneğine sahibiz. Ayrıca, aksiyon ve nişancı sistemleriyle de oyunda kendimizi korumak için mücadele ediyoruz.
 
Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, bu oyunu bir göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Oyun, 5 Eylül 2024 tarihinde çıkış yapmayı bekliyor. Bu kapsamda, şu anda oyunun Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Bunun dışında, oyunun Türkçe dil desteği ile sunulacağını ve akabinde en iyi deneyimi sunmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtebiliriz. İstek listenize eklediğiniz oyunlar mail adresinize bir bildirim aracılığıyla geliyor ve dolayısıyla oyundan haberdar olabiliyorsunuz. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Mayıs Ayının PlayStation Plus Oyunları Erişime Açıldı 08 Mayıs Microsoft, 4 Ayrı Bethesda Stüdyosunu Kapatıyor 08 Mayıs The Witcher 3 Resmi Mod Aracı Bu Ay Geliyor 08 Mayıs Redfall İçin Destek Sona Eriyor: Artık Güncelleme Almayacak 08 Mayıs Sıra Tabanlı Taktik Oyunu Don’t Kill Them All Duyuruldu 08 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler