Survival: Fountain of Youth 21 Mayıs'ta Tam Sürüm Olarak Yayınlanacak

30.04.2024 12:27 Mehmet Tandoğan

 
 
Dikkat çekici hayatta kalma mekanikleri ile beraber karşımıza çıkan ve şu anda erken erişim sürümü ile beraber bizlere sunulan bu yapım, tam sürüme kavuşmak için gün sayıyor. Tam sürümle beraber daha sorunsuz bir oyun deneyimi bizleri bekliyor ve aynı zamanda geliştirici ekibin belirttiğine göre oyuncular tarafından sağlanan geri bildirimler aracılığıyla oyunun şekillendiği ve akabinde ise daha iyi bir deneyimin sunulacağı aktarılıyor.
 
- Steam sayfası
 
Gördüğünüz ve oynayabileceğiniz gibi oyunda üst düzey bir grafik ve animasyon stili yer almıyor. Nitekim yapım içerisinde yer aldığınız süre boyunca bağımsız yetiştirici tarafından bizlere sunulan o hissiyatı deneyimleyebiliyor ve aynı zamanda kaderimize şekillendirebileceğimiz topraklara doğru adım atabiliyoruz.
 
16. yüzyılda kaşif olarak yer aldığımız yapımda bir yandan hayatta kalma mekanikleriyle beraber haşır neşir olabiliyor, vahşi ve yırtıcı hayvanlara karşı burada büyük bir mücadeleye atılabiliyor ve uygarlığımızın geriye kalan kısımları ile beraber ilgilenmek durumunda kalıyoruz. Gemi kazası geçirdiğimiz bir süre boyunca ıssız bir adaya düşüyor ve burası aslında büyük bir maceranın başlangıcını temsil ediyor. Biz de burada hayatta kalmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor. Elimize farklı silahlar alabiliyor, bu silahları dilediğimiz şekilde kullanabiliyor ve aynı zamanda farklı bölgelere doğru ilerleyerek buralarda keşfedilecek unsurları açığa çıkarabilir ve gizli saklı unsurları da burada açığa çıkarmak tamamen bizim işimiz oluyor.
 
 
 
Yapım içerisinde oldukça fazla olasılık bulunuyor. Yani oyunda yapabilecekleriniz ve gerçekleştirebileceğiniz eylemler oldukça fazla bir şekilde karşımıza çıkarıyor ve bunları yaparak diğer oyunculardan farklı bir deneyim elde edebiliyorsunuz. Hatta her bir oyun içerisinde farklı deneyimler elde edebiliyor ve rastgele oluşturulmuş sistemlerle beraber de karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Dolayısıyla burada nereye doğru gideceğiniz adına, hangi kısımlarını keşfedebileceğiniz, hangi hayvanlarla nasıl kapışmanız gerektiğine bakabileceğiniz tüm yapılar sizin hamlelerinizle beraber değişkenlik gösterebiliyor.
 
İşte bu noktada bir gemi kazasının ardından kendinizi hayatta kalma sanatında ustalaştırmanız gerekiyor ve bununla beraber de ıssız adalarda mahsur kalmış bir halde kendinizi bulabiliyorsunuz. İşler bu noktada değişkenlik gösterirken siz de yapacaklarınızla beraber elbette burada dilediğinizi gerçekleştirebiliyor, avlanmalar yapabiliyor, vahşi hayvanlara karşı elinizdeki mızrağı çıkarabiliyor veya tamamen tabancayla bu hayvanlara karşı gelebiliyorsunuz. Ancak burada elbette bunları elde etmek için büyük bir çaba sarf etmeye çalışıyor ve etrafı keşfederek bu donanımları ve kaynaklara sahip olmak için elinizden geleni yapmaya koyuluyorsunuz.
 
Bunun dışında oyun içerisinde alet yapmadan hiçbir şey kazanamıyorsunuz. Dolayısıyla burada alet yapabiliyor, kendi bölgenizi inşa edebiliyor, kendi korunaklı barınağınızı inşa ederken elbette çevredeki kaynakları toplamak durumunda kalıyor ve aynı zamanda kendinizi burada hayatta kalma sanatı üzerinde ustalaştırmak zorunda kalıyorsunuz. Karayip Adaları içerisinde geçen zorluğu ve tek oyunculu bir açık dünya macerasında yapabilecekleriniz tamamen değişkenlik gösterebiliyor ve bu değişkenlikle beraber de kendinize güzel bir ortamda bulmaya hazırlanıyorsunuz.
 
Oyunun içerisinde hayatta kalabileceğiniz yapıların yanı sıra aynı zamanda keşfedebileceğiniz ve ilgi çekici hayvanlarla ve dost hayvanlarla beraber de karşılaşabileceğiniz bir yapının olduğundan da bahsetmek gerekiyor. Nitekim yapım içerisinde yer aldığınız süre boyunca hayatta kalabiliyor, aletler ve barınaklar yapabiliyor, eski uygarlıklara doğru adım atabiliyor ve kendi kaderinizin sırlarını açığa çıkarmak için farklı etkileşimlerde bulunabiliyorsunuz. Gemi kazasının ardından mahsur kaldığımız ada içerisinde yapabileceklerinizden tamamen siz sorumlu oluyorsunuz ve burada istediğiniz şekilde istediğiniz tarzda ilerlemek tamamen size kalıyor. Dolayısıyla yapım içerisinde yer aldığınız süre boyunca dilediğinizi gerçekleştirebiliyor, hangi araçları yani donanımları kullanmak istiyorsanız onları kullanabiliyor ve daha fazla detay ile beraber haşır neşir olabiliyorsunuz.
 
 
Tarihi alanlara geçiş yapabileceğimiz gençlik çeşmesinden keşifler bölgesine doğru adım atabileceğimiz yapımda elbette ilgi çekici bölgeleri keşfedebiliyor, aynı zamanda sırları açığa çıkarmak için elimizden geleni yapmayı koyuluyor ve burada hayatta kalmanın yollarını aramak durumunda kalıyoruz. Maceraya davet edilebileceğimiz, açlığımızı, enerjimizi, susuzluğumuzu ve daha fazla detayımızı planlı bir şekilde ilerletebileceğimiz yapımda elbette hayatta kalma mekaniklerini karakter üzerindeki etkisini görebiliyor ve karakterimizi burada en iyi şekilde kullanmak durumunda kalıyoruz.
 
Diğer hayatta kalma oyunlarında olduğu gibi bu yapım içerisinde de karakterimizin susuzluğuyla bir hayli ilgilenmek durumunda kalıyor, aynı zamanda açlığı ile beraber de burada yemek bulmak için elimizden geleni yapmaya koyuyor ve dinlenmesi için de enerjisini koruması ve uyuması gerekiyor. Dolayısıyla oyunda bakmamız gereken ve üstesinden gelmemiz gereken çeşitli temel unsurlar bulunuyor. Bu temel unsurlar gerçek hayatta olduğu gibi işleniyor ve oyunda yaptığım zamirlere göre de değişkenlik gösterebiliyor. Örneğin oyunda yaralanabiliyor, bu yaramızı sarmak için elbette bandaj veya daha farklı sağlık unsurları bulmak için elimizden geleni yapmaya koyulabilir ve yapacaklarımızla beraber de burada hayatta kalmak tamamen bizim işimiz oluyor.

Oyunda farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, adanın farklı bölgelerini keşfederken elbette vahşi hayvanlarla, tavuklarla, kurtlarla, şahinlerle, kartallarla ve daha fazlası ile beraber karşılaşmak durumunda kalıyoruz ve bunların üstesinden gelmek için de elbette elimizdeki donanımlara, kaynaklara ve araçlara güvenmek durumundayız. Dolayısıyla oyunda yer aldığı süre boyunca elbette tavukları kovalayabiliyor, onları yemek için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve diğer taraftan kendimizi kurtların saldırısından veya vahşi hayvanlara saldırısından korunmak için daha dikkatli olmamız gerekiyor. İşler bu noktada sarpa sarabiliyor çünkü bir anda kendinizi vahşi hayvanların istilası altında görebilir ve onları alt etmek için de elinizdeki mızrakları, silahları ve daha fazlasını kullanmak durumunda kalıyorsunuz. Dolayısıyla burada yapacaklarınız oldukça önem arz ediyor ve kendinizi hayvanlara saldırısından korunmak için elbette onlardan uzaklaşabiliyor, koşabiliyor, depar atabiliyor veya kendinize onlara karşı daha korunaklı hale getirebiliyorsunuz.
 
 
 
Oyun içerisinde elbette bir gün içerisinde yapabilecekleriniz oldukça fazla değişkenlik gösterebiliyor ve burada avlanabiliyor, kaynak toplayabiliyor, yeni aletler yapabiliyor ve yemek pişirmek için elbette kendi vaktinizi harcayabiliyorsanız oyunda yemek pişirmek oldukça önem arz ediyor. Çünkü karnınızı doyurmak zaten temel mekanik olarak karşımıza çıkıyor ve karakter odaklı bir yapı olduğundan dolayı da karakterin sağlığına oldukça dikkat etmemiz gerekiyor. Temel mekanikler arasında su içmek, yemek yemek, dinlenmek ve daha fazlası bulunuyor. Tüm bunlarla beraber de karakterimizi en iyi şekilde yönetmek tamamen bizim işimiz oluyor.
 
Bu detayların dışında kendimizi suyun altına atabiliyor, burada balıklarla beraber karşı karşıya yani göz göze gelebiliyor, yağmur ormanlarına doğru ilerleyebiliyor, buralarda karanlık ortamlarda kendimizi bulabiliyor, mağaralara doğru geçiş yapabiliyor, çiftliklere doğru ilerleyebilir ve daha fazla detay ile beraber de oyundaki yerimizi almaya hazırlanıyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde gerçekten de uçsuz bucaksız bir ortamda kendimizi bulabilir, ada içerisinde yapabileceklerimiz tamamen değişkenlik gösterebiliyor ve ilgi çekici hayvanlarla ve tropik unsurlarla karşılaşmak da tamamen bizim işimiz oluyor. Temel ihtiyaçlarımızı gidermek elbette oyunda asıl amacımız olarak karşımıza çıkıyor ve bu ihtiyaçları giderdikten sonra mevcut takım Adaları keşfetmek için elimizden geleni yapmaya koyarız.
 
Zaten oyunda hareketli bir dünya, yani ada bulunuyor. Bu dünya içerisinde elimizden geleni yapmaya koyulurken diğer yandan ise gece ve gündüz dinamikleriyle aynı zamanda hava dinamikleriyle beraber de karşı karşıya kalıyoruz. Yani oyun içerisinde bir yandan sabah olurken ve güneş açarken havanın sıcak olduğunu öğle saatlerinde ise havanın serinlediğini ve yağmur yağdığını da görebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda bu tarz bir hava geçiş denemeklerinin olduğundan bahsedebilir ve gece ve gündüz döngüsünün bulunduğunu da aktarabiliyoruz. Bu da oyunda geri aldığımız süre boyunca gerçekçiliği arttıran unsurlar arasında bulunuyor ve güzel dinamiklerle beraber de oyundaki yerimizi almaya hazırlanıyoruz.

Yapım içerisinde elbette kaynakları toplayarak kendi bölgemizi inşa edebilir ve aslında burayı tatil beldesi haline bile getirebiliyoruz. Etraftan kaynakları toplamak için elbette elimizdeki baltaları, toprakları ve çekişleri kullanabiliyor, bunlarla beraber ağaçları toplayabiliyor ve kendi bölgemize inşa etmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.
 
 
 
Oyunda her birinin kendine özgü zorlukları, atmosferleri, manzaraları, hayvanları ve daha fazlasının yer aldığı 11 farklı ada bulunuyor. Bu adaları keşfetmek tamamen bizim işimiz oluyor ve Karayip Adaları içerisinde yer aldığını süre boyunca hem sıcağı hem de fırtınaları bir arada görebiliyoruz. Dolayısıyla da yapım içerisinde gerçekten de geniş kapsamında bir özgürlük sistemi bizlere sunulmuş durumda ve kendimizi bu adalar içerisinde istediğimiz gibi ilerletebiliyor, farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve kendimizi burada daha fazla geliştirebiliyoruz.
 
Keşiflerimize beraber her bölgede ilgi çekici ortamlarla karşı karşıya kalabiliyor, bunun yanı sıra her adayı içerisinde kendi bölgemizi oluşturabiliyor ve adalar arasında aslında burada bir köprü sistemi inşa edebiliyoruz. İleri derecede karakollar kurabileceğimiz ilkel bir saldan devasa bir İspanyol gemisine inşa edebileceğimiz gemilerle beraber de ilerleyebiliyor ve burada gerçekten de o gelişmişlik hissiyatına doğrudan görebiliyoruz. Zaten oyun içerisinde genel olarak oyuncular gelişmişlik hissiyatı konusunda şüphe duyabiliyor. Ancak bu yapının içerisinde bu hissiyatı da oradan hissedebiliyor ve oyun gerçekten oynanması gereken yapımlar arasında bulunuyor.
 
Elbette her bir aday içerisinde bataklıklar, ormanlar, kavurucu sıcaklar, zehirli bitkiler ve daha fazlası yer alıyor. Tüm bu unsurlarla beraber kendi faktörlerimizi ön plana çıkarmaya hazırlanır ve hayatta kalma mekaniklerimize dair her adayda farklı iklimlerle karşılaşıyoruz. Bitki örtüsü ve faunanın da farklı şekillerde bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Yapım içerisinde istediğimiz bölgeye doğru ilerleyebiliyor, her bölge içerisinde kendi medeniyetimizi kurmaya hazırlanıyoruz. Hava durumlarının, bitkilerin, hastalıkların, yaralanmaların ve daha fazlasının değiştiği bu yapımda her şey kendi karakterimize bağlı olarak değişkenlik gösterebilir ve kendi başımıza hayatta kalma mekanikleriyle uğraşmak durumunda kalıyoruz.
 
 
 
Hayatta kalma sistemleri ile beraber karşılaşabileceğimiz bu deneyim genel olarak güzel bir deneyim sunmayı hedefliyor ve elimizden geldiğince burada ilerlemek durumunda kalıyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde etmeye hazırlanıyor ve her bir deneyimle beraber de kendi yolunuzu bulmayı bekliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda istediğiniz yerden başlayabiliyor, kendi hayatta kalma mücadelenizi ilerletmeye çalışıyor ve elinizden geldiğince burada hayatta kalmanın yollarını arıyorsunuz.

Takım Adaları içerisinde istediğiniz gibi gezinebileceğiniz gemi kazası sonrasında arkadaşlarınızı bulmaya çalışabileceğiniz ve aynı zamanda ipuçlarını yakalamaya başlayacağınız bu yapımda bir yandan ipuçlarını araştırırken, diğer yandan ise bilinmeyen bir nedenden dolayı yok olan eski medeniyetin kalıntılarına rastlayabilir ve elinizden geleni yapmaya koyulabilirsiniz. Oyunda hem keşif unsurları hem de ilgi çekici bir arka plan hikayesinin olduğundan da bahsetmek gerekiyor. Oyun genel olarak bu tarz bir deneyim sunuyor ve kısaca toparlayacak olursak, bu dikkat çekici hayatta kalma mekanikleriyle donatılmış, erken erişim sürümüyle oyunculara sunulan yapı, tam sürüme ulaşmak için heyecanla bekleniyor. Geliştirici ekibin oyuncu geri bildirimlerine dayanarak oyunu şekillendirdiği ve daha iyi bir deneyim sunmayı hedeflediği belirtiliyor.
 
 
 
Oyunda üst düzey grafik ve animasyon stilinden ziyade, bağımsız bir geliştirici tarafından sunulan, oyuncuların kendi kaderlerini şekillendirebilecekleri topraklara adım atıyoruz. 16. yüzyılın kaşifi olarak hayatta kalma mekanikleriyle uğraşırken vahşi hayvanlarla mücadele ediyor ve uygarlığımızın kalıntılarına bakıyoruz. Gemimizin kazası sonucu ıssız bir adaya düşüyoruz ve burada hayatta kalmak için mücadele veriyoruz. Farklı silahları kullanarak, farklı bölgeleri keşfederek ve gizli unsurları açığa çıkararak her oyuncu farklı bir deneyim yaşayabilir. Yapım içerisinde çok sayıda olasılık bulunuyor, bu da oyuncuların çeşitli eylemler gerçekleştirerek farklı deneyimler elde etmelerini sağlıyor. Her oyun içinde farklı deneyimler yaşamak mümkün olabiliyor ve rastgele oluşturulmuş sistemlerle karşılaşabiliyorsunuz.
 
Bu durum, nereye gideceğiniz, hangi bölgeleri keşfedeceğiniz ve hangi hayvanlarla nasıl mücadele edeceğiniz konusunda tamamen sizin kararlarınıza bağlı. Bir gemi kazasının ardından hayatta kalma becerilerinizi geliştirmeniz gerekiyor ve ıssız adalarda mahsur kalabiliyorsunuz. Bu noktada, avlanabilir, vahşi hayvanlarla mücadele edebilir veya çeşitli eylemler gerçekleştirebilirsiniz. Ancak bu eylemleri gerçekleştirmek için çaba sarf etmeniz ve etrafı keşfederek kaynakları bulmanız gerekiyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
RPG SerialWorld PC için Duyuruldu 1 Saat önce Splinter Cell'in RTX Remix Görüntüleri Ortaya Çıktı 1 Saat önce Boks Oyunu Undisputed PS5, Xbox Series ve PC için 11 Ekim'de Çıkıyor 1 Saat önce Manor Lords İki Milyon Satış Sayısına Ulaştı: İlk Üç Haftada 1 Saat önce Greedfall 2'den Yeni Oynanış Videosu Geldi: Yol Haritası Açıklandı 2 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler