Switch Emülatörü Geliştiricisi 2,4 Milyon Dolar Tazminat Ödeyecek

05.03.2024 19:54 Mehmet Tandoğan

 
 
Nintendo tarafından kullanıcılara sunulan Switch konsolunu hemen hemen hepiniz bilirsiniz. Bu Switch konsollarında yer alan oyunları korsan bir şekilde bilgisayarda oynamak için çeşitli programlar bulunuyor. Bu programlar genel olarak emülatör ismiyle anılıyor. İşte bu noktada popüler bir Nintendo Switch emülatörünün geliştiricisi, geçtiğimiz süreçte yer aldığı bir dava sonucunda 2.4 milyon dolarlık bir tazminata maruz kalıyor.
 
Yuzu'nun yaratıcısı Tropic Haze parasal olarak uzlaşma yolunda
 
 
 
Switch emülatörü Yuzu'nun yaratıcısı Tropic Haze, geçtiğimiz ay Nintendo şirketi tarafından dava edildi. Dava, emülatörün korsanlığı büyük ölçüde kolaylaştırdığından kaynaklanıyor. Bu sebeple, Pazartesi günü iki taraf karşılıklı olarak parasal bir uzlaşmaya vardı. ABD Rhode Island Bölge Mahkemesinin kararının bir parçası olarak Tropic Haze gelecekte Yuzu emülatörünü herhangi bir şekilde kullanıcılara sunamayacak ve pazarlayamayacak.
 
Bunun dışında emülatör geliştiricisi, programla alakalı tüm web sitesi alan adlarını, bilgileri ve daha fazlasını teslim etmek durumunda. Bağlayıcı bu maddenin ardından 2.4 milyonluk bir tazminat durumu da söz konusu.
 
Öte yandan Nintendo, ilk dava belgelerinde geçen yılın en büyük Switch oyunlarından biri olan The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom'ın Mayıs ayında piyasaya sürülmesinden önceki bir buçuk hafta içinde 1 milyonun üzerinde korsan oyuncuyla karşılaştığını aktardı.
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Nintendo Switch Platformlar: Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 3 Mart 2017
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Aksiyon RYO Kristala Erken Erişim Sürümüyle Bu Yıl Çıkacak 15 Dk önce Shadow of the Ninja Reborn, 29 Ağustos'ta Konsollar ve PC için Çıkıyor 12 Saat önce Açık Dünya Aksiyon RPG GALIX: New Horizons PS5 ve PC için Duyuruldu 26 Nisan Korku Aksiyon Oyunu Alien: Rogue Incursion PS VR2, SteamVR ve Quest 3 için Duyuruldu 26 Nisan Outriders Geliştiricisi "Project Dagger" Kod Adlı Oyunu İptal Etti 26 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler